bato-adv
bato-adv
فواید باورنکردنی تخم مرغ

هر تخم مرغ چقدر پروتئین دارد؟

هر تخم مرغ چقدر پروتئین دارد؟

تخم مرغ سرشار از پروتئین کامل و ۹ اسید آمینه ضروری است. همچنین تخم مرغ سرشار از مواد مغذی مثل سلنیوم، فسفر، کولین و ویتامین B ۱۲ است.

 اصغر حیدری معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان البرز اظهار کرد: استان البرز با داشتن ۱۰۱ واحد مرغداری تخمگذار با ظرفیت ۷.۶ میلیون قطعه، سالانه بیش از ۸۷ هزار تن تخم مرغ تولید می‌کند و رتبه هفتم کشوری را دارد. ۴۶ درصد تخم مرغ تولیدی مازاد بر نیاز استان به استان‌های دیگر ارسال و صادر می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین، وی افزود: ایران با تولید سالانه بیش از یک میلیون و ۱۵۸ هزار تن در سال نهمین کشور تولید کننده تخم مرغ در جهان است. سرانه مصرف تخم مرغ در ایران حدود ۱۴ کیلوگرم معادل ۲۱۵ عدد تخم مرغ در سال و میانگین جهانی ۲۵۰ عدد است.

وی با اشاره ۱۷مهر ماه روز جهانی تخم مرغ با شعار «هر انسان سالم یک تخم مرغ در روز» افزود: تخم‌مرغ یکی از ارزانترین، بهترین و در دسترس‌ترین منابع پروتئینی با کیفیت بالا محسوب می‌شود. هر تخم‌مرغ حاوی شش تا هفت گرم پروتئین کامل است که تمام اسیدآمینه‌های ضروری را در خود دارد.

حیدری ادامه داد: این پروتئین‌ها نقش مهمی در ساخت و ترمیم بافت‌ها و عضلات بدن دارند. به دلیل کیفیت بالای پروتئین موجود در تخم‌مرغ، بدن به راحتی می‌تواند از آن برای حفظ و تقویت عضلات استفاده کند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی البرز گفت: تخم مرغ سرشار از پروتئین کامل و ۹ اسید آمینه ضروری است. همچنین تخم مرغ سرشار از مواد مغذی مثل سلنیوم، فسفر، کولین و ویتامین B ۱۲ است.

حیدری افزود: تخم مرغ به بهبود سطح کلسترول خوب HDL در مقابل کلسترول بد LDL کمک کرده و، چون حاوی اسید‌های چرب امگا۳ است، موجب کاهش سطح تری گلیسیرید می‌شود. خوردن تعداد مناسبی از تخم مرغ احتمال سکته مغزی را کاهش می‌دهد و به کنترل پروتئین بدن کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه تخم مرغ یک ماده غذایی مقرون به صرفه است، اظهار کرد: مصرف تخم‌مرغ برای سلامتی قلب، عروق و چشم مفید بوده و علاوه بر سیر نگه داشتن فرد به تقویت مغز هم کمک می‌کند. کولین تخم مرغ صرف نظر از تأثیر قابل توجه بر روی عملکرد مغز و سیستم عصبی در تقویت حافظه موثر بوده، همچنین برای رشد و نمو جنین و کودکان مفید است.

bato-adv
bato-adv
bato-adv