bato-adv
bato-adv

یک پیش‌بینی ناخوشایند درباره برق سال آینده

یک پیش‌بینی ناخوشایند درباره برق سال آینده

رئیس پژوهشگاه نیرو، گفت: نباید اجازه دهیم گردش مالی بخش انرژی هدر برود، بلکه باید در کسب و کار‌های این بخش به چرخش در آید.

تاریخ انتشار: ۱۳:۰۶ - ۱۴ مهر ۱۴۰۳

«مجید عمیدپور» با بیان اینکه امسال ناترازی برق به ۱۹ هزار مگاوات رسید، اظهار داشت: پیش بینی می‌شود سال آینده این عدد به ۲۵ هزار مگاوات برسد.

به گزارش ایرنا، وی امروز (شنبه) در دومین کنفرانس تهویه مطبوع و تاسیسات حرارتی و برودتی افزود: سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۹۶ میلیارد دلار فرصت مالی در بخش انرژی کشور از دست رفت؛ این در حالی است که می‌شد با اقدام‌هایی این مبلغ در کسب و کار‌های حوزه انرژی استفاده شود.

وی با بیان اینکه اکنون در بخش‌های مختلف انرژی کشور دچار ناترازی‌های جدی هستیم، ادامه‌داد: دو ماه پیش بخش برق کشور چالش داشت و به زودی بخش گاز هم با چالش روبه‌رو می‌شود.

رئیس پژوهشگاه نیرو با بیان اینکه بخش انرژی کشور در شرایط نامناسبی به سر می‌برد، گفت: اشتباهاتی در گذشته رخ داد و توسعه صنعتی بدون توجه به بخش انرژی انجام شد و همین مساله سبب بروز ناترازی‌های فعلی شده است.

وی اضافه کرد: نیاز است با یک عقب‌گرد به موضوع انرژی توجه و دقت بیشتری انجام شود. همچنین اقتصاد حوزه انرژی مورد توجه قرار نگرفت و این مهم سبب بروز چالش‌های جدی فعلی شده است؛ اکنون اصلاح آن کشور را با چالش‌های جدی روبه‌رو می‌کند والبته چاره‌ای هم نیست.

رئیس پژوهشگاه نیرو اظهار داشت: فرصت‌های کشور را به تهدید تبدیل کرده ایم و همه کارشناسان بر این موضوع اذعان دارند، حال نیاز است سیاستگذاران اقداماتی را انجام دهند.

لزوم استفاده از ظرفیت بخش خصوصی

وی درباره اینکه چه باید کرد، گفت: انتظار می‌رود بخش خصوصی پای کار آمده و سرمایه گذاری کند و ما در وزارت نیرو مدل‌های مختلف تأمین مالی برای این موضوع طراحی کرده ایم.

عمیدپور خاطرنشان‌کرد: هر محصولی که بخش خصوصی طراحی کرده و کاهش مصرف برق حتی به میزان ۲ درصد داشته باشد، باری از دوش بخش انرژی کشور برخواهد داشت و مورد حمایت خواهد بود.

وی با اشاره به برخی حمایت‌های مالی مصوب شده، گفت: نباید اجازه دهیم گردش مالی بخش انرژی هدر برود، بلکه باید در کسب و کار‌های این بخش به چرخش در آید.

وی ادامه‌داد: نتوانستیم از عهده متناسب سازی تولید و مصرف بر آییم و یکی از کار‌ها در این زمینه مدیریت مصرف است که باید جدی گرفته شود.

این مقام مسئول خاطرنشان‌کرد: باید منابع انرژی کشور در بین فعالان بخش خصوصی به حرکت در آید.

عمیدپور با بیان اینکه جهان اکنون به سمت گذر از دوران انرژی حرکت کرده، گفت: ما هم باید با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و برقی سازی در این زمینه گام برداریم.

وی گفت: به‌دنبال حمایت از فعالان حوزه انرژی کشور هستیم و به همین منظور پارک علم و فناوری نیرو راه اندازی شده است.

وی ادامه داد: تلاش می‌شود همه شرکت‌های دانش بنیان در پارک مورد حمایت قرار گیرند.

رئیس پژوهشگاه نیرو گفت: صندوق نیرو نیز به زودی با اختصاص منابع تقویت شده و در خدمت شرکت‌ها خواهد بود.

عمیدپور از وجود یک‌هزار شرکت دانش بنیان در بخش انرژی خبر داد و گفت: تاکنون ۱۲۰ شرکت مورد حمایت قرار گرفته است.

وی افزود: وظیفه بازارسازی برای شرکت‌ها را داریم و حوزه مدیریت مصرف مورد توجه جدی قرار گرفته است.

رئیس پژوهشگاه نیرو به ضرورت ایجاد سازمان حکمرانی انرژی در کشور اشاره کرد و گفت: تولیدکننده برق و گاز نمی‌توانند سیاست گذار باشند و نیاز به سازمان مجزا است.

وی به ضرورت تغییر در ساختار انرژی کشور اشاره کرد و در عین حال ایجاد این تغییرات را چالش برانگیز رشمرد.

عمیدپور اضافه‌کرد: باید ریل گذاری درستی انجام و بخش خصوصی وارد عمل شود.

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین