اگرچه تهران هردو کمپین ترامپ و هریس را هدف قرار داده است، اما مقامات اطلاعاتی آمریکا معتقدند تهران بیشتر روی احتمال پیروزی ترامپ در انتخابات آتی حساس است. آژانسهای اطلاعاتی ایالات متحده شاهد فعالیتهای تهران برای تاثیرگذاری بر انتخابات ریاستجمهوری آمریکا هستند، احتمالا به این دلیل که رهبران ایران میخواهند از نتیجهای که تصور میکنند تنشها را افزایش میدهد اجتناب کنند و به همین خاطر مقامات تهران هریس را گزینهای قابل قبولتر از ترامپ میبینند.
مقامات اطلاعاتی آمریکا مدعیاند که روسیه، ایران و چین ترجیحات متفاوتی درباره نتایج انتخابات سراسری ۵ نوامبر آمریکا دارند و هر ۳ کشور تلاش دارند بر روی نتایج انتخابات تاثیر بگذارند.
به گزارش عصرایران، روزنامه محافظه کار «نیویورک پست» با انتشار گزارشی در این باره نوشت: مقامات اطلاعاتی ایالات متحده روز جمعه گفتند که روسیه، ایران و چین هرکدام به نوبه خود از نامزدهای انتخابات امسال حمایت کردهاند، اما دشمنان آمریکا در مورد اینکه چه کسی به بهترین شکل منافع آنها را تامین میکند، توافق ندارند.
بر اساس این گزارش: در حالی که کرملین میخواهد رایدهندگان را به نفع دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق سوق دهد و از آرای کامالا هریس، نامزد دموکرات و معاون رئیسجمهوری بکاهد، مقامات در تهران نامزد دموکراتها را به جمهوریخواهان ترجیح میدهند. این را مدیر اداره اطلاعات ملی آمریکا (ODNI) در یک جلسه توجیهی طبقهبندی نشده مدعی شده است.
در همین حال، از نظر مدیر اداره اطلاعات ملی آمریکا، به نظر میرسد پکن کمتر از روسیه و ایران به اینکه چه کسی در انتخابات ۵ نوامبر پیروز شده و به کاخ سفید راه خواهد یافت، اهمیت میدهد و ترجیح میدهد بر آرای منفی تمرکز کند و نامزدهایی (در انتخابات کنگره) را که برای منافع خود «تهدید کننده» تلقی میشوند، هدف قرار دهد.
صرف نظر از ترجیحات شان، بنا به مدعای مقامهای اطلاعاتی آمریکا، هر ۳ کشور شروع به افزایش تلاشهای خود برای نفوذ در انتخابات آمریکا کرده اند.
در بخشی از این گزارش آمده است: «روسیه، ایران و چین تلاش میکنند تا به نفع خود اختلافات در جامعه آمریکا را تشدید کنند و از دورههای انتخاباتی آمریکا به عنوان» لحظات آسیبپذیری این کشور" نهایت بهره برداری را انجام دهند.
این بازیگران به احتمال زیاد بر این باورند که تقویت موضوعات بحث برانگیز و لفاظیهای تفرقه افکنانه میتواند با ضعیف جلوه دادن ایالات متحده و سیستم آن و با مشغول نگه داشتن آمریکا در مسائل داخلی، به عقب راندن رفتار خصمانه واشنگتن نسبت به منافع این ۳ کشور در اقصی نقاط دنیا، کمک کند.
نیویورک پست در ادامه نوشت: در حالی که هیچ تلاش مشخصی برای مداخله فعال در روند انتخابات صورت نگرفته است، هر۳ کشور، کمپینهای نفوذ خود را در فضای آنلاین و تبلیغات خود را متمرکز بر «شکل دادن به ترجیحات رای دهندگان» تشدید کرده اند.
به گفته مقامات اداره اطلاعات ملی آمریکا، روسیه همچنان «فعالترین تهدید نفوذ خارجی» است و رسانههای تحت کنترل دولت کرملین مانند RT و سایر نهادهای تحریم شده توسط ایالات متحده، پیامهایی را برای «انتشار روایتهای دوستدار روسیه» در شبکههای اجتماعی و فضای رسانهای ارسال میکنند.
مقامات گفتند که این تلاش «با اهداف سیاست خارجی گستردهتر مسکو برای تضعیف ایالات متحده و تضعیف حمایت واشنگتن از اوکراین مطابقت دارد.»
همچنین عوامل ایرانی بهویژه اخیرا اطلاعات کمپین ترامپ را هک کردند.
مقامات با اشاره به ترامپ خاطرنشان کردند، اگرچه تهران هردو کمپین ترامپ و هریس را هدف قرار داده است، اما مقامات اطلاعاتی آمریکا معتقدند تهران بیشتر روی احتمال پیروزی ترامپ در انتخابات آتی حساس است.
در ماه ژوئیه، یک مقام اداره اطلاعات ملی آمریکا گفت آژانسهای اطلاعاتی ایالات متحده شاهد فعالیتهای تهران برای تاثیرگذاری بر انتخابات ریاستجمهوری آمریکا هستند، احتمالا به این دلیل که رهبران ایران میخواهند از نتیجهای که تصور میکنند تنشها را افزایش میدهد اجتناب کنند و به همین خاطر مقامات تهران هریس را گزینهای قابل قبولتر از ترامپ میبینند.
ایران نیز مانند روسیه توانسته است بازیگران خود را وادار به انتشار اخبار جعلی و استفاده از شخصیتهای دروغین برای گسترش تبلیغات خود کند.
در همین حال، چین همچنان به تمرکز بر رقابتهای مجلس نمایندگان و سنا پس از پیگیری همان مسیر در انتخابات میان دورهای ۲۰۲۲ ادامه میدهد.
دو سال قبل، پلیس فدرال آمریکا، یک تلاش گسترده جاسوسی چین را فاش کرد که شامل مقامات ایالات متحده و چندین نماینده دموکرات منطقه سانفرانسیسکو - از جمله نماینده دموکرات منطقه «اریک سوالول» بود.
«کریستین فانگ» با نام مستعار «فانگ فانگ» یک «پرستوی» جاسوس چینی (از طرف وزارت امنیت دولتی چین)، برای چندین کمپین دموکرات کار کرد و برخی از قانونگذاران را در تلاش برای دسترسی به اطلاعات حساس اطلاعاتی ایالات متحده اغوا کرد.
حداقل دو شهردار از منطقه غرب میانه با جاسوس چینی رابطه جنسی داشتند - اما سوالول از صحبت در مورد جزئیات رابطه خود با فانگ خودداری کرده است.
در عین حال، جمهوری خلق چین «تلاشهای کوچکی» برای افزایش اختلافات داخلی آمریکا در رسانههای اجتماعی از طریق تبلیغ محتوایی در مورد جنگ اسرائیل با حماس انجام داده است، موضوعی که ائتلاف حزب دموکرات را دچار شکاف کرده است.
مقامات اداره اطلاعات ملی آمریکا روز جمعه فاش کردند که دیگر کمپینهای نفوذ خارجی علیه مقامات دولتی و ایالتی در سراسر کشور در حال انجام است.
ایران بارها از زبان مقامات رسمی (وزارت خارجه و نمایندگی دائم ایران در مقر سازمان ملل در نیویورک) تلاش برای تاثیرگذاری بر انتخابات آمریکا را رد کرده و این مساله را یک فرافکنی از سوی دولت واشنگتن برای سرپوش گذاشتن روی شکافها و اختلافات داخلی و فضای قطبی فزاینده در این کشور دانسته است.