کارشناسان بازار مسکن معتقد هستند با وجود اینکه پس از انتخابات، بازار معاملات رونقی نسبی پیدا کرده، اما جرقه در حدی نبوده که بتواند سد محکم رکود را در بازار بشکند.
بررسی گزارشهای بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن تهران حاکی از آن است که تعداد معاملات ملک طی بازه یکساله مرداد ۱۴۰۲ تا مرداد ۱۴۰۳ در برخی مناطق پایتخت، مسیری رو به عقب داشته و درصد منفی ثبت کرده است.
به گزارش تجارت نیوز، میزان خرید و فروش مسکن طی دو سال گذشته در سراسر کشور کاهش چشمگیری را تجربه کرده و اکنون در یکی از رکودیترین ادوار خود به سر میبرد.
این در حالی است که تعداد معاملات یکی از اصلیترین شاخصها برای تشخیص مناسب بودن سرمایهگذاری مسکن محسوب میشود و میزان نقدشوندگی یک ملک را تضمین میکند. با این وصف، تعداد معاملات و تقاضای مسکن در کدام منطقه تهران پیشرفت و در کدام منطقه عقبگرد داشته است؟
بررسی گزارشهای بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن تهران حاکی از آن است که مناطق ۲۲ گانه پایتخت روند متفاوتی از لحاظ تغییر درصد معاملات طی کردهاند.
این دادهها نشان میدهد منطقه ۹ با ۱۱۶ درصد رشد معاملات در این باره پیشتاز است. تعداد معاملات در مرداد ۱۴۰۲ در این منطقه ۵۰ فقره ذکر شده و مرداد سال جاری تعداد خرید و فروشها به ۱۰۸ عدد رسیده است. اگرچه همین رقم نیز با متوسط کل تهران فاصله زیادی داشته و بر همین اساس، عدد چشمگیری محسوب نمیشود.
پس از منطقه ۹ منطقه ۱۳ شهرداری تهران بیشترین رشد معاملات را طی این بازه یک ساله تجربه کرده است. معاملات در این منطقه از مردادماه سال گذشته تا مردادماه امسال از ۷۵ فقره به ۱۲۵ عدد رسیده و افزایشی معادل ۶۶.۷ درصد را تجربه کرده است.
بررسیها نشان میدهد، پس از این دو منطقه منطقه ۱۴ در مقام سوم رشد معاملات قرار دارد. منطقه ۱۴ در این مقطع یکساله ۵۴.۹ درصد رشد کرده و از ۱۳۳ عدد به ۲۰۶ فقره رسیده است.
البته در این بین، مناطقی وجود دارد که نهتنها افزایشی در زمینه معاملات نداشتهاند، بلکه درصد منفی نیز ثبت کردهاند. برای مثال منطقه ۱۸ معادل ۸.۲ درصد عقبگرد داشته و تعداد معاملات در منطقه ۱۲ نیز ۷.۵ درصد کاهش یافته است.
کارشناسان معتقدند با وجود اینکه پس از انتخابات، بازار معاملات رونقی نسبی پیدا کرده، اما جرقه در حدی نبوده که بتواند سد محکم رکود را در بازار بشکند.