در حالی که مسئولان آموزشوپرورش میگویند احکام رتبهبندی معلمان بازنشسته صادر شده، اما این معلمان عنوان میکنند رتبهبندی در حقوق آنها اعمال نشده است.
زمانی که قرار بود رتبهبندی معلمان اجرایی شود، به معلمانی که در آستانه بازنشستگی بودند، توصیه میشد قدری صبر کنند تا آنها نیز مشمول رتبهبندی شوند. زمانی که رتبهبندی اجرا شد، مسئولان وقت آموزشوپرورش، زمان اعمال آن را از اول مهر ۱۴۰۰ عنوان کردند و برایناساس کسانی که بعدازاین زمان بازنشسته شده بودند، مشمول رتبهبندی میشدند.
به گزارش فارس، حالا بعد از گذشت چند سال، معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۰ میگویند که هنوز مزایای رتبهبندی در حقوقشان اعمال نشده است و برای تحقق این موضوع حتی در مقابل سازمان برنامهوبودجه هم تجمع کردند و خواستار رسیدگی به این موضوع شدند.
یکی از بازنشستگان سال ۱۴۰۰ گفت: «زمانی که ما شاغل بودیم، اجرای رتبهبندی معلمان با کشوقوس مواجه بود. البته یکی، دو بار گفتند رتبهبندی را اجرا کردند، اما آنچه قانون مصوب مجلس بود به دوره اشتغال ما نرسید و در نهایت سال ۱۴۰۰ بازنشسته شدیم».
وی ادامه داد: «بعد که رتبهبندی اجرا شد، گفتند که اعمال آن از اول مهر ۱۴۰۰ است یعنی ما بازنشستگان سال ۱۴۰۰ را شامل میشد، اما از آن زمان تاکنون وعده اجرای آن برای بازنشستگان ۱۴۰۰ اجرایی نشده است. جالب اینجاست برای ما که اجرا نکردند و در مصاحبهها عنوان میشد که اعمال کردند».
این صحبتهای معلمان بازنشسته در حالی مطرح میشود که ۲۳ بهمن ۱۴۰۲، علی فرهادی معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزشوپرورش از صدور احکام رتبهبندی تمام فرهنگیان بازنشسته سال ۱۴۰۰ که درخواست تجدیدنظر در رتبه خود داشتند، خبر داد و گفت: احکام رتبهبندی حدود ۲ هزار نفر از فرهنگیان بازنشسته باقیمانده از سال ۱۴۰۱ آماده صدور است. تمام معلمانی که در سال ۱۴۰۱ بازنشسته شدند، احکام بازنشستگی آنها متناسب با رتبهبندی توسط سازمان بازنشستگی صادر و معوقات پرداخت خواهد شد».
فرهادی ادامه داد: «کمتر از دو هزار نفر از فرهنگیان بازنشسته سال ۱۴۰۱ مشکلاتی داشتند ناظر به اینکه کسورات بازنشستگی کسر شده توسط آموزشوپرورش برای صندوق بازنشستگی قابل رویت نبود؛ این موضوع را اصلاح کردیم و اطلاعات آن طی دو روز آینده به صندوق بازنشستگی ارسال خواهد شد»
همچنین ۲۳ بهمن ۱۴۰۲ فرهادی با بیان اینکه احکام فرهنگیانی که اول مهر ۱۴۰۰ به بعد بازنشسته شدند، صادر شده است، گفت: «احکام رتبهبندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ اصلاح شد».
وی ادامه داد: «یک گروه از فرهنگیان که حکم بازنشستگی بر اساس رتبهبندی گرفتند ولی در اعتراضات، رتبه آنها تغییر کرده است که بهزودی کسورات بازنشستگی آنها را تأمین میکنیم و بهحساب صندوق واریز خواهیم کرد تا رتبه جدید صادر شود. فرهنگیان بازنشستهای که از صندوق تأمین اجتماعی دریافتی دارند بر اساس آخرین حکمشان، حقوق میگیرند که احکام آنها را هم بررسی میکنیم و اگر کسورات لازم دارد تأمین خواهیم کرد».
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری: معوقات رتبهبندی معلمان بازنشسته واریز شد.
اما فرهنگیان بازنشسته میگویند که حقوق آنها افزایش پیدا نکره است. ۳۰ آذر ۱۴۰۲ هم مهدی مسکنی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: «موضوع رتبهبندی بازنشستگان رسته آموزشی و فرهنگی آموزشوپرورش بر اساس قانون باید اجرایی میشد، اما باتوجهبه اینکه آموزشوپرورش در نیمه دوم ۱۴۰۱ احکام شاغلین و مشمولان رتبهبندی را صادر کرده بود، این مهم تاکنون به طول انجامید».
وی افزود: «افرادی که در فاصله ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ تا پایان سال ۱۴۰۱ بازنشسته شدند، چون حکم کارگزینی با اعمال رتبهبندی در زمان اشتغال برای این عزیزان از طرف آموزشوپرورش صادر نشده بود، پرونده آنها هم زمانی که به صندوق بازنشستگی کشوری تحویل شد بدون رتبهبندی بود».
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با بیان اینکه در مجموع ۵۰ هزار و ۴۷۷ نفر مشمول دریافت معوقه رتبهبندی شدهاند، گفت: «این تعداد بهصورت میانگین ۳۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، ناشی از معوقه متناسبسازی در طول اجرای این قانون (متناسبسازی) یعنی از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ تا پایان سال ۱۴۰۲ دریافت میکنند.
صندوق بازنشستگی کشوری طی پرداختی که پس از واریز حقوق آذرماه خواهد داشت، به طور میانگین بابت معوقه سهماهه مهر، آبان و آذر ۱۴۰۲ مبلغی معادل ۶ میلیون و ۶۴۵ هزار تومان بهحساب این تعداد از مشمولان واریز خواهد کرد که این عدد میانگین بوده و ممکن است افرادی کمتر یا بیشتر از این عدد دریافت کنند».
مسکنی تأکید کرد: «این پرداختها تا پایان سال بهصورت ماهانه و تا تکمیل و تسویه کامل معوقات عزیزان مشمول با تأمین اعتبار لازم و همکاری سازمان برنامهوبودجه ادامه خواهد یافت. در این فرایند باتوجهبه لزوم صدور احکام اصلاحی با ضرایب سنوات بعدی، بالغ بر ۱۱۴ هزار حکم اصلاحی برای مشمولان صادر شده و در وبگاه صندوق بازنشستگی کشوری قابلدسترس و مشاهده است».