bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۸۸۵۸۴

بوی تعفن و زنده ماندن در کنار دریای خزر (تصاویر)

بوی تعفن و زنده ماندن در کنار دریای خزر (تصاویر)

مرتضی، چوپانی ۲۳ ساله که ارتباط عمیقی با دریا دارد، نگرانی خود را از تغییر طبیعت خزر ابراز می‌کند و احساس می‌کند به دلیل بی‌اعتنایی انسان و عدم قدردانی از فضل آن، خزر «خشمگین» است.

تاریخ انتشار: ۱۲:۵۶ - ۲۹ مهر ۱۴۰۳

فرارو- خشایار جوانمردی در حالی که در سواحل ایران سفر می‌کند، از کشتی‌های زنگ زده، آتش سوزی تالاب‌ها و انسان‌هایی که برای زنده ماندن تلاش می‌کنند عکس گرفته است.

به گزارش فرارو، خشایار جوانمردی هنرمند ایرانی در حین سفر در امتداد دریای خزر، ارتباط انسان با محیط زیست را مستند کرده است. رویکرد او به عکاسی، تغییرات اقلیمی را با مستند‌های کلاسیک، در امتداد سواحل بزرگ‌ترین آب محصور جهان، ترکیب می‌کند. 

تصاویر جوانمردی از سواحل ایرانی خزر بحران زیست محیطی را به تصویر می‌کشد و زندگی ساکنان محلی را به تصویر می‌کشد که وجودشان با زوال دریا کوچکتر و فقیرتر می‌شود. پسماند‌های صنعتی، فاضلاب و آلاینده‌های ناوگان تجاری به شدت بر آبزیان تأثیر گذاشته و امنیت غذایی را تهدید کرده و خسارات اقتصادی قابل توجهی را به بار آورده است. نرخ ماهیگیری در سال‌های اخیر ۷۰ درصد کاهش یافته است که به شدت بر معیشت ماهیگیران محلی تأثیر گذاشته است.

دریای خزر از جنوب به ایران، از شمال به روسیه، از غرب به آذربایجان و از شرق به ترکمنستان و قزاقستان محدود می‌شود. جوانمردی که در سواحل بزرگ شده، شاهد بود که دریاچه قربانی بهره برداری بی رویه، آلودگی، صید بی رویه و تغییرات آب و هوایی شده است. سالانه حدود ۱۲۲۰۰۰ تن آلاینده کشور‌های ساحلی خزر از جمله آلودگی نفتی، فاضلاب خانگی و صنعتی، محیط زیست دریایی را آلوده کرده و گونه‌های دیگر را به خطر می‌اندازد.

صنعت ماهیگیری که زمانی منبع زنده‌ای برای امرار معاش در منطقه بود، اکنون به دلیل چالش‌های مختلف با افول روبرو شده است و بسیاری از ماهیگیران را برای گذران زندگی با مشکل مواجه کرده است. 

در منطقه جنوب خزر، «ماهیگیری پره»، روشی که شامل استفاده از تراکتور برای کشیدن تور‌های بزرگ در آب است، روش اولیه ماهیگیری است. با این حال، این عمل به دلیل تأثیر منفی آن بر اکوسیستم محلی و پایداری جمعیت ماهی مورد انتقاد قرار گرفته است. 

خانواده فرشید به دلیل اثرات مخرب خشکسالی و کم آبی مجبور به مهاجرت از جنوب ایران به شمال شدند. فرشید می‌گوید که هیچکس در روستای آنها نمانده و همه ساکنان آن منطقه در شهر‌های اطراف دریای خزر ساکن شده اند. 

مرتضی، چوپانی ۲۳ ساله که ارتباط عمیقی با دریا دارد، نگرانی خود را از تغییر طبیعت خزر ابراز می‌کند و احساس می‌کند به دلیل بی‌اعتنایی انسان و عدم قدردانی از فضل آن، خزر «خشمگین» است.

جاوید، یک کارگر محلی که از طریق فروش چوب امرار معاش می‌کند، یکی از افرادی است که تحت تاثیر تجارت غیرقانونی چوب که گریبانگیر منطقه خزر شده است. برداشت و قاچاق ناپایدار باعث آسیب جدی به اکوسیستم محلی می‌شود.

تخلیه غیرقانونی زباله در مجاورت دریای خزر به آلودگی شدید کمک می‌کند، زیرا شیرابه زباله‌ها و به آب‌های زیرزمینی نفوذ کرده مستقیماً دریا را آلوده می‌کند. روزانه بیش از ۹۰۰۰ تن زباله در استان‌های شمالی تخلیه می‌شود که آب‌های سطحی و زیرزمینی منطقه و همچنین اکوسیستم دریای خزر را تهدید می‌کند.

برچسب ها: دریای خزر
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین