بارداری حتما باید با برنامهریزی قبلی باشد و برخی بچهها ناخواسته هستند، درحالیکه واقعیت این است که ۳۰درصد بارداریها در دنیا بدون برنامهریزی قبلی هستند. روشهای پیشگیری از بارداری خطری ندارد، درحالیکه مصرف قرصهای ضدبارداری توسط زنان، بسیار پرعارضه است و میتواند باعث ایجاد لختههای خونی شود.
«میترسیم بچه بیاوریم چون…» این جمله را از زبان زوجهایی که فرزندی نیاوردهاند یا گرایش به فرزند دوم یا سوم ندارند زیاد شنیدهاید.
به گزارش همشهری، داستانی که پشت آن علتها و باورهای کمابیش نادرست و غلطی است که در نهایت منجر به پشیمانی میشود؛ داستانی که با سالمند شدن انبوه جمعیت فرزندآور امروز به احتمال فراوان ترسناکتر هم خواهدبود.
کمتر از ۲فرزند، سهم هر زن ایرانی بین ۱۵ تا ۴۹سالگی است که نرخ آن به روایت مرکز آمار ۱.۶ میشود.
رئیس فراکسیونجمعیتوحمایت از خانواده مجلس میگوید: برای جبران کاهش شدید جمعیت و خروج ایران از بحران پیری، هر خانواده باید ۳ تا ۵ فرزند به دنیا بیاورد.
فاطمهمحمدبیگیمیگوید: ۲سال پس از اجرای قانون جوانی جمعیت، صرفا ۳۰تا۳۵درصد مفاد این قانون اجرا شده و ۷۰درصد از مواد قانونی در نظرگرفته شده برای تشویق زوجین به فرزندآوری، هنوز اجرا نشده است.
بارداری حتما باید با برنامهریزی قبلی باشد و برخی بچهها ناخواسته هستند، درحالیکه واقعیت این است که ۳۰درصد بارداریها در دنیا بدون برنامهریزی قبلی هستند.
روشهای پیشگیری از بارداری خطری ندارد، درحالیکه مصرف قرصهای ضدبارداری توسط زنان، بسیار پرعارضه است و میتواند باعث ایجاد لختههای خونی شود.
تأخیر در بارداری بدون مشکل است، درحالیکه باعث افزایش احتمال ناباروری و تشخیص دیرهنگام آن میشود و این امر باعث دشوارتر شدن درمان ناباروری خواهد شد.
فاصله فرزندانم حداقل باید ۳ یا ۵ سال باشد اما واقعیت این است که اگر مادری در فاصله کمتر از ۳ سال نیز مجددا باردار شود هیچ مشکلی ندارد.
بلغارستان
در این کشور دستمزد زنانی که به مرخصی زایمان رفتهاند تا ۵۸هفته پرداخت میشود و پدران نیز برای مدتی بیش از ۲ هفته میتوانند در خانه بمانند و درحالیکه دستمزد دریافت میکنند به همسرشان در نگهداری نوزاد کمک کنند.
ژاپن
جمعیت ژاپن در سال۲۰۲۲ بیش از ۸۰۰هزار نفر کاهش یافت. دولت ژاپن برای مقابله با کاهش نرخزاد و ولد، با راهاندازی اپلیکیشنهای همسریابی، تاکسی زایمان، رایگان کردن مهدکودک و کمک هزینه فرزندآوری توانست کمبود این جمعیت را جبران کند.
فنلاند
تمام خانوادههای فنلاندی پس از تولد فرزندشان جعبهای شامل لباس کودک و دیگر تجهیزات مورد نیاز او دریافت کردهاند. شهر کوچک ویرات در فنلاند، به والدین هر نوزاد جدیدی که متولد میشود، ۴۰۰۰یورو هدیه میدهد. تخصیص مسکن رایگان نیز از دیگر تسهیلات در این زمینه است.
فرانسه
با وجود کاهش شدید نرخ تولد در اروپا در سال۲۰۱۶، فرانسه توانست به نرخ متوسط تولد ۱.۹۲کودک به ازای هر زن دست یابد. مشوقهایی ازجمله تخفیف مالیاتی، کمک هزینه سفر و حتی یارانه برای مراقبت از کودکان درنظر گرفته میشود.