bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۶۸۷۶۲
موج وحشت

امروز در اسرائیل هیچ چیز اصلا عادی و خنده‌دار نیست

امروز در اسرائیل هیچ چیز اصلا عادی و خنده‌دار نیست

ناامیدی اسرائیلی‌هایی که در شمال اسرائیل هستند در حال جوشش است. رهبران شورای محلی مناطق مرزی شمالی اسرائیل روز یکشنبه اعلام کردند که تمام تماس‌های خود را با مقام دولتی قطع می‌کنند. پیام آنان این است: "به ما زنگ نزنید، پیام ارسال نکنید ما تا الان به تنهایی از پس اوضاع برآمدیم و این پس نیز تنهایی از پس اوضاع بر خواهیم آمد".

تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۰۷ شهريور ۱۴۰۳

فرارو- داهلیا شیندلین؛ تحلیلگر رژیم  اسرائیل است که در  بنیاد آمریکایی قرن فعالیت می‌کند. او کتابی تحت عنوان "الوار خمیده دموکراسی در اسرائیل" را منتشر کرده است. همچنین در طول دو دهه گذشته در مورد هشت کارزار اسرائیل تحقیق انجام داده است.

به گزارش فرارو به نقل از گاردین، در ساعات پیش از صبح روز یکشنبه موج وحشت صبحگاهی اسرائیل فروکش کرد. با این وجود، وضعیت به حالت عادی بازنگشت. با بیدار شدن اسرائیلی‌ها از خواب نیرو‌های امنیتی اسرائیل مجموعه‌ای از محدودیت‌های غیر نظامی را برای مواجهه احتمالی با تشدید تنش وضع کردند و وزیر دفاع ۴۸ ساعت وضعیت اضطراری اعلام کرد. سواحل و برخی فعالیت‌های تفریحی عمومی در تمام مسیر از شهر ریشون لزیون درست در جنوب تل آویو تا مرز شمالی اسرائیل تعطیل شدند. فرودگاه بن گوریون نیز بسته شد.

با این وجود، در ساعت ۷ صبح فرودگاه دوباره باز شد. در واقع هیچ چیز عادی نیست و هیچ چیز اصلا خنده دار نیست. بارزترین نشانه غیرعادی بودن شرایط آن است که اسرائیل و حزب الله تا پیش از ساعت ۴ صبح یکشنبه از پرتگاه جنگ دور نبودند. پیش از آن اسرائیل مدعی شد که یکی از فرماندهان ارشد نظامی حزب الله را در قلب بیروت ترور کرده اقدامی که هفته‌ها ترس را در اسرائیل نسبت به پاسخ حزب الله به وجود آورده است. به فاصله کوتاهی پس از آن ترور "اسماعیل هنیه" رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران رخ داد که گمان می‌رود کار اسرائیل باشد. در نتیجه، ترس از پاسخ ایران نیز در اسرائیل بالا گرفت. اسرائیل پیش از آن مدعی شد که حزب الله لبنان راکت‌هایی به سوی بلندی‌های جولان شلیک کرده که منجر به مرگ چندین کودک و نوجوان شد که همگی دروزی بودند. پیش از آن در صبحگاه ۸ اکتبر حزب الله پس از حمله حماس به اسرائیل در تاریخ ۷ اکتبر موشک‌هایی را به سوی اسرائیل شلیک کرد. البته خصومت‌های طولانی مدت به مدت زمانی بسیار عقب‌تر باز بر می‌گردد.

در میان این موج خشونت هر روز برای غیر نظامیان در مناطق مرزی یک کابوس است. ده‌ها هزار نفر از هر دو طرف خانه و کاشانه شان را ترک کرده اند. برخی دیگر به پناهگاه‌ها می‌روند و شاهد برخورد راکت‌ها به خانه‌های شان هستند و یا جان شان را از دست می‌دهند. اکنون هیچ کس در امان نیست و هر روز امکان مرگ غیر نظامیان وجود دارد. فاجعه بعدی می‌تواند جرقه چرخه بعدی تلافی جویانه را ایجاد کند. هر اقدام تلافی جویانه می‌تواند آغازگر جنگ بزرگ اسرائیل و حزب الله باشد که به نوبه خود می‌تواند جبهه‌های دیگری را در خاورمیانه شعله ور کند. اگر ایران درگیر چنین جنگی شود آن جنگ می‌تواند بازیگران بزرگی را به سمت خود بکشاند.

