bato-adv
bato-adv

نحوه کاشت گردو در گلدان

نحوه کاشت گردو در گلدان

کاشت گردو در گلدان با واریته‌های جدید تولید شده از این گیاه امکانپذیر است. در ادامه شیوه کاشت درخت گردو در گلدان آورده شده است.

گردو از گیاهانی است که به طور طبیعی دوره رشد طولانی داشته و به طور معمول زمان زیادی برای عمل‌آوری و بار نشستن آن لازم است. تاریخچه پرورش و کاشت درخت گردو به زمان‌های بسیار دور و نامعلوم بر می‌گردد، به طوریکه پایه‌های وحشی گردوی ایرانی در منطقه کوه‌های کارپاتیان در شرق اروپا، سرتاسر ترکیه، عراق، ایران، روسیه جنوبی و افغانستان تا شمال غربی هیمالیا یافت شده است.

به گزارش ستاره، گردو انواع مختلفی داشته دارای ارقام بسیار است. امروزه با پیشرفت علوم کشاورزی و اصلاح گیاهان واریته‌هایی از این گیاه تولید شده است که نسبت به گیاه اصلی درای قد کوتاهتر و زود بازده‌تر بوده و دارای تحمل شرایط محیط میباشد. این واریته جدید گردو بعد از دو سال و حتی در گلدان به بار می‌نشیند و پس از ۵ سال به صورت اقتصادی می‌توان از آن بهره برداری کرد. این درخت به دلیل قد کوتاهی که دارد تا ۶ سالگی می‌توان آن را در آپارتمان نگهداری کرد و این ارتفاع کوتاه شرایط برداشت محصول را آسان کرده است؛ لذا ضمن داشتن درختچه‌ای سرسبز در محیط آپارتمان میتوان از گردوی تازه به صورت خانگی برداشت نمود.

طریقه کاشت گردو در گلدان

به منظور کاشت گردو در گلدان میتوان بذر اصلاح شده درخت گردو با نام گردوی خوشه‌ای را تهیه نمود ولی توصیه ما استفاده از نهال گردو است تا زودتر به بار نشیند. همچنین بهترین فصل کاشت گردو در گلدان اوایل بهار است.

۱. برای کاشت درخت گردو از طریق بذر، بذر‌های گردو را به مدت یک شب در یک سطل آب قرار دهید. سپس یک کیسه پلاستیکی بدون منفذ را با پرلیت مرطوب پر کنید و بذر‌ها در پرلیت قرار دهید به گونه‌ای که با پرلیت پوشانده شوند. کیسه پلاستیکی را به مدت ۳ تا ۴ ماه در یخچال قرار دهید و هر زمان که پرلیت در حال خشک شدن بود آن را مرطوب کنید.

۲. بعد از گذشت ۳ تا ۴ ماه، یک گلدان ۴ تا ۵ لیتری برای کاشت بذر گردو آماده کنید. گلدان را با قسمت‌های مساوی کمپوست، خاک گلدان، شن و ماسه درشت پر کنید و آنها را با هم مخلوط نمایید. سپس به مخلوط آب اضافه کنید تا جایی که احساس کنید ۱۳ سانتی متر از قسمت بالایی خاک مرطوب شده است.

۳. بذر گردو را در عمق ۵/۲ تا ۵ سانتی متری خاک بکارید و گلدان را در یک مکان با سایه جزیی قرار دهید.

۴. خاک را مرطوب نگه دارید به گونه‌ای که همیشه ۸ سانتی متر از قسمت بالایی خاک مرطوب باشد. هر زمان که احساس کردید قسمت بالایی خاک در حال خشک شدن است آن را مرطوب کنید. هرگز اجازه ندهید خاک به طور کامل خشک شود. همچنین از خیس کردن کامل خاک پرهیز کنید.

۵. در صورت کاشت گردو از طریق نهال آن، داخل خاک گلدان را گودالی ایجاد نموده و نهال را داخل گودال قرار دهید. توجه داشته باشید ریشه‌ها آسیب ندیده و به صورت پخش درون خاک قرار گیرد.

۶. روی ریشه‌ها را با خاک مرطوب بپوشانید و به خوبی فشار دهید تا از خشک شدن آنها جلوگیری شود.

۷. آبیاری درخت گردو بسیار مهم بوده، آب غیر کافی موجب رشد کم، کاهش عملکرد و کاهش کیفیت گردو می‌شود و آبیاری بیش از حد نیز باعث کندی رشد و نیز موجب بروز بیماری‌های طوقه و ریشه درخت می‌گردد. همچنین لازم به توضیح است برای جلوگیری از شیوع بیماری باید به روش آبیاری درخت گردو توجه داشته باشید ونباید طوری آبیاری کنید که آب به تنه درخت برسد.

شرایط محیطی مورد نیاز کاشت درخت گردو

خاک: گردو به خاک‌هایی حاصلخیز و عمیق با زهکش کافی نیاز دارد. بهترین خاک برای کاشت درخت گردو خاک ماسه‌ای – لومی و کمی اسیدی با زهکش مناسب است.

دما: دمای مورد نیاز گردو بین ۷ تا ۲۱ درجه است. گردو در دما‌های زیر ۱۰- درجه از بین می‌رود. دمای بالای تابستان هم به مغز‌ها آسیب می‌زند. دما نباید بالاتر از ۴۳ درجه سانتی گراد شود.

نور: گردو درختی است که بیشتر از هر درخت دیگر به نور نیاز دارد و برای رشد کامل و بهینه به نور کامل آفتاب و تابستان طولانی نیاز دارد.

آبیاری: نحوه و مقدار آبیاری درخت گردو بسیار مهم بوده، نهال گردو به هفته‌ای ۲.۵ لیتر آب نیاز دارد.

کوددهی: به گلدان گردوی خود در اوایل بهار کود بدهید. درخت گردو به نیتروژن زیادی نیاز دارد. به میزان ۳ تا ۴ کیلو کود دارای آمونیوم سولفات برای درخت گردو استفاده کنید. به آرامی کود را اطراف درخت پخش کنید. کود را با فاصله ۴۵ سانتی متری از تنه درخت روی خاک اضافه نمایید.

آفات و بیماری ها: از بیماری‌های مهم درخت گردو می‌توان به آنتراکنوز، بلایت، پوسیدگی ریشه، شانکر، لکه برگی و مرگ گیاه که از نوک برگ‌ها و ریشه آغاز می‌شود اشاره کرد.

گیاه شناسی گردو

گردو درخت یا درختچه‌ای است که ارتفاع آن تا ۲۵ متر هم می‌رسد. دارای تنه صاف با رنگ نقره‌ای و در برخی گونه ها، خاکستری و برگ‌ها به شکل مرکب شانه‌ای بوده و معطر می‌باشند. گل‌های نر و ماده گرد، جدا از هم و در روی یک درخت تشکیل می‌شوند. میوه این درخت شفت مانند و دارای میان برگوشتی و محتوی مواد تلخ است.

میاه برگوشتدار میوه، فقط در گردوی تازه که همه قسمت‌های میوه را در بر دارد، دیده می‌شود. درون بر گردو، سخت و شکننده است و درون آن دانه مرکب از ۲ لپه حجیم با اندوخته فراوان از مواد روغنی‏، جای دارد. ارزش غذایی و خواص گردو آن را به خوراکی ارزشمند تبدیل نموده است.

bato-adv
bato-adv
bato-adv