bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۸۹۴۲۲

دانشگاهی برای « از ما بهتران»

دانشگاهی برای « از ما بهتران»

اعتراضات دانشجویان جدیدالورود گروه پزشکی دانشگاه آزاد به افزایش ۳ برابری شهریه که از ۲۳‌مهر آغاز شده بود، برای دومین هفته متوالی ادامه یافت.

تاریخ انتشار: ۰۹:۴۹ - ۰۱ آبان ۱۴۰۳

دیروز جمعی از خانواده‌های دانشجویان جدیدالورود گروه پزشکی (پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی و دامپزشکی) از شهر‌های مختلف کشور، خبر دادند که به دنبال تجمعات روز‌های اخیر در مقابل مجلس، نهاد ریاست‌جمهوری، سازمان مرکزی دانشگاه آزاد و شورای عالی انقلاب فرهنگی، از صبح دوشنبه هم مقابل ساختمان وزارت بهداشت حاضر شدند تا صدای خود را به گوش وزیر بهداشت که یکی از اعضای هیات امنای دانشگاه آزاد است، برسانند.

به گزارش اعتماد، این‌طور که خانواده‌ها می‌گویند، مسوولان دانشگاه آزاد تا دو هفته قبل و تا پس از اعلام نتایج نهایی آزمون سراسری سال جاری و حتی تا زمان پیش ثبت‌نام دانشجویان، هیچ اطلاع‌رسانی درباره افزایش سه برابری شهریه نداشتند و تصور خانواده‌های دانشجویان جدیدالورود، این بوده که امسال هم مثل سال‌های گذشته، شهریه ثابت هر ترم تحصیلی رقمی بیش از ۳۵ یا ۴۰ میلیون تومان نخواهد بود و با همین اطمینان، ثبت‌نام فرزندان خود را تکمیل کرده‌اند، اما در زمان نهایی شدن ثبت‌نام و پرداخت وجه، به یک‌باره با ارقام نجومی بالای ۱۰۰ میلیون و ۱۱۰ میلیون و تا ۱۲۰ میلیون تومان مواجه شده‌اند و وقتی بابت این ارقام از مسوولان دانشگاه توضیح خواسته‌اند، به ایشان گفته شده که می‌توانند این ارقام را پرداخت نکنند ولی در فهرست بدهی‌شان به دانشگاه ثبت خواهد شد. این‌طور که خانواده‌های معترض به «اعتماد» می‌گویند، مسوولان دانشگاه آزاد مرتکب دو تخلف واضح شده‌اند؛ تخلف اول اینکه درباره افزایش سه‌برابری شهریه تا زمان ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان آزمون سراسری سال جاری هیچ اطلاع‌رسانی انجام نداده‌اند و تخلف دوم اینکه رقم شهریه را برخلاف اساسنامه و قوانین جاری این موسسه آموزشی، فراتر از سقف سالانه و ۳ برابر افزایش داده‌اند.

«بعد از اینکه رتبه فرزندان‌مان اعلام شد و فرزندان ما رشته‌شان را هم انتخاب کردند، با تصور اینکه میزان افزایش شهریه‌ها در دانشگاه آزاد مثل هر سال از سقف ۲۵ الی ۳۰ درصد بیشتر نخواهد بود، پذیرفتیم که با بیشترین صرفه‌جویی در هزینه‌های زندگی و حتی وام گرفتن از بانک یا حذف مخارج غیر ضروری، مخارج تحصیل فرزندان‌مان را فراهم کنیم. فرزندان ما بچه‌های بسیار کوشا و درسخوانی بودند و همگی با رتبه‌های خوب پذیرفته شده‌اند؛ چنان‌که بین پذیرفته‌شدگان، رتبه ۳۷۰ منطقه یک هم داریم و با این رتبه‌ها امکان تحصیل در هر دانشگاهی برای آنها فراهم بود. انتخاب دانشگاه آزاد برای هر خانواده با مسائلی همچون نزدیکی به محل سکونت یا هزینه پایین اقامت در دوره دانشجویی مرتبط بود. با اینکه مطمئن‌بودیم کیفیت و سطح آموزش در دانشگاه‌های دولتی همچون دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایران و شهید بهشتی از دانشگاه آزاد هم بالاتر است.»

