یافتههای یک پژوهش جدید نشان میدهد مردان و زنان برای کاهش وزن به صبحانههای متفاوتی نیاز دارند.
به گزارش ایرنا، پژوهشگران یک مدل ریاضی طراحی کردند که تأثیر صبحانه خوردن را بر سلامت و سطح انرژی مردان و زنان نشان میدهد.
یافتههای آنان نشان میدهد متابولیسم مردان و زنان واکنش متفاوتی به انتخاب صبحانه دارند؛ مردان از کربوهیدراتها و زنان از چربیها بهره میبرند. هدف پژوهشگران این است که بیش از پیش، تأثیر عوامل فردی را در متابولیسم (سوختوساز) بدن کشف کنند.
استفانی آبو (Stéphanie Abo)، سرپرست پژوهش گفت: سبک زندگی عامل مهمی در وضعیت کلی سلامت ما است. زندگی ما پر مشغله است؛ بنابراین مهم است که بدانیم چگونه تصمیمهای به ظاهر بیاهمیت، مانند آنچه برای صبحانه بخوریم، ممکن است بر سلامت و سطح انرژیمان تأثیر بگذارد. باید تأثیر رژیم غذایی خود بر متابولیسممان را بدانیم تا بتوانیم وزن خود را کاهش دهیم یا تثبیت کنیم یا صرفاً انرژیمان را حفظ کنیم.
در واقع، بر اساس پژوهش جدید پژوهشگران دانشگاه واترلو در کانادا، این تفاوت احتمالاً به کاهش وزن کمک میکند.
یافتههای این پژوهش نشان داد متابولیسم مردان به طور متوسط به یک وعده پر کربوهیدرات مانند جو و غلات پس از چند ساعت ناشتایی بهتر واکنش نشان میدهد، در حالی که متابولیسم زنان به یک وعده پر چربتر مانند مانند املت و آووکادو واکنش بهتری نشان میدهد.
پژوهشگران امیدوارند در آینده از توجه به جنسیت فراتر بروند و عواملی مانند وزن، سن و اینکه فرد در چه مرحلهای از چرخه قاعدگی قرار دارد را مد نظر قرار دهند و نسخههای پیشرفتهتری از این مدل متابولیسم بسازند.