bato-adv
bato-adv

با فناوری جدید می‌توانید مجانی و حتی بدون آنتن تماس تلفنی بگیرید!

با فناوری جدید می‌توانید مجانی و حتی بدون آنتن تماس تلفنی بگیرید!

طرفداران معتقدند ایلان ماسک با کمک فناوری جدیدش به نام استار لینک جدید و آزادتری از ارتباط را ممکن خواهد کرد.

تاریخ انتشار: ۱۸:۵۰ - ۱۲ شهريور ۱۴۰۳

فرارو- ایلان ماسک فاش کرده است چگونه برقراری تماس رایگان بدون سیگنال تلفن همراه را برای تمام افراد دنیا ممکن خواهد کرد!

به گزارش فرارو به نقل از سان، رقبایی مانند اپل و گوگل خدمات تماس اضطراری رایگان را برای مدت زمان محدودی به مشتریان ارائه می‌دهند، اما ایلان ماسک قول یک اتصال رایگان به ماهواره‌هایش از تمام نقاط جهان را داده است. البته برخی معتقدند او به وعده‌هایش عمل نخواهد کرد.

ایلان ماسک در پروژه استارلینک، یک شبکه ماهواره‌ای که اتصال سطح پهنای باند را برای کاربران در سراسر جهان فراهم می‌کند، پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است. استارلینک زیر مجموعه‌ای از شرکت فضایی اسپس ایکس است که بیش از ۶۰۰۰ فضاپیما دارد. پروژه استارلینک با کمک سرویس ارتباطی تی موبایل برای مشتریان امکان برقرای تماس مجانی و بدون نیاز به آنتن را ممکن خواهد کرد.

اکنون دستاورد‌های هیجان انگیز استارلینک به طور گسترده منتشر شده است، از جمله داستان یک قبیله دورافتاده که برای اولین بار به اینترنت متصل شدند. گوشی‌های هوشمند به طور سنتی نیاز به یک شبکه‌های مخابراتی بی‌سیم دارند تا ارسال پیام، تماس و اتصال به اینترنت را ممکن سازند. با این حال در مناطق دورافتاده یا کم جمعیت، هیچ یا تعداد بسیار کمی برج شبکه‌های مخابراتی وجود دارد که ارائه خدمات را غیرممکن می‌کند. این همان جایی است که استارلینک وارد عمل می‌شود، این شرکت با کمک ماهواره‌ها سیگنال‌هایی را از فضا به پایین پرتاب می‌کنند و امکان برقراری تماس یا اتصال به اینترنت حتی در وسط بیابان را ممکن می‌کند.

ماسک با انتشار پیامی در توییتر ادعایی جسورانه و بی‌سابقه‌ای داشت: استارلینک خدمات اضطراری را بدون هزینه اضافی ارائه خواهد داد. او در پیام خود نوشت: «پس از بررسی کامل اسپیس ایکس و استارلینک، دسترسی خدمات اضطراری به تلفن‌های همراه را برای تمام افراد به صورت رایگان فراهم خواهد کرد. این فناوری مشروط به تأیید دولت کشور‌ها در سرتاسر جهان اعمال می‌شود. هیچکس نباید در شرایط اضطراری آسیب ببیند تنها به این دلیل که قادر به پرداخت هزینه یک فناوری جدید نیست.»

اپل سال پیش اولین شرکتی بود که اتصال ماهواره‌ای اضطراری را ارائه کرد و رقبایی مانند گوگل راه آن را دنبال کردند. در اینجا سوال جالبی پیش می‌آید: اگر گوشی شما ابزاری مشابه دارد، چرا باید از استارلینک استفاده کنید؟

در مورد اپل، یک مشکل وجود دارد. این ویژگی به مدت دو سال در آیفون ۱۵ یا بالاتر رایگان است، در حالی که کاربران آیفون ۱۴ در صورتی که دستگاه خود را قبل از ۲۴ آبان ۱۴۰۲ فعال کرده باشند، سه سال خدمات رایگان دریافت خواهند کرد. اگر ماسک به قول خود درباره رایگان بودن سرویسش وفادار بماند، این امر باعث پیشرفت استارلینک نسبت به رقبایش خواهد داشت، اما کاربران انتظار ندارند که وعده ایلان ماسک پابرجا بماند. یکی از کاربران ردیت نوشت: «فناوری ایلان ماسک احتمالاً تنها تا زمانی که به تعداد کاربر مورد نظر برسد مجانی خواهد بود و سپس هزینه‌هایی از دولت‌ها یا کاربران دریافت خواهد شد.» برخی دیگر نیز به تاریخچه ماسک از وعده‌های بزرگی که هیچوقت عملی نشدند اشاره کردند.

شایان ذکر است سرویس دهی استارلینک در سراسر دنیا امکان پذیر نیست. ماهواره‌ها مانند برج‌های ارائه دهنده شبکه‌های مخابراتی هستند پس در زیر زمین مانند مترو سرویس دهی مناسبی نخواهد داشت.

استارلینک چیست؟

استرلینک یک پروژه اینترنت ماهواره‌ای است که توسط اسپیس ایکس، شرکت فضایی تاسیس شده توسط ایلان ماسک، توسعه یافته است. هدف این شرکت ارائه دسترسی به اینترنت پرسرعت در سراسر جهان است، به ویژه در مناطقی که پهنای باند سنتی در دسترس نیست یا قابل اعتماد نیست. استارلینک متشکل از هزاران ماهواره کوچک است که در مدار پایین زمین به دور زمین می‌چرخند. این ماهواره‌ها با همکاری یکدیگر شبکه‌ای را ایجاد می‌کنند که می‌تواند به مناطق مختلف پوشش اینترنتی ارائه دهد.

ایستگاه‌های زمینی و پایانه‌های کاربری به ماهواره‌ها متصل می‌شوند و سرویس اینترنت را به کاربران در زمین ارائه می‌دهند. هدف استارلینک ارائه اینترنت پرسرعت با تأخیر نسبتاً کم در مقایسه با سرویس‌های سنتی اینترنت ماهواره‌ای است که اغلب به دلیل قرار گرفتن ماهواره‌هایشان در مدار‌های بالاتر زمین از سرعت کمتر و تأخیر بسیار زیادی هستند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv