هوش مصنوعی با تحلیل کفن مرموز تورین، تصویری از آنچه ممکن است چهره واقعی عیسی مسیح باشد را بازسازی کرد. این کفن، پارچهای است که ادعا میشود تصویر بدن مسیح پس از مصلوب شدن را نشان میدهد.
به گزارش روزیاتو، ابزار هوش مصنوعی Gencraft با دستور «چهره عیسی مسیح بر اساس کفن تورین» نتایج جالبی را ارائه داد.
این تصویر، عیسی را با چشمان قهوهای و چهرهای آرام نشان میدهد. مردی با ریش مرتب، ابروهای تمیز و موهای قهوهای بلند که از شانههایش میگذرد. در چشمان خسته این تصویر، نشانههای واضحی از فرسودگی دیده میشود.
کفن تورین یک تکه پارچه کتان مرموز است که برای قرنها محققان را به بحث واداشته است. این کفن اولین بار در سال ۱۳۵۰ به نمایش عمومی درآمد و از سال ۱۵۷۸ در کلیسای جامع سن جیووانی باتیستا در تورین ایتالیا نگهداری میشود.
بسیاری از محققان که این پارچه را مطالعه کردهاند، توافق دارند که شخص پیچیده شده در آن مردی با چشمان گود افتاده، قدی بین ۱۷۰ تا ۱۸۰ سانتیمتر و ریشهای پر پشت است.
برخی ادعا میکنند علائمی روی نقش بدن وجود دارد که شبیه زخمهای وحشتناک مصلوب شدن است.
دانشمندان ایتالیایی با استفاده از فناوری اشعه ایکس، این پارچه کتان را بررسی کرده و قدمت آن را تعیین کردند. آنها از هشت نمونه کوچک پارچه استفاده کردند تا جزئیات ریز ساختار کتان و الگوهای سلولز را کشف کنند. با استفاده از معیارهای خاص کهنگی مانند دما و رطوبت، نتایج را تعیین کردند.
دکتر لیبراتو دی کارو، نویسنده اصلی این مطالعه جدید، گفت که تحقیقات قدیمی که از تاریخگذاری کربن استفاده کرده و تخمین زده بود کفن بین سالهای ۱۲۶۰ تا ۱۳۹۰ ساخته شده، غیرقابل اعتماد است.
این یافتههای جدید نشان میدهد که کفن حدود ۲۰۰۰ سال پیش ساخته شده است – همان دورهای که گفته میشود عیسی زندگی و فوت کرده است. اکثر تخمینها میگویند عیسی در سال ۳۳ میلادی، بر اساس تقویم ژولیان، متون انجیل و روایات آن زمان مصلوب شد – یعنی ۱۹۹۱ سال پیش.
دیوید رولف، فیلمساز آتئیستی که زمانی قصد داشت ثابت کند کفن تورین یک فریب است، متقاعد شد که این کفن واقعی است. او در ابتدای ساخت مستندی درباره این پارچه مرموز، به واقعی بودن آن شک داشت، اما در طول ساخت مستند به مسیحیت گروید.