برای داشتن یک ازدواج موفق باید همیشه درباره این ۳ احساس صادق باشید.
فرارو- برای موفقیت ازدواجتان لازم است همیشه درباره برخی احساسات و افکارتان صادق باشید؛ حتی اگر صحبت کردن درباره آنها سخت باشد.
به گزارش فرارو به نقل از فوربز، لحظاتی در هر ازدواجی وجود دارد که ناگفته گذاشتن برخی از افکار و نظرات از ناراحتی و درگیری غیرضروری جلوگیری میکند. با این حال ناگفته گذاشتن برخی افکار ضرر بیشتری برای زوجها به همراه خواهد داشت. حتی اگر صحبت کردن درباره این موضوعات سخت باشد، باید همیشه صادقانه درباره آنها گفتگو کرد.
ناراحتی از شریک زندگی بسیار معمول است و شاید فراموش کردن آن راه راحتتری به نظر برسد. با این حال این احساس ناراحتی هیچوقت ناپدید نمیشود و به جای آن ناراحتیهای جزئی بیان نشده به مشکلات بزرگتری ختم میشوند. یک مطالعه در سال ۲۰۲۲ فاش کرده است افراد اغلب به دلایل مشترکی از ابراز ناراحتی خود پرهیز میکنند. این دلایل شامل مواردی مانند فاصله گرفتن از درد عاطفی، ابراز ناامیدی بدون مواجهه مستقیم، تنبیه همسر خود از طریق صحبت نکردن، امید به اینکه همسرشان بدون صحبت کردن متوجه دلیل ناراحتی شود و اجتناب از آسیب زدن به احساسات همسرشان میشود.
این دلایل در لحظه منطقی به نظر میرسند، اما در پایان الویت دادن به رفاه شخصی به رفاه رابطه آسب خواهد زد. سکوت در مقابله با مشکلات برای مدتی از بروز دعوا و درگیری احتمالی جلوگیری میکند، اما به ندرت منجر به حل مشکلات میشود. در واقع سکوت و ابراز نکردن ناراحتیها باعث ایجاد احساس سردرگمی و اضطراب برای شریک زندگی میشود. در برخی موارد سکوت و گفتگو نکردن میتوانند مشکلات را بسیار بزرگتر و مهمتر از آنچه در واقعیت هستند نشان دهند.
روش درست، ابراز ناراحتیها و احساسات است؛ حتی اگر این دلخوریها کوچک باشند. این رویکرد دری را به روی یک گفتگوی سازنده باز میکند و به زوجها این امکان را میدهد تا بهتر یکدیگر را درک کنند و به خواستههای یکدیگر پاسخ دهند.
هر زوجی در لحظات مختلف نیاز به شنیدن و اطمینان از احساسات شریک احساسی خود را دارد. نباید به جستجو برای اطمینان از احساسات شریک احساسی به عنوان کاری شرم برانگی زنگاه کرد. بسیاری از زوجها از پرسیدن سوالاتی مانند «آیا هنوز مرا دوست داری؟» یا «آیا هنوز برای تو جذاب هستم؟» پرهیز میکنند، زیرا به آنها احساس ناامنی و آسیب پذیری میدهد.
با این حال این رویکرد نشان دهنده ضعف نیست و در واقع یک جنبه سالم از ازدواجی موفق است. یک مطالعه در سال ۲۰۲۱ از انجمن روانشناسی ژاپن نشان داد جستجوی برای اطمینان از احساسات شریک زندگی نقش مهمی در حفظ ارتباط عاطفی و رضایت از رابطه دارد. به عبارت ساده، بیان نیازها به شریک زندگی تأثیر مطلوبی دارند و زوجها را به یکدیگر نزدیکتر میکند. زوجها باید به شریک زندگی خود این فرصت را بدهند تا نیازهای عاطفیشان را برآورده کند.
نادیده گرفتن این احساس ناامنی میتواند باعث بروز احساس تنهایی و رنجش از شریک احساسی شود. اگر طرف مقابل از نیازهای عاطفی شریک زندگی خود باخبر نباشد، فرصتی برای ثابت کردن احساسات خود نخواهد داشت.
شک و تردید در مورد یک رابطه میتواند بسیار ناراحت کننده باشد و ترس از ابراز این احساسات بسیار معمول است. زوجها میتوانند نگران از دست دادن شریک زندگی خود یا آینده و عاقبت ازدواجشان باشند. پرهیز از این افکار و گفتگو درباره آنها آسان است، اما در نهایت به هر دو طرف آسیب میزند. تمایل به اجتناب از گفتگوهای دشوار غیر معمول نیست.
یک مطالعه منتشر شده در مجله تحقیقات ارتباطات انسانی نشان داده است زوجهایی که شک و تردیدهای خود را در رابطه با یکدیگر ابراز نمیکنند، با احتمال جدایی بیشتری رو به رو هستند. در مقابل زوجها که درباره شک و تردیدهای خود صحبت میکنند و در صورت نیاز از اطرافیان و متخصصان مشاوره میگیرند، تمایل بیشتری به برطرف کردن این ابهامات و ادامه دادن زندگی مشترک خود دارند؛ بنابراین لازم نیست زوجها شک و تردیدهای خود درباره ازدواجشان را پنهان نگه دارند و بجای آن با ابراز این نگرانیها میتوانند برای برطرف کردن و رسیدگی به مشکلات خود تلاش کنند. اگرچه ممکن است صحبت کردن درباره این تردیدها ترسناک باشد، اما به هر دوی طرف فرصتی برای بررسی مشکلات خود را میدهد: آیا این مشکلات زودگذر هستند یا نشان دهنده مسائل عمیقتری هستند که به تلاش بیشتری نیاز دارند.