مرغ سبز یکی از روشهای پخت مرغ است که طی آن مرغ با سسی از سبزیجات، پیاز و سیر تهیه میشود و بسیار خوشمزه و مجلسی است.
فراروـ به نظر من به تعداد آشپزهای دنیا روشهای پخت مرغ وجود دارد که هرکس به روش خودش آن را طبخ میکند. مرغ را اگر خوشمزه بپزید، میتواند از هر نوع غذای گوشتی خوشمزهتر هم باشد. اگر از درست کردن مرغهای تکراری خسته شدهاید و دوست دارید مرغ را با یک روش جدید برای خودتان و خانواده تهیه کنید، حتما این مطلب را دنبال کنید، چون میخواهیم یک مدل طبخ مرغ را به شما آموزش بدهیم که از خوردن آن حتما شگفتزده خواهید شد. مرغ سبز نوعی روش طبخ مرغ است که طی آن مرغ با سبزیجات تازه، پیاز و سیر طبخ میشود و طعم و رنگ بسیار جذابی دارد که باید یکبار آن را امتحان کنید. اگر دوست دارید این مرغ خوشمزه را در منزل با روشی آسان تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مغز ران مرغ: ۴ تکه
گشنیر تازه: ۱۰۰ گرم
ترخون: ۱۰۰ گرم
مرزه: ۱۰۰ گرم
تره: ۱۰۰ گرم
پیازچه: ۱۰۰ گرم
جعفری: ۱۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۱ بوته
نمک و فلفل: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا گشنیز، جعفری، مرزه، پیازچه، تره، ترخون و پیاز را داخل دستگاه غذاساز بریزید و سی ثانیه بزنید تا سبزیجات خرد شود. حالا سبزیجات خرد شده را داخل یک قابلمه بریزید و تکههای مرغ را روی آن بچینید. کمی نمک، فلفل و دو قاشق غذاخوری روغن روی مرغ بریزید و بوته سیر پوست گرفته را روی مواد بگذارید. درب قابلمه را ببندید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا بپزد. حدودا ۴۰ دقیقه بعد از اینکه مرغ پخت، اجاق گاز را خاموش کنید و تکههای مرغ را از قابلمه خارج کنید. سبزیجات پخته داخل قابلمه را با گوشتکوب برقی کاملا بزنید تا میکس و شبیه به سس شود. کمی روغن داخل یک ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا داغ شود، سپس تکههای مرغ پخته را داخل روغن سرخ کنید. بعد از اینکه دو طرف مرغ را سرخ کردید، سس سبزیجات را روی مرغ بریزید و درب ماهی تابه را ببندید و حرارت را کم کنید و ۴۰ دقیقه زمان بدهید تا مرغ با سس بپزد و جا بیفتد. در این مرحله مرغ سبز خوشمزه شما آماده سرو است که میتوانید آن را همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
۱ـ یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذاها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی میخواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جاهایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمتها زودتر مشخص میشود. اگر این قسمتها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغهایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغهای بستهبندی استفاده میکنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خونآبه نداشته باشد. برای پخت مرغ سبز میتوانید به جای مغز ران از سینه یا فیله مرغ هم استفاده کنید.
۲ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید از پیاز زرد طعم ملایمتری دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و میشود آن را خام خورد و یا در سالادها و دیپها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوهبر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند؛ بنابراین معمولاً برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمیگیرند.