bato-adv
bato-adv
اسرائیل دست به دامان آمریکا شد

«تادِ» آمریکایی در برابر فتاح!

«تادِ» آمریکایی در برابر فتاح!

رژیم صهیونیستی در حالی پس از عملیات وعده صادق‌ـ‌۲ برای مقابله با موشک‌های ایرانی دست به دامان آمریکا شده است که خود آمریکایی‌ها هم سامانه پدافندی برای مقابله با موشک‌های هایپرسونیک ندارند.

تاریخ انتشار: ۱۷:۲۲ - ۲۲ مهر ۱۴۰۳

امروز گزارشی در رسانه‌ها مبنی بر استقرار سامانه ضدموشکی «تاد» در سرزمین‌های اشغالی منتشر شد.

به گزارش تسنیم، تایمز اسرائیل در خبری به نقل از کانال ۱۲ این رژیم مدعی شد آمریکا قصد دارد به‌منظور تقویت پدافند هوایی رژیم صهیونیستی سامانه ضد موشکی تاد را در سرزمین‌های اشغالی مستقر کند.

این خبر در حالی منتشر می‌شود که حدود ۱۲ روز پیش موشک‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جریان عملیات و عده صادق ۲ به‌خوبی از سد سامانه‌های پدافند موشکی اسرائیل عبور کردند و بر اساس برآورد‌های انجام‌شده خسارات قابل‌توجهی به پایگاه‌های هوایی و رادار‌های ارتش رژیم صهیونیستی وارد کردند.

حال به‌نظر می‌رسد بر اثر این عملیات، خسارات قابل‌توجهی به شبکه راداری و پدافندی رژیم صهیونیستی وارد شده است که برای تقویت شبکه پدافند هوایی مقابل موشک‌های ایرانی دست به دامان آمریکایی‌ها شده است، اما این تقویت فایده چندانی برای اسرائیلی‌ها ندارد، چون آمریکایی‌ها هم سامانه پدافندی برای مقابله با موشک‌های بالستیک هایپرسونیک در اختیار ندارند.

«تاد»؛ الماس فریب آمریکایی برای اسرائیل در برابر فتاح////

رادار باند X سامانه تاد موسوم به TPY-۲

سامانه تاد یک سامانه دفاع ضدموشکی ساخت کارخانه لاکهیدمارتین است که در سال ۲۰۰۸ رسماً وارد خدمت در ارتش آمریکا شد. این سامانه از چهار جزء اصلی شامل رادار TPY-۲، مرکز فرماندهی و کنترل، پرتابگر‌ها و موشک رهگیر تشکیل شده است. رادار این سامانه قادر است از فاصله ۱۰۰۰ کیلومتری اهداف را کشف کند و برد موشک این سامانه نیز ۲۰۰ کیلومتر است و از یک موتور راکتی سوخت جامد با نازل متحرک بهره می‌برد که سرعت این موشک را به حدود ۸ ماخ می‌رساند.

«تاد»؛ الماس فریب آمریکایی برای اسرائیل در برابر فتاح////

پرتابگر سامانه تاد

هر آتش‌بار سامانه تاد معمولاً از شش تا هشت پرتابگر تشکیل می‌شود که هرکدام قادر به شلیک ۸ موشک هستند به این ترتیب یک آتش‌بار سامانه تاد توانایی شلیک ۶۴ موشک را دارد، بارگذاری مجدد هر پرتابگر نیز حدود ۳۰ دقیقه طول می‌کشد.

عملکرد سامانه تاد نیز مانند سایر سامانه‌های پدافندی است یعنی پس از آنکه رادار، هدف را کشف و محل مناسب برای برخورد با آن را بر اساس سرعت، ارتفاع و مسیر حرکت آن محاسبه کرد، اطلاعات را به مرکز فرماندهی و کنترل سامانه می‌دهد و این مرکز هم بهترین پرتابگر را برای درگیری با موشک مهاجم انتخاب و دستور شلیک را صادر می‌کند و همچنین اطلاعات لازم برای هدایت موشک را تا لحظه برخورد به آن منتقل می‌کند.

«تاد»؛ الماس فریب آمریکایی برای اسرائیل در برابر فتاح////
نحوه عملکرد سامانه تاد.

اما نکته‌ای که در این بین وجود دارد آن است که این سامانه زمانی قادر به رهگیری هدف است که موشک فاز میانی حرکت خود را طی می‌کند و چنانچه تغییری در مؤلفه‌های حرکتی موشک رخ دهد سامانه دچار خطا خواهد شد.

برای جبران این خطا سامانه باید مجدداً موفق به کشف و ردگیری موشک مهاجم شود و در صورت موفقیت اگر باز هم موشک مهاجم تغییر مسیر شدید دهد قفل راداری احتمالی شکسته می‌شود و فرایند باید مجدداً تکرار شود، حال سامانه پدافندی بر اساس کدام موقعیت لحظه‌ای، موشک‌های خود را روانه کند؟

«تاد»؛ الماس فریب آمریکایی برای اسرائیل در برابر فتاح////

موشک فتاح از فاصله ۱۴۰۰ کیلومتری به‌سمت هدف شلیک می‌شود و زمانی توسط رادار سامانه تاد شناسایی می‌شود که درست در فاز میانی حرکت خود قرار دارد. با توجه به برد موشک‌های سامانه تاد این سامانه زمانی قادر به ردگیری موشک خواهد بود که هدف در فاز میانی حرکت خود قرار دارد و در زمانی قادر به شلیک است که موشک در فاز پایانی حرکت خود قرار دارد و چنانچه در این مرحله موشک قادر به تغییر مانور‌های سنگین و دستیابی به سرعت‌های هایپرسونیک باشد؛ رهگیری آن برای سامانه پدافندی تقریباً غیرممکن خواهد بود.

البته در پوشش بدنه موشک فتاح از مواد جاذب امواج رادار هم استفاده شده است که هم سبب کاهش برد مؤثر و هم سبب ایجاد خطا در محاسبات می‌شود، اما به‌عنوان یک فرض کمک‌کننده به تعادل مسئله، فرض می‌شود که فتاح در بیشترین برد سامانه دشمن کشف شود.

هرچند این رادار‌ها هدف را به‌صورت لحظه‌ای رصد و تغییرات مسیر پروازی موشک مهاجم را به موشک پدافندی ارسال می‌کنند،، اما اگر این تغییرات چیزی فراتر از بازه سرعتی قابل تشخیص رادار و یا سرعت موشک پدافندی باشد، این سامانه‌ها دیگر قادر به رهگیری و انهدام موشک نیستند.

در صورت شلیک موشک پدافندی، امکان تغییر مسیر برای این موشک ـ به‌سبب اینکه در حال صرف انرژی پیشران برای غلبه بر جاذبه زمین و کسب سرعت به‌صورت توأمان است ـ به‌میزان کمی وجود دارد و با اجرای دو یا سه مانور سنگین توسط موشک هایپرسونیک مانوردهنده عملاً موشک پدافندی انرژی کافی برای ادامه تعقیب و رفتن به‌سمت مختصات جدیدی که معلوم نیست چند لحظه دیگر اعتبار دارد، نخواهد داشت، موضوعی که دقیقاً در طراحی موشک مانورپذیر فتاح رعایت شده است.

«تاد»؛ الماس فریب آمریکایی برای اسرائیل در برابر فتاح////
سر جنگی موشک فتاح با موتور سوخت جامد کروی

موشک فتاح از زمان شلیک تا فاصله ۵۰۰ کیلومتری هدف (دوسوم مسیر حرکت موشک) در یک مسیر مشخص و با سرعت معینی حرکت می‌کند، اما درست در یک‌سوم پایانی مسیر خود، با روشن شدن موتور سوخت جامد مجهز به نازل متحرک به‌ناگاه هم سرعت خود را به حدود سه برابر سرعت اولیه افزایش می‌دهد و هم شروع به مانور و تغییر مسیر می‌کند و همین امر موجب خطا در محاسبات سامانه‌های پدافندی می‌شود.

علاوه بر این سرعت موشک‌های سامانه تاد نهایتاً ۸ ماخ است در صورتی که سرعت موشک فتاح در فاز نهایی به ۱۳ تا ۱۵ ماخ می‌رسد؛ به این ترتیب پیش از آنکه موشک سامانه‌های پدافندی به محل برخورد به موشک فتاح برسد، این موشک از آن محل عبور کرده است و آنها قادر به انهدام این موشک نخواهند بود.

«تاد»؛ الماس فریب آمریکایی برای اسرائیل در برابر فتاح////

سایت دیفنس نیوز سال گذشته در گزارشی عنوان کرد که وزارت دفاع آمریکا به کنگره این کشور گزارش داده است توسعه موشک‌های هایپرسونیک توسط چین یک تهدید جدی است و خواستار تخصیص بودجه بیشتر برای توسعه سامانه پدافندی ضد موشک‌های بالستیک شده بود. بر اساس برآورد پنتاگون آنها قادر نخواهند بود تا سال ۲۰۳۴ به سامانه پدافندی برای مقابله با موشک‌های هایپرسونیک دست یابند.

حال به‌نظر می‌رسد تا سال ۲۰۳۴ سامانه پدافندی که بتواند مقابل موشک‌های هایپرسونیک مقاومت کند وجود نخواهد داشت و استقرار سامانه تاد در اسرائیل کمک شایانی به رژیم صهیونیستی برای مقابله با موشک‌های بالستیک ایرانی نخواهد کرد.

مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۴
باسلام خواستم به عنوان عضو کوچی ازجامعه عرض کنم فارغ ازهرنوع گرایش سیاسی و سلیقه ای انسان وقتی قدرت نظامی نیروهای مسلح رو می‌بیند به خودمان میبالیم واینکه هرچقدردراین راه هزینه شود ازجان ودل-خوشحالیم
مهدی شفیعی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۳
درود بر موشک سازان ایرااااااااانی ی ی ی
افشین
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۳
رادار سامانه آرورا ۳,و۲, یا همان پیکان دقیقا با رادار تاد یکی هست و خود این رادار اولین هدف برای موشکهای هایپر سونیک هست. ضمن اینکه پرتاب موشکها بیش از تعداد موشکهای تاد هست و ایضا تاپ برای هدف قرار دادن یک موشک حداقل از دو تا چند موشک استفاده میکند . این حرکت یانکی‌ها بیشتر دادن روحیه به اسقاطیل هست اما چنانچه خود این سامانه هدف قرار بگیرد آبرویی برایش نمی‌ماند و احتمالا کلی از سفارشات آن که اعراب داده اند لغو خواهد شد.
محمدحسین آقایی
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۳
زنده باد ایران
محمود
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۳
زنده باد ایران
انتشار یافته: ۱۴
فرزاد
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۲
ایا کماکان باید دشمن را خوار و خفیف بدانید؟! مقاله توسط یک عاشق حوزه نظامی دیبرستانی یا دانشجو نوشته شده؟این تست فرانسوی ها چی؟عجیب و مشکوک هستید....!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۲
واقع بین باشید
پاتریوت در اکراین موشک هایپروسنیک کینژال رو دو نوبت شکار کرد که آخریش دیشب بود.
سامانه ی تاد که سامانه ی تخصصی تری برای موشک های برد بلند هست.
ضمنا فتاح هم در رده ی هایپرسونیک قرار نمیگیره و مابین هایپرسونیک و بالستیک های معمول قرار میگیره.
خان داداش
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۲
رسانه‌ی آمریکایی گفته
گران قیمت ترین سامانه‌ی دفاعی جهان ب قیمت بیش از ۵۰۰ میلیون دلار
توسط ارزانترین موشک هایپرسونیک دنیا ب قیمت کمتر از ۲۰۰هزار دلار
نابود شد ، و باعث تحسین و تعجب تمام کارشناسان شد
سیروس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۲
درود به شرفتون انشالله ما باید فکر سامانه های قوی برای پدافند هوایی باشیم وهمینطور که در سامانه های آفندی پیشرفت کردیم در سامانه های پدافندی هم باید پیشرفت کنیم تا بتوانیم از تاسیسات حیاتی کشور بخوبی دفاع کنیم من مطمئنم به زودی به این مهم دسترسی پیدا می کنیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۲
پس بهتر ه قبل سال ۲۰۳۴ بزنید ایزراییل رو محو نابود کنید چرا دست دست میکنید؟
بهنام
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۲
??خداوندا آرامشی عطا فرما فقط نمی دونم گریه کنم یا بخندم
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۲
قدرتمند ترین سامانه ها در برابر قدرت خداوند هیچ است .
خداوند حامی ایران و فلسطین و لبنان و مظلومان عالم
رام
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۲
یه جور مطلب مبنویسین انگار ابرقدرت شمایین خخخخ
یا موشکهایی که شما دارین بقیه ندارن تعجب واقعا چی تو سر نگارندس .یا به اون رهگیر پهپاد لیزری از چین گرفتین افتخار میکنی خخخخ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۳
چی شد پس اسراییل میگفت که تمامی موشکهای ایران رادرهوازده
خخخخخخخخخ
گورپدردروغگو
bato-adv
bato-adv
bato-adv