مهم‌ترین اعتراض این خانواده‌ها، بابت صداقت نداشتن مسوولان دانشگاه آزاد است چرا که به تازگی از بخشنامه افزایش ۳ برابری شهریه ورودی‌های جدید گروه پزشکی مطلع شده‌اند. ۶ تیرماه امسال محسن نفر؛ معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد در بخشنامه‌ای به دبیر شورای گسترش دانشگاه آزاد ابلاغ کرد که رقم شهریه برای ورودی سال اول رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در شهر تهران، مبلغ ۱۸۰ میلیون تومان باشد و در سایر واحد‌ها تا حدود ۱۰‌درصد افزایش یابد. تاکید این بخشنامه این بود که: «با عنایت به تغییرات مصوب در نحوه اخذ شهریه از دانشجویان جدیدالورود در سال تحصیلی ۱۴۰۳ – ۱۴۰۴ مقتضی است اقدامات لازم درخصوص درج موارد در دفترچه آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ معمول گردد.»

این بخشنامه در حالی ابلاغ شده که طبق اطلاع خانواده‌ها، پارسال شهریه هر نیمسال تحصیلی در گروه پزشکی ۳۰ میلیون تومان و برای یک سال تحصیلی ۶۰ میلیون تومان بوده و مسوولان دانشگاه آزاد هم تا همین امروز هیچ توضیحی درباره دلیل خودداری از اطلاع‌رسانی درباره افزایش سه برابری شهریه نیم‌ترم در دفترچه آزمون سراسری ۱۴۰۳ ارائه نداده‌اند و خانواده‌ها می‌گویند مسوولان دانشگاه آزاد عامدانه از اطلاع‌رسانی خودداری کرده‌اند تا کفه تعداد داوطلب ادامه تحصیل در گروه پزشکی این دانشگاه را سنگین‌تر کرده و برای خود جایگاه و اعتبار بخرند.

اخبار رسمی نشان می‌دهد که ۹ شهریور سال جاری، کارنامه نهایی شامل رتبه و نمره کل و سهمیه و وضعیت بومی هر داوطلب آزمون سراسری در سامانه سازمان ملی سنجش منتشر شده و از روز ۱۳ تا ۱۸ شهریور هم هر داوطلب می‌توانسته بر مبنای نمرات خود، رشته مورد نظرش را انتخاب کند و خانواده‌های معترض به «اعتماد» می‌گویند مسوولان دانشگاه آزاد دقیقا تا هفته قبل و زمان ثبت‌نام نهایی، با یک اقدام عامدانه و آگاهانه از هرگونه اطلاع‌رسانی درباره افزایش شهریه‌ها خودداری کرده‌اند چنان‌که حتی تا روز ۲۰ مهر (زمان نهایی کردن انتخاب رشته) و تا ۲۲ مهر (آغاز ثبت‌نام سال تحصیلی جدید) هیچ یک از دانشجویان جدیدالورود هیچ اطلاعی بابت افزایش سه‌برابری شهریه‌ها نداشت. بی‌خبر ماندن دانشجویان تازه وارد از این افزایش سه برابری شهریه حالا به یک نگرانی جدی برای تمام خانواده‌ها تبدیل شده چرا که طبق مصوبه ۲۰ شهریور شورای عالی انقلاب فرهنگی، تمام پذیرفته‌شدگان دوره‌های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی، اگر به هر دلیل از ثبت‌نام منصرف شوند، تا سال ۱۴۰۵ از شرکت در آزمون سراسری محروم خواهند شد.

«تا سه‌شنبه هفته قبل در پیگیری‌های مکرری که از مسوولان دانشگاه آزاد داشتیم به ما اطمینان می‌دادند که میزان افزایش شهریه مطابق هر سال و حدود ۲۵ الی ۳۰ درصد خواهد بود و ما هم با همین اطمینان برای ثبت‌نام فرزندان‌مان اقدام کردیم. اما در زمان ثبت‌نام با اعدادی مواجه شدیم که تا همین امروز هم برای‌مان باورکردنی نیست.»

خانواده‌های این دانشجویان جدیدالورود، اغلب شاغلند و به «اعتماد» می‌گویند که وضعیت مالی هیچ کدام از خانواده‌ها، هیچ تطابقی با این ارقام شهریه ۱۲۰ میلیون تومانی و ۱۸۰ میلیون تومانی ندارد و حتی با فرض تجمیع حقوق مادران و پدران شاغل و حذف مخارج ضروری و غیر ضروری، باز هم توان پرداخت چنین شهریه‌ای را ندارند.

خانواده‌های معترض به «اعتماد» می‌گویند رویه‌ای که دانشگاه آزاد برای افزایش سه برابری شهریه دانشجویان جدیدالورود گروه پزشکی در نظر گرفته با این هدف است که این دانشگاه از قشر متوسط خالی شده و فقط در اختیار اقشار خیلی ثروتمند باشد، چون پرداخت این ارقام، حتما از توان اقشار متوسط و حتی نیمه‌مرفه خارج است و فقط قشری که ثروت بسیاری دارند از پس این شهریه‌ها برمی‌آیند.

جواب دانشگاه آزاد به معترضان

تا امروز مسوولان دانشگاه آزاد هیچ جواب قانع‌کننده‌ای به خانواده‌های معترض نداده‌اند و صرفا در توجیه این رفتار خلاف عرف برآمده‌اند و با وجود آنکه متن بخشنامه معاون پزشکی دانشگاه و اعداد ابلاغی، در فضای مجازی و صفحه خبرگزاری‌ها منتشر شده، افزایش سه‌برابری شهریه دانشجویان جدیدالورود را تکذیب و اعلام کرده‌اند که حدود ۸۶درصد دانشجویان این دانشگاه اعتراضی به شهریه‌ها نداشته و ثبت‌نام خود را انجام داده‌اند و فقط ۵ الی ۶ درصد ورودی‌های سال جدید به این ارقام معترضند چنان‌که طی روز‌های اخیر محمد قربانی گلشن‌آباد، سخنگوی دانشگاه آزاد در جمع خبرنگاران گفت: «بیش از ۷۰‌درصد ورودی‌های جدید رشته پزشکی، شهریه خود را پرداخت کرده و مراحل ثبت‌نام نهایی را انجام داده‌اند و حدود ۱۵ تا ۱۶ درصد دیگر نیز در حال بارگذاری مدارک خود هستند و تنها ۵ تا ۶ درصد از دانشجویان به شرایط شهریه اعتراض دارند. این دانشجویان گفته‌اند که اگر از میزان شهریه آگاه بودند، شاید دانشگاه محل زندگی خود را انتخاب می‌کردند. به دانشجویان اطلاع‌رسانی کاملی صورت گرفته و آنها از این موضوع آگاه بودند چنان‌که بعد از اعلام نتایج توسط سازمان سنجش، دانشجویان می‌توانند بر اساس آیین‌نامه‌های این سازمان، درخواست جابه‌جایی به دانشگاه دیگر را ارائه کنند. در حال حاضر بیش از ۳۵‌درصد از درآمد‌های دانشگاه از منابع غیرشهریه‌ای تأمین می‌شود و شهریه پرداختی دانشجویان تنها نیمی از هزینه تمام‌شده تحصیل آنها را پوشش می‌دهد.

برای کیفیت خوب آموزش، لازم بود شهریه در رشته‌های علوم پزشکی افزایش پیدا کند، افزایش به هیچ‌وجه بیش از سه برابر نبوده و حتی کمی کمتر از دو برابر است. دانشگاه آزاد نمی‌تواند از کیفیت آموزشی بکاهد و این هزینه‌ها بر دوش حوزه آموزش کشور است؛ لذا برای حفظ کیفیت و توسعه امکانات و زیرساخت‌های آموزشی، مجبور شدیم شهریه رشته‌های علوم پزشکی را افزایش دهیم. افزایش شهریه در دانشگاه آزاد اسلامی معمولا بین ۱۰ تا ۲۵‌درصد است، اما این‌بار دلیل این افزایش به تورم سالانه و هزینه‌های بالای زیرساخت‌های آموزشی و تجهیزات پزشکی برمی‌گردد. شهریه دانشگاه در کمیته شهریه بررسی می‌شود و به تصویب هیات امنا و سپس به مراجع وزارتین یا شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌رسد.»

دیروز هم مدیرکل روابط عمومی دانشگاه آزاد، با نادیده گرفتن معترضان، به جای توضیح و شفاف‌سازی درباره دلیل درج نشدن افزایش سه برابری شهریه‌ها در دفترچه آزمون سراسری سال جاری، مدعی شد که: «افزایش شهریه دانشگاه آزاد، تنها برای حدود ۲۵۰۰ نفر از دانشجویان پذیرش شده در چند رشته مربوط به شاخه پزشکی بوده که از این تعداد هم بیش از ۲۰۰۰ نفر ثبت‌نام خود را نهایی و شهریه را پرداخت کرده‌اند و از حدود ۳۰۰ نفر باقیمانده، معمولا هر سال تعدادی ثبت‌نام خود را نهایی نمی‌کنند و انصراف می‌دهند و نهایتا ثبت‌نام حدود ۱۵۰ نفر از دانشجویان، نیمه‌تمام باقی‌مانده که به افزایش مبلغ شهریه در سال تحصیلی جدید اعتراض دارند که افزایش شهریه این رشته نیز منطق خاص خود را دارد و با توجه به هزینه‌های رشته پزشکی و مطابق اذعان مسوولان وزارت بهداشت، نرخ تمام شده شهریه برای این رشته‌ها محاسبه شده است.»

با وجود ادعای این مدیر دانشگاه آزاد و تقلیل تعداد معترضان به «۱۵۰ نفر»، طی روز‌های اخیر کارزاری با عنوان «درخواست لغو افزایش ۳ برابری شهریه دانشگاه آزاد» ایجاد شده که تا عصر ۳۰ مهر حدود ۲۰ هزار دانشجوی گروه پزشکی ورودی ۱۴۰۳ به این کارزار ملحق شده‌اند و خطاب به وزیر علوم و رییس دانشگاه آزاد نوشته‌اند: «دانشگاه آزاد بدون اطلاع قبلی و پس از اعلام نتایج نهایی کنکور سراسری سال ۱۴۰۳، اقدام به افزایش غیرمنطقی و ظالمانه شهریه دانشجویان ورودی ۱۴۰۳ نموده است. این افزایش شامل سه برابر شدن شهریه رشته‌های پزشکی، دندان‌پزشکی و داروسازی است که با ۲۰۰ درصد رشد، از ۳۰ میلیون تومان به ترمی ۹۰ میلیون تومان و سالانه به ۱۸۰ میلیون تومان رسیده است. با توجه به اینکه پرداخت این مبالغ از توان بیش از ۹۰ درصد خانواده‌های زحمتکش ایرانی خارج است و طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران، دانشگاه آزاد مجاز است شهریه را حداکثر تا سقف ۲۵‌درصد افزایش بدهد، همچنین بخشنامه‌ای که مقرر کرده است شهریه جدید در دفترچه انتخاب رشته آزمون سراسری لحاظ شود، اما هیچ اطلاع‌رسانی در این زمینه صورت نگرفته است؛ تصویب این مصوبه مغایر با قوانین و غیرقانونی است. از این رو، درخواست می‌شود اقدامات لازم برای لغو این مصوبه اتخاذ گردد. این افزایش بی‌رویه باعث شده است که بسیاری از دانشجویان نخبه و زحمتکش از ادامه تحصیل محروم شوند و نیز از شرکت در کنکور سال‌های آتی بازبمانند؛ لذا تقاضا داریم در جهت احقاق حقوق دانشجویان جدیدالورود و جلوگیری از تضییع حقوق آنان، توجه لازم مبذول فرمایید.»

دیروز بعضی از خانواده‌های معترض به «اعتماد» به نقل از برخی نمایندگان مجلس گفتند که اعضای خانه ملت هم نسبت به این رویه دانشگاه آزاد معترض بوده و در حال بررسی افزایش شهریه‌ها هستند چنان‌که روز یکشنبه هم احمد بیگدلی با تذکر شفاهی در صحن مجلس با اعتراض به افزایش ۳۰۰درصدی شهریه دانشگاه آزاد، خواستار ورود نهاد‌های ذی‌ربط به این موضوع شد.

دو روز قبل وزیر علوم هم گفته بود که درباره دلیل این افزایش سه برابری شهریه‌ها با دانشگاه آزاد در حال مذاکره است، اما تاکید کرد که میزان افزایش شهریه در موسسات آموزشی غیر دولتی، در اختیار این موسسات است و دولت جز نظارت کلی، عملکرد دیگری در این خصوص ندارد.

