ریبوفلاوین یک ویتامین ضروری محلول در آب است که به پیشگیری از بیماریهای مختلف مانند سرطانها کمک میکند، افزود: اثرات بیولوژیکی ریبوفلاوین، از جمله اثرات آنتی اکسیدانی، ضد پیری، ضد التهابی، ضد درد به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است.
بر اساس گزارش دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مصرف ویتامین ب ۲ میتواند به طور موثری تعداد روزهای میگرنی را به ۲ روز در ماه کاهش دهد.
به گزارش ایرنا، میگرن شایعترین مشکل عصبی در مراقبتهای اولیه است، براساس یافتههای آخرین مطالعات، میگرن در میان علل ناتوانی جهان در رتبه دوم و در میان زنان جوان در رتبه اول قرار دارد. در این بیماری معمولا، درد در یک طرف سر ایجاد میشود. بیماران میگرنی به تحریکات محیطی و صدا حساس هستند و اغلب با علائمی مانند تهوع، استفراغ، نورهراسی و صداهراسی همراه است.
سازمان بهداشت جهانی میگرن را به عنوان یکی از ۱۰ بیماری شایع فهرست کرده و مشاوره و کنترل دورهای را برای افراد مبتلا به میگرن توصیه میکند. اگرچه میگرن تهدید فوری برای زندگی نیست، اما به طور غیرمستقیم بر کیفیت زندگی بیماران تاثیر میگذارد.
دستورالعملهای درمان میگرن بیان میکنند که هدف از پیشگیری از میگرن، کاهش دفعات، مدت، شدت، بهبود پاسخهای دارویی و اثربخشی در طول حملات حاد، بهبود عملکرد روزانه و کاهش ناتوانی است، در حال حاضر حدود ۳۸ درصد بیماران میگرنی نیاز به پیشگیری از ایجاد حملات میگرنی را دارند، اما تنها ۳ تا ۱۳ درصد افراد آن را دریافت میکنند.
داروها در پیشگیری از میگرن در عمل بالینی استفاده میشوند. با این حال استفاده از داروها با عوارض جانبی همراه بوده که انطباق دارو را در بیماران کاهش میدهد، بنابراین نمیتوان به کارایی مطلوب برای پیشگری از میگرن دست یافت و کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشید و امکان ناتوانی را کاهش داد.
شبنم زیدآبادی نژاد کارشناس تغذیه در این زمینه معتقد است: مصرف روزانه ۴۰۰ میلی گرم ویتامین ب ۲ میتواند به طور موثری تعداد روزهای مبتلا به میگرن را به طور متوسط به ۲ روز در ماه کاهش دهد.
وی با بیان اینکه ریبوفلاوین یک ویتامین ضروری محلول در آب است که به پیشگیری از بیماریهای مختلف مانند سرطانها کمک میکند، افزود: اثرات بیولوژیکی ریبوفلاوین، از جمله اثرات آنتی اکسیدانی، ضد پیری، ضد التهابی، ضد درد به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است.
زیدآبادی نژاد ادامه داد: این ویتامین در برابر حرارت مقاوم است و پخت و پز سطح آن را کاهش نمیدهد اما قرار گرفتن در معرض نور میتواند آن را از بین ببرد، ریبوفلاوین را میتوان در طیف گستردهای از غذاها به ویژه شیر، تخم مرغ، ماهی، آجیل، میوه ها، حبوبات خاص، قارچ، سبزیجات با برگ سبز تیره، مخمر، پنیر دریافت کرد.
این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه حدود ۱۵درصد از جمعیت جهان از نظر ژنتیکی در جذب و استفاده از ریبوفلاوین محدودیت و پتانسیل کمبود ریبوفلاوین در سراسر جهان وجود دارد، تصریح کرد: ویتامین ب ۲ به دلیل جذب محدود توسط مهره داران در انسان ذخیره ضعیفی دارد در نتیجه دریافت آن در یک رژیم غذایی سالم حائز اهمیت است.