bato-adv
کد خبر: ۷۷۲۸۰۸

این استان در امان از بیماری تب دنگی

این استان در امان از بیماری تب دنگی
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان گفت: «موردی از بیماری تب دنگی، بیماری و یا صید پشه عامل این بیماری در مناطق زیر پوشش این دانشگاه تا این لحظه گزارش نشد.»
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۸ - ۱۸ شهريور ۱۴۰۳

سعید کساییان روز یکشنبه افزود: پشه آئدس عامل تب دنگی که به تازگی در کشور شیوع یافته در مناطق زیر پوشش این دانشگاه یافت نشد.

به گزارش ایرنا، وی ادامه داد: کارشناسان به طور مداوم در کانون‌های مختلف مراقبت‌های حشره‌شناسی را انجام می‌دهند تا مناطق آلوده و پرخطر شناسایی شود و عملیات پاکسازی از طریق سمپاشی ابقایی و از بین بردن تخم و نوزاد حشره (لاروکُشی) انجام گیرد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان اضافه کرد: تب دنگی یک بیماری عفونی با منشا ویروس است که توسط پشه ناقل به انسان منتقل می‌شود.

سمنان در امان از بیماری تب دنگی/ رعایت توصیه‌های بهداشتی مورد توجه باشد

کساییان گفت: علاوه‌بر پشه که راه اصلی انتقال بیماری تب دنگی است، انتقال از طریق مادر آلوده به ویروس به جنین و انتقال از طریق خون هم وجود دارد، با این حال کنترل گزش پشه مهم‌ترین راه پیشگیری از انتقال این بیماری است.

وی بیان کرد: مراکز خط مقدم برای مقابله با این ویروس در بخش بیمارستانی اورژانس، تیم پزشکی، تیم آزمایشگاه و تیم اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در آمادگی کامل برای مقابله با عامل بیماری تب دنگی است.

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان، نخوابیدن در فضای باز چه در طول روز چه در ساعات شب، استفاده از توری برای پنجره‌ها، استفاده از پشه‌بند در صورت خوابیدن در فضای باز، استفاده از حشره‌کش‌ها در صورت دیدن پشه در محل سکونت یا اقامت، نصب توری برای محافظت از کودکان بر روی کالسکه و استفاده از لباس‌های پوشیده و بلند، از نکات پیشگیرانه از ابتلا به تب دنگی به شمار می‌رود.

سمنان در امان از بیماری تب دنگی/ رعایت توصیه‌های بهداشتی مورد توجه باشد

پشه آئدس عامل بیماری تب دنگی 

تب دنگی (Dengue fever) یا تب استخوان‌شکن، یک بیماری ویروسی است که توسط پشه‌ای به نام آئدس منتقل می‌شود و بیشتر در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر جهان بروز پیدا می‌کند.

تخم پشه آندس بسیار مقاوم است و تا ۴۰۰ روز در شرایط خشک دوام می‌آورد. انتقال بیماری تب دانگ از طریق نیش پشه آئدس است که بر خلاف دیگر پشه‌ها بیشتر در طول روز از انسان خونخواری می‌کند و حداکثر خونخواری آن نیز در ساعات اولیه صبح و هنگام غروب آفتاب است. پس از ۶ روز از گزش پشه، بیماری شروع شده و تا ۱۰ روز ادامه خواهد داشت.

علائم تب دانگ تب بالا و سردرد شدید، درد پشت چشم، درد عضلات و مفاصل، حالت تهوع و بثورات پوستی و در موارد شدیدتر خونریزی از لثه و سایر قسمت‌های بدن است.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین