ارسلان قاسمی جزء معدود بازیگرانی است که از خردسالی و با یک سریال تلویزیونی کار خود در دنیای هنر و تصویر را آغاز کرده است. از جمله کارهایی که باعث شناخته شدن او در سنین بسیار پایین شد، میتوان به نقش «بیژن» در سریال «در چشم باد» و همچنین نقش «بنیامین» در سریال «یوسف پیامبر» اشاره کرد.
ارسلان قاسمی بازیگر ایرانی است که در شهر تهران متولد شده است. زمان دقیق تولد او هم طبق اطلاعاتی که در دسترس است روز یکم خرداد ماه سال ۱۳۷۴ شمسی میباشد. با این حساب میتوان گفت در خرداد ماه سال ۱۴۰۲ این بازیگر پرطرفدار ایرانی در سن ۲۸ سالگی به سر میبرد. ارسلان قاسمی در خانوادهای متولد شد که دارای پنج عضو است. او در حالی به عنوان تک پسر و کوچکترین عضو خانواده به دنیا آمد که دو خواهر بزرگتر از خودش دارد که ۱۰ و ۱۲ سال با او اختلاف سنی دارند.
پدر و مادر ارسلان قاسمی هر دو شاغل بوده و کار میکنند. پدر او مدیر و گرداننده یک شرکت کشتیرانی است که پرشیا اهرام نام دارد. مادر او هم یک مهد کودک را مدیریت کرده و بیشتر وقت خود را با بچهها میگذراند. البته خود ارسلان قاسمی هم به جز فعالیتهای هنری و مدلینگ شغل دیگری را پیگیری میکند و صاحب یک کافه رستوران است. ساختمان مربوط به کافه رستوران ارسلان قاسمی در منطقه ولنجک تهران واقع شده است و این بازیگر هم مثل دیگر سلبریتیهای مشهور ایرانی از این راه یک منبع درآمد ثانویه برای خود دست و پا کرده است.
ارسلان قاسمی در سن هفت سالگی برای بازی در سریال در چشم باد انتخاب شد و برای مدت زیادی در لوکیشن مخصوص این سریال زندگی میکرد. این مکان دور از شهر بوده و در نتیجه او نمیتوانست سالهای ابتدایی مدرسه خود را مانند دیگر کودکان به مدرسه برود. در نتیجه عوامل سازنده سریال برای او و دیگر بازیگران خردسال این سریال یک معلم خصوصی در نظر گرفتند تا از تحصیل و مدرسه جا نمانند. در سالهای بعدی ارسلان قاسمی تحصیل خود را ادامه داد تا اینکه در نهایت موفق شد بعد از سالها مدرک کارشناسی تئاتر و کارشناسی مهندسی معماری را کسب کند.
شاید برای شما جالب باشد که بدانید ارسلان قاسمی چطور توانست در کودکی و حتی قبل از آن که مدرسه رفتن را آغاز کند به عنوان یکی از نقشهای اصلی یک سریال به تلویزیون ملی ایران راه پیدا کند. بهاره رهنما کسی بود که با معرفی کردن ارسلان قاسمی باعث شرکت کردن او در سریال “در چشم باد” شد.
در واقع بهاره رهنما از دوستان صمیمی و نزدیک مادر ارسلان قاسمی بود که بارها او را دیده بود. او که مستعد بودن ارسلان در زمینه بازیگری را تشخیص داده بود به خانواده قاسمی پیشنهاد داد تا این کودک را به یکی از کارگردانهای آشنای خود معرفی کند.
در ادامه و بعد از موافقت کردن والدین ارسلان قاسمی، بهاره رهنما با مسعود جعفری جوزانی که یکی از کارگردانان فعال آن زمان بود و مشغول پروژه انتخاب بازیگر برای سریال جدید خود یعنی “در چشم باد” شده بود صحبت کرد. در نهایت این کارگردان هم با ملاقات ارسلان قاسمی و گرفتن تست بازیگری از او به استعداد و تواناییهای او برای این رشته پی برد و از او برای نقش خردسالی کاراکتر بیژن ایرانی در سریال استفاده کرد.
کار فیلمبرداری سریال در چشم باد برای ارسلان قاسمی مدت زیادی طول کشید و این مدت برای او سختیها و دشواریهای زیادی به همراه داشت. طبق گفتههای خود او و مصاحیه هایش در این سه سال مجبور به زندگی در کنار کادر تهیه فیلم بوده و این برای یک کودک اتفاقی سخت محسوب میشد.
علاوه بر این دور شدن از شرایط جامعه و مدرسه و دیگر محیطهای کودکانه باعث میشد که این دوران برای یک کودک خردسال که اولین تجربه خود را میگذراند تبدیل به یک دردسر بزرگ بشود. البته خود او گفته است که رسیدن به هر چیز خوشایندی برای انسان بهایی دارد. اگر در کودکی اذیت شده در عوض اکنون شهرت و محبوبیت خوبی دارد و همین باعث میشود علیرغم بچگی نکردن، شکایت زیادی از دوران کودکی از دست رفته خود نداشته باشد.
بیتا توکلی بازیگر سابق سینما و تلویزیون ایران بود که در سال ۱۳۷۳ متولد شد و از سن بسیار کم بازیگری را شروع کرد. او هم مانند ارسلان قاسمی جزو بازیگران خرسال سریال “در چشم باد” بود که نقش مقابل ارسلان قاسمی یعنی نقش دوران کودکی شخصیت “لیلی” را در این سریال بازی میکرد. به گفته خود ارسلان قاسمی و تیم تولید سریال، این دو دوستانی بسیار خوب و نزدیک بودند.
در واقع یکی از عواملی که هم به ارسلان قاسمی و هم به بیتا توکلی کم میکرد تا فشار کاری و استری و دلتنگی دوری از محیط خانواده را تحمل کرده و به کار خود ادامه دهند، همین دوستیهای کودکانه بود که بین بازیگران خردسال شکل گرفته بود.
ارسلان قاسمی و بیتا توکلی در کلاس درس خصوصی که برای آنها در نظر گرفته شده بود هم رابطه دوستانه و نزدیکی داشتند و در کل بهترین دوستهای یکدیگر به شما میرفتند. اما متاسفانه این بازیگر دوست داشتنی و شیرین نتوانست سالهای زیادی در رشته خود فعالیت کند و خیلی زود از دنیا رفت. ماجرای فوت او مربوط به تصادفی میشود که در راه برگشت از شهر مقدس مشهد و در جاده برای او و خانواده اش اتفاق افتاد.
مادر بیتا توکلی برای مدتی به کما فرو رفته و بود و بعد از بهبودی او کل خانواده برای ادای نذری که در این رابطه کرده بودند راهی یک سفر به مشهد مقدس شدند. اما متاسفانه در جاده برگشت بود که یک سانحه رانندگی منجر به صدمه دیدن خودروی آنها شده و بیتای یازده ساله را برای همیشه از طرفداران خود دور کرد. او پیش از این ماجرا به جز “در چشم باد” در آثار دیگری مثل “چتری برای دو نفر” و “سام و نرگس” هم به ایفای نقش پرداخته بود.
طبق گفته خود ارسلان قاسمی، خبر فوت این دوست صمیمی و نزدیک او را ابتدا به والدین ارسلان رساندند. اما پدر و مادر او از ترس واکنش او و بخاطر سن پایین ارسلان نتوانستند خبر فوت دوستش را به او بگویند. در نتیجه مدتی بعد و در طی یک تماس تلفنی با یکی دیگر از دوستان هم سن خودش که در پروژه “در چشم باد” همراه آنها شرکت داشت متوجه قضیه شد. ارسلان قاسمی میگوید که درک کردن این مسئله برای او بسیار دشوار بود و اصلا قبول نمیکرد که بیتا توکلی فوت شده است! در نهایت ارسلان قاسمی یک از بهترین دوستان دوران کودکی خود را خیلی زود و در شهریور ماه ۱۳۸۴ از دست داد…
ارسلان قاسمی علیرغم اینکه سن زیادی نداشته و جزو بازیگران جوان کشورمان محسوب میشود به خاطر شروع زود هنگامی که برای کار خود داشت توانسته تا امروز در تعداد زیادی از فیلمها و سریالهای معروف کشور حضور داشته باشد. در ادامه چند مورد از آنها را به ترتیب بررسی میکنیم:
همانطور که گفتیم نخستین کار هنری که ارسلان قاسمی به طور جدی انجام داد و باعث شناخته شدن او نیز شد بازیگری در سریال “در چشم باد” بود. در ادامه او به عنوان بازیگر سریال “۱۰۱ راه برای ذله کردن پدر و مادر” هم انتخاب شد که توانست در این سریال هم به خوبی استعداد و توانایی هایش را به مخاطبان و طرفداران خود نشان دهد. این سریال در سال ۱۳۸۳ ساخته شد و ارسلان قاسمی در آن با کودکان هم سن خودش همبازی بود که از جمله معروفترین آنها میتوان به ترلان پروانه اشاره کرد. این سریال درباره یک پسر بچه بازیگوش است که به دلایلی شروع به نوشتن انشایی عجیب میکند و…
بعد از بازی کردن در دو سریال تلویزیونی بالاخره ارسلان قاسمی راه خود به سینمای ایران را هم پیدا کرد. او فقط یک سال بعد از ساخت سریال “۱۰۱ راه برای ذله کردن پدر و مادر” برای شرکت در فیلم سینمایی شام عروسی انتخاب شد. این فیلم یک کار کمدی به کارگردانی ابراهیم وحیدزاده بود که ارسلان قاسمی در سال ۱۳۸۴ مشغول ایفای نقش در این فیلم بود.
ارسلان قاسمی کار خود را بعد از ساخت فیلم “۱۰۱ راه برای ذله کردن پدر و مادر” ادامه داد و در سال ۱۳۸۷ دوباره به یک کار تلویزیونی برگشت. در این سال سریال محبوب “یوسف پیامبر” در حال ساخته شدن بود که این سریال هم برای چند قسمت خود به بازیگران کودک و نوجوان احتیاج داشت.
ارسلان قاسمی با توجه به چهره معصومی که در سنین کودکی و نوجوانی خود و البته توانمندیهای قابل توجهی که آنها را در کارهای قبلی ثابت کرده بود برای ایفای نقش در این سریال انتخاب شد. او نقش سن کودکی شخصیت “بنیامین” که برادر تنی یوسف پیامبر بود را بازی کرد. البته نقش او در این سریال نسبتا کوتاه و مکمل بود و با توجه به دیالوگها و تاثیرگذاری کم این شخصیت در داستان، زیاد او را در مرکز توجه قرار نمیداد.
سال ۱۳۸۹ بود که ارسلان قاسمی برای بازی در دو سریال دیگر تلویزیون ایران یعنی هوش سیاه و فاصلهها انتخاب شد. سریال “هوش سیاه” یک مجموعه تلویزیونی جنایی با داستانی جذاب و پیچیده بود که به زندگی و فعالیتهای یک هکر رایانهای بسیار باهوش میپردازد. ارسلان قاسمی در این سریال نقش پسر پلیسی را ایفا میکند که مسئولیت دستگیری هکر را دارد و نقش او در این کار تا حد زیادی پررنگ است.
فاصلهها نیز یک سریال با ژانر رمانتیک و پر طرفدار بود که بارها بازپخش داشت و در کنار سریال دلنوازان جزو پر بینندهترین سریالهای عاشقانه تلویزیون به شمار میآید. بازی در این سریالها بود که باعث شد تقریبا همه مردم ایران ارسلان قاسمی را به عنوان یک بازیگر حرفهای بشناسند؛ در حالی که او تنها ۱۵ سال سن داشت!
بعد از این فیلمها و سریالها بود که فعالیت ارسلان قاسمی سرعت پیدا کرد و فاصله بین کارهای او کمتر تا شد تا بتواند در فیلم هایی، چون “لایههای دروغ”، “حکم مادری”، “اتومبیل”، “آهوی پیشونی سفید”، “تورنا ۲” و همینطور در سریالهایی مثل “یاور”، “دردسرهای شیرین”، “سلام آقای مدیر”، “از یادها رفته”، “خواب زده” به ایفای نقش بپردازد.
ارسلان قاسمی با وجود اینکه هنوز دوران جوانی خود را میگذراند با حواشی زیادی در زندگی شخصی و شغلی پیرامون خود مواجه شده است. در مقاطع زمانی متفاوت، اخبار مختلفی درباره زندگی این بازیگر محبوب منتشر شده است که علاوه بر دادن اطلاعات دروغ به طرفداران او، باعث ایجاد نگرانی و برهم زدن آرامش شخصی او نیز شده اند.
برای مثال در مورد ازدواج این بازیگر جوان شایعات بسیاری ساخته شده است. یکی از این شایعات این بوده که برای مدت طولانی به خاطر همبازی بودن او با ترلان پروانه در کارهای زیادی، افراد مختلف شایعه ازدواج این دو نفر را پخش میکردند. حتی مادر ترلان پروانه هم نسبت به این خبر واکنش نشان داد و ضمن تکذیب، از پخش این خبر دروغ ابراز ناراحتی و نگرانی کرد.
ارسلان قاسمی علاوه بر کار بازیگری نسبت به رشتههای دیگر هم کنجکاو بوده و برای مقطعی به آنها نیز پرداخته است. یکی از شغلهایی که او امتحان کرده رشته خوانندگی و ساخت آهنگ بود که فقط مدت کوتاهی به این شغل پرداخت. او در سال ۱۳۹۴ به کمک دوستش محمد جوان (به عنوان تنظیم کننده) توانست دو آهنگ را در سبکهای پاپ و رپ منتشر کند، اما به دلیل استقبال کم از این دو ترک، موسیقی را به صورت جدی دنبال نکرد.
دیگر حاشیه مهمی که در زندگی ارسلان قاسمی وجود داشته است ماجرای هک شدن پیج اینستاگرام او بود. در این ماجرا افراد ناشناسی صفحه شخصی ارسلان قاسمی در شبکه اجتماعی اینستاگرام را هک کرده و در آن چند عکس غیر اخلاقی منتشر کردند. البته ارسلان قاسمی خیلی زود این قضیه را پیگیری کرده و با شکایت به پلیس فتا، این قضیه خیلی زود حل شد.
چند سال پیش که موضوع داعش و اشغال کشورهای عراق و سوریه توسط این گروه تروریستی در دنیا مطرح شده بود ارسلان قاسمی صحبتهای ویژهای درباره این مسئله بیان کرد. در آن زمان گروهی از شیعیان ایران و دیگر کشورهای مسلمان تحت عنوان مدافعان حرم برای مقابله با داعش بسیج میشدند که ارسلان قاسمی نیز نسبت به این گروه شبه نظامی ابراز علاقه کرد. او در این باره اعلام کرد که نسبت به پیوستن به جمعیت مدافعان حرم بسیار علاقمند است. او همچنین در ادامه صحبت هایش اضافه کرد:
«همه ما میتونیم مدافع حرم باشیم و ارادت خودمون به حضرت زینب (س) رو ابراز کنیم»
ارسلان قاسمی به دیگر مسائل مذهبی هم علاقه زیادی نشان داده است و عکسهای زیادی از او در هنگام رفتن به زیارت کربلا و درون صحن حرم امام حسین (ع) وجود دارد.
با توجه به زیاد بودن تعداد فیلمها و سریالهای این بازیگر، برای آنالیز کردن کارنامه هنری او باید آثار او را در دو دسته جداگانه فیلم و سریال و به طور مفصل بررسی کنیم:
فیلمهایی که ارسلان قاسمی در طی بیست سال فعالیت هنری خود در آنها ایفای نقش کرده عبارتند از:
فیلم سینمایی شام عروسی به کارگردانی ابراهیم وحید زاده ← محصول سال ۱۳۸۴
فیلم سینمایی خاک سرد به کارگردانی رضا سبحانی ← محصول سال ۱۳۸۴
فیلم سینمایی جعبه موسیقی به کارگردانی فرزاد موتمن ← محصول سال ۱۳۸۶
فیلم سینمایی کلانتری غیر انتفاعی به کارگردانی یدالله صمدی ← محصول سال ۱۳۸۷
فیلم سینمایی تاکسی نارنجی به کارگردانی ابراهیم وحید زاده ← محصول سال ۱۳۸۷
فیلم سینمایی رسوایی به کارگردانی مسعود ده نمکی ← محصول سال ۱۳۹۱
فیلم سینمایی آنچه مردان درباره زنان نمیدانند به کارگردانی قربان محمدپور ← محصول سال ۱۳۹۲
فیلم سینمایی هشتگ به کارگردانی رحیم بهبودی فر ← محصول سال ۱۳۹۵
فیلم سینمایی ماه گرفتگی به کارگردانی مسعود اطیابی ← محصول سال ۱۳۹۵
فیلم سینمایی داش آکل به کارگردانی محمد عرب ← محصول سال ۱۳۹۵
فیلم سینمایی پیشونی سفید ۲ به کارگردانی سید جواد هاشمی ← محصول سال ۱۳۹۶
فیلم سینمایی پیشونی سفید ۳ به کارگردانی سید جواد هاشمی ← محصول سال ۱۳۹۷
فیلم سینمایی تورنادو ۱ به کارگردانی سید جواد هاشمی ← محصول سال ۱۳۹۷
فیلم سینمایی تورنادو ۲ به کارگردانی سید جواد هاشمی ← محصول سال ۱۳۹۷
فیلم سینمایی مرده خور به کارگردانی صادق صادق دقیقی ← محصول سال ۱۳۹۸
سریالهایی که ارسلان قاسمی در طی بیست سال فعالیت هنری خود در آنها ایفای نقش کرده عبارتند از:
سریال در چشم باد – مسعود جعفری جوزانی (۱۳۸۷)؛ سریال یوسف پیامبر – فرج الله سلحشور (۱۳۸۷)
سریال ۱۰۱ راه برای ذله کردن پدر و مادرها به کارگردانی حجت قاسم زاده اصل ← محصول سال ۱۳۸۳
سریال من و پوتی ۱ – امیر فیضی (۱۳۸۵)؛ سریال من و پوتی ۲ – امیر فیضی (۱۳۸۷)
سریال توی گوش سالمم زمزمه کن به کاگردانی اسدالله یمن ← محصول سال ۱۳۸۶
سریال هوش سیاه – مسعود آب پرور (۱۳۸۸)؛ سریال فاصلهها – حسین سهیلی زاده (۱۳۸۹)
سریال مزرعه بی بی گندم – امین امانی (۱۳۸۹)؛ سریال تا ثریا – سیروس مقدم (۱۳۹۰)
سریال هوش سیاه ۲ – مسعود آب پرور (۱۳۹۲)؛ سریال هفت سنگ – علیرضا بذرافشان (۱۳۹۳)
سریال سالهای ابری – مهدی کرم پور (۱۳۹۳)؛ سریال معمای شاه – محمدرضا ورزی (۱۳۹۴)
سریال آرام میگیریم – روح الله سهرابی (۱۳۹۵)؛ سریال از یادها رفته – بهرام بهرامیان (۱۳۹۶)
سرییال تعطیلات رویایی – علیرضا امینی (۱۳۹۷)؛ سریال سلام آقای مدیر – علیرضا توانا (۱۳۹۸)
سریال خواب زده – سیروس مقدم (۱۳۹۷)؛ سریال یاور – سعید سلطانی (۱۴۰۰)
البته ارسلان قاسمی علاوه بر فیلم و سریال در دو زمینه تله فیلم و نمایش تئاتر هم فعالیتهایی داشته است و به ترتبی تله فیلم های: قاصدک روی شانه، خاطرات فردا، صلات ظهر، خواب زده، یاران بی نشان، دهه هفتادی ها، اسید و بیراهه و همچنین نمایش های: سمفونی این فصل را با من بخوان، به علت ضیق مکان و وصیت نامه خانم سارا را در کارنامه خود دارد.
او همچنین در سریال نفوذ که برای پخش در شبکه نمایش خانگی ساخته شد بازی کرده است. این سریال دو فصلی (سریال نفوذ ۱ و سریال نفوذ ۲ که هر دو توسط آرش تیمورنژاد در سال ۱۳۹۱ کارگردانی شدند) تکمیل کننده کارنامه هنری ارسلان قاسمی بودند.
منبع: روزانه