با این وجود، حتی بازگشت به حالت عادی موقت نیز بسیار متفاوت از وضعیت اسرائیل پیش از ۷ اکتبر خواهد بود. اسرائیل از آن زمان به این سو در غزه درگیر جنگ بوده و همان گونه که اغلب در شرایط جنگی رخ می‌دهد این وضعیت برخی از بدترین اختلافات را در میان مردم اسرائیل یا بین جامعه و دولت آشکار ساخته است. اکنون "عادی شدن" به معنای بازگشت به مذاکراتی است که تاکنون بی‌نتیجه بوده است. 

اسرائیلی‌ها بر سر سرنوشت گروگان‌های خود به شدت با یکدیگر در حال نزاع هستند. این یکی از زشت‌ترین درگیری‌های سیاسی در تاریخ اسرائیل است. نتیجه نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که اکثریت اسرائیلی‌ها آرزوی بازگشت گروگان‌ها را حتی در ازای آزادی اسرای فلسطینی و آتش بس دارند. بسیاری از اسرائیلی‌ها ایمان شان به "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر اسرائیل را به دلیل نگرش تحقیرآمیز او نسبت به گروگان‌های اسرائیلی و ناراحتی خانواده‌های آنان برای همیشه از دست داده اند.

با این وجود، اقلیت قابل توجه و قدرتمندی در اسرائیل بر این باورند که باید از گروگان‌ها به عنوان قربانی ضروری برای دستیابی به اهداف جنگ استفاده کرد و دولت نتانیاهو به وضوح می‌خواهد این اهداف شامل اشغال غزه باشد. حامیان گروگان‌ها بر این باورند که دولت اسرائیل آنان را به دلیل سکولار بودن و شاید به دلیل شهرت به چپگرا بودن و زندگی در جوامع اشتراکی کیبوتص نادیده گرفته است. در این میان این اختلاف نظر وجود دارد که کدام جمعیت غیر نظامی از نظر دولت ارزش بیش تری دارد.

ساکنان شمال اسرائیل با حمایت دولت خانه‌های شان را تخلیه کرده اند، اما بسیاری از آنان کماکان باقی مانده اند. آنان از دولت خواسته اند برای احیای امنیت اقدام کند تا همه آنان بتوانند به خانه‌های شان بازگردند. برخی از آنان از یک جنگ تمام عیار دفاع می‌کنند و برخی دیگر به دیپلماسی تمایل دارند. با این وجود، ناامیدی اسرائیلی‌هایی که در شمال اسرائیل هستند در حال جوشش است. رهبران شورای محلی مناطق مرزی شمالی اسرائیل روز یکشنبه اعلام کردند که تمام تماس‌های خود را با مقام دولتی قطع می‌کنند. پیام آنان این است: "به ما زنگ نزنید، پیام ارسال نکنید ما تا الان به تنهایی از پس اوضاع برآمدیم و این پس نیز تنهایی از پس اوضاع بر خواهیم آمد".

اوتزما یهودیت حزب "ایتامار بن گویر" وزیر امنیت ملی روز یکشنبه آگهی‌هایی را در روزنامه‌ها منتشر کرد و خواستار اخراج رئیس آژانس امنیت داخلی اسرائیل شد. یک "منبع دیپلماتیک" که به طور گسترده تصور می‌شود که شخص نخست وزیر است سخنگوی ارتش اسرائیل را به دلیل این اظهارنظر تلویحی که هدف از جنگ تنها بازگرداندن گروگان‌ها بوده سرزنش کرد.

نتانیاهو به طور کلی از چندین هدف از جمله از بین بردن ظرفیت نظامی و قابلیت حکمرانی حماس و آزادی گروگان‌ها صحبت می‌کند. فارغ از آن که "منبع دیپلماتیک" واقعا چه کسی بوده باشد اقدامات نتانیاهو اثبات می‌کند که او اهداف دیگری دارد هر چند که پس از بیش از ده ماه او نتوانسته به آن اهداف دست یابد.

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین