در طول سالهای گذشته شرکت آمریکایی اپل همیشه آیفونهای خود را در چین ساخته است. گرچه شاهد یک تغییر جدی در محل تولید آیفون ۱۶ هستیم. تولید iPhone ۱۶ در کشوری دیگر چندان به مذاق چینیها خوش نیامده است.
در دهههای گذشته بسیاری از شرکتهای جهان تصمیم گرفتند خطوط تولید خود را بهخاطر کاهش هزینه به کشور چین منتقل کنند. در نتیجه این روند شرکتهای آمریکایی زیادی نیز از جمله اپل وارد چین شدند. گرچه در سالهای اخیر تنش سیاسی اقتصادی بین چین و آمریکا بهشکل بیسابقهای افزایش یافته است. بهصورتی که شاهد تحریم برخی شرکتهای چینی بودهایم. افزایش تنشها باعث شده که اپل آیفون ۱۶ را در هند تولید کند.
به گزارش عصرترکیه، در چند سال اخیر بسیاری از سیاستمداران آمریکایی رویکرد سختگیرانهای را در برابر شرکتهای فناوریمحور چینی اتخاذ کردهاند. بهصورتی که اکنون شرکتهای آمریکایی نمیتوانند با شرکای چینی خود که در زمینه تراشه فعالیت میکنند همکاری داشته باشند. همچنین بارها مقامات آمریکا از شرکتهای مختلف از جمله اپل خواستهاند که تولید آیفون را به کشور دیگری منتقل کنند. اپل نیز بهصورت بسیار محدود و آزمایشی مدلهای مختلف آیفون را در کشورهای دیگر تولید میکرد؛ اما ماجرا از زمان آیفون ۱۵ شکلی جدیتر بهخود گرفت.
تولید مدلهای غیر پرو آیفون ۱۵ در هند باعث شد که بسیاری از کاربران چینی واکنش نشان دهند. آنها آیفونهای تولید شده در هند را بیکیفیت میدانستند و سعی میکردند دیگر کاربران را نیز از خرید آنها منصرف کنند. مسئلهای که طبیعتا مورد تایید اپل نبود. با وجود این، شاهد گسترش این رویکرد هستیم. چراکه اکنون تمامی مدلهای آیفون ۱۶ در هند تولید میشوند.
مقامات اپل اعلام کردهاند که مدلهای آیفون ۱۶ تولید شده در هند ابتدا برای کاربران هندی و سپس برای سایر کاربران عرضه خواهد شد. این اقدام بخشی از تلاش اپل برای متنوع کردن زنجیره تامین خود در کشورهای مختلف بهحساب میآید. اپل معتقد است که تنشهای ایجاد شده بین آمریکا و چین میتواند به کسبوکار این شرکت ضربه بزند. مخصوصا اینکه برخی از شرکای این شرکت در چین با محدودیتهایی مواجه شدهاند. همچنین این احتمال وجود دارد که دولت چین نیز در نهایت تصمیم بگیرد محدودیتهایی را برای تولید آیفون در خاک این کشور ایجاد کند. در این حالت اپل ضربه بزرگی خواهد خورد.
البته اپل فقط در این زمینه تنها نیست. مایکروسافت نیز بخشی از خط تولید ایکسباکس را از چین به هند انتقال داده است. همچنین آمازون اعلام کرده که قصد دارد در بخشی از دستگاههای Fire TV را در ویتنام تولید کند. توجه داشته باشید که شرکتهای آمریکایی نمیتوانند در طول یک یا دو سال آینده کلیه خطوط تولید خود را از چین خارج کنند؛ اما این اقدام در آینده نزدیک قطعی بهنظر میرسد.