اما فقط اخبار تجمعات نبود که از اعتراضات گسترده خانواده‌ها و دانشجویان جدیدالورد گروه پزشکی دانشگاه آزاد حکایت داشت. تعدادی از کاربران خبرگزاری‌ها هم اعتراض خود به افزایش سه برابری شهریه نیم ترم سال تحصیلی جدید را ذیل اخبار رسمی تجمعات نوشتند: «اگه قرار به افرایش شهریه بود باید موقع انتخاب رشته میگفتن نه وقتی ما برای ثبت‌نام پزشکی رفتیم میگن ترمی ۹۰میلیون! این یک ناعدالتی بزرگ در حق ورودی‌های ۱۴۰۳ هست... گویا دانشگاه آزاد مخصوص قشر مرفه شده ... خواهشا پیگیری کنین. حال بچه هامون خوب نیست. این همه زحمت داره هدر میره. این هزینه در توان ما نیست ... واقعا ظلم بزرگی در حق قشر متوسط و رو به پایین جامعه هست و اگه اصلاح نشه آه و ناله اکثریت جامعه دانشجو و خانواده‌هاشون بلند میشه... لطفا پیگیری کنین. نگذارید یه سری از کسایی که قبول شدن به خاطر مشکل مالی انصراف بدن و کسایی که از سختی راه کنکور هیچی نمی‌دونن قبول شن‌... چرا قبل از انتخاب رشته اعلام نکردن؟ خیلی از ما اگر از این افزایش ناگهانی و ظالمانه خبر داشتیم اصلا دانشگاه آزاد رو انتخاب نمی‌کردیم... آخه مگه یه کارمند چقدر درآمد داره که توی یه سال ۱۸۰ میلیون پول واسه دانشگاه بچه‌اش هزینه کنه؟ این شهریه به معنی خصوصی کردن رشته پزشکی برای قشری خاص و پولدار جامعه است... پرداخت افزایش ۲۰۰درصدی شهریه آزاد رشته پزشکی از توان پدر و مادر‌ها خارج است... آقای رییس‌جمهور شما پیگیری کنید. چرا هیچ کس حرف ما رونمی‌شنوه؟ اینه عدالت علی؟ چرا تو مملکت اسلامی باید تا این اندازه در حق بچه‌ها ظلم بشه... من کارمند با حقوق ماهی ۲۰میلیون توان پرداخت این شهریه برای فرزندم رو ندارم ... به خدا نداریم. مگه سالی چقدر درآمد داریم که ۱۸۰ تومن خرج دانشگاه کنیم؟ افزایش شهریه یعنی سلام بر آموزش طبقاتی.»

در حالی که طی سال‌های اخیر اعلام شده که شهریه دریافتی از دانشجویان دانشگاه آزاد برای جبران بعضی هزینه‌های دانشگاه و از جمله پرداخت حقوق استادان و کارکنان صرف می‌شود، اعتراضات اخیر کارکنان و استادان این دانشگاه نسبت به مشکلات معیشتی و ناکافی بودن حقوق نشان می‌دهد که محل هزینه‌کرد شهریه دانشجویان الزاما محدود به جلب رضایت کارکنان این موسسه آموزشی غیر دولتی نیست. در کارزاری که ۲۸ شهریور امسال از طرف دانشجویان، استادان و کارکنان دانشگاه آزاد و با عنوان «مطالبه انقلاب آموزشی در دانشگاه آزاد» و خطاب به رییس‌جمهور، وزیر علوم و هیات امنای دانشگاه آزاد ایجاد شده، امضاکنندگان خواستار برکناری ریاست دانشگاه آزاد شده و در متن کارزار نوشته‌اند: «با توجه به ناکارآمدی‌ها و مشکلات موجود در مدیریت دانشگاه آزاد، خواستار تغییر و اصلاحات جدی در رهبری این دانشگاه هستیم. متأسفانه، طی سال‌های اخیر، مدیریت کنونی به ریاست جناب آقای دکتر محمدمهدی طهرانچی، با سیاست‌های نامناسب و عدم شفافیت، موجبات هدررفت منابع و بودجه آموزشی کشور را فراهم آورده است. این مساله موجب شده تا دانشگاه آزاد نه تنها از رسالت خود در تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد باز بماند، بلکه به مکانی برای بحران‌های آموزشی و مالی تبدیل شود.»

امضاکنندگان کارزار در توجیه خواسته خود به‌طور مشخص به هدررفت بودجه آموزشی و ملی و اختصاصی دانشگاه به واسطه سیاست‌های نادرست، افت محسوس کیفیت آموزشی و پژوهشی با وجود هزینه‌های سنگین تحصیلی تحمیل شده به دانشجویان و خانواده‌ها، عدم شفافیت در تخصیص منابع، فشار اقتصادی سنگین بر دانشجویان به واسطه سیاست‌های نادرست شهریه‌ای و هزینه‌های بالای اسکان در خوابگاه‌هایی که با وجود دریافت شهریه‌های نامتعارف، امکانات حداقلی نظیر اینترنت، تهویه مناسب، امکانات مطالعه، وسایل سرمایشی، ایاب و ذهاب، آب گرم مصرفی، آب تصفیه‌شده برای پخت و پز و نظافت منظم ندارند، اشاره کرده‌اند.

در کارزار دیگری که ۱۰ مهر امسال خطاب به رییس‌جمهور و با عنوان «درخواست رسیدگی به مطالبات اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد» ایجاد شده و رونوشتش برای رییس هیات موسس دانشگاه آزاد، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رییس مجلس، کمیسیون آموزش مجلس، وزرای علوم و بهداشت هم ارسال شده، معترضان نوشته‌اند: «روایت تلخی است که ما استادان و کارکنان دانشگاه آزاد، به عنوان سرمایه‌های فرهنگی جامعه، در وضعیت اسفناک رنج معیشتی با سطح درآمد بسیار نامعقول و دور از شأن، در جایگاهی با عزت نفسی بر باد رفته که تمام توانمندی و استعداد‌های ما را به یغما می‌برد، دچار طرد از جامعه گردیده و در انزوایی ناخواسته روزگار به عسرت می‌گذرانیم. آنان را نه محمل قانونی است برای رسیدگی به شکایات، نه وجود مرجع دادخواهی رسمی جهت اقامه دعوی، نه مسند عادلانه‌ای برای پاسخگویی، نه اساسنامه‌ای معقول و منطقی، نه مسوولانی گره‌گشا و منصف که مشکلات گوناگون شغلی را حل و فصل نمایند و اگر درخواست و مطالبه‌ای هم از سوی این قشرِ فراموش‌شده صورت بگیرد، با ابتذال تفسیر در معنی واژه‌ها که جانب انصاف رعایت نمی‌شود و به شکل کاملا سلیقه‌ای و فارغ از واقعیت‌های مشهود برخورد‌های سلبی صورت می‌گیرد و با قدرت محوری برخورد می‌شود. بازنشستگی‌های پیش از موعد، حضور قشر جدید دستیار آموزشی، نیرو‌های وابسته، عدم همکاری با نیرو‌های حق‌التدریس، بخشنامه‌ها و قوانین سراسر تبعیض و بی‌عدالتی که بر ما معلوم نیست در پشت نیت مجریان و صادرکنندگان این بخشنامه‌ها چه اهدافی پنهان است و چگونه است که این‌چنین بر ما می‌تازند. استادان و کارکنان دانشگاه آزاد که نه ثروت و سرمایه‌ای برای خود اندوخته‌اند و نه به قدرت و موقعیتی دست یازیده‌اند و با اندک دارایی خویش با هر خون دلی که بود کوشش کردند چراغ دانش را در این دیار روشن نگاه دارند، این‌چنین سزاوار نواخته شدن از سوی مراجع قدرتند؟ با خود لختی اندیشیده‌اید که این وضعیت دردناک مایه عبرتی برای نسل نوجوان و جوان این کشور خواهد شد که دیگر گرد درس و دانشگاه را برای همیشه خط خواهند کشید و به دنبال کسب ثروت و سرمایه یا خروج از کشور خواهند رفت؟ فقر، محرومیت، تبعیض، رانت و رابطه‌سالاری، ناترازی دستمزد‌ها و حقوق‌های قسطی، همگی نماد درماندگی مدیریت کسانی است که دست به تخریب سیستم علمی کشور زده‌اند و نتیجه قهری چنین وضعیتی، تهی شدگی و هجرت اندیشه و انزوا و حاشیه‌نشینی عالمان و خاموشی و تباهی است.»

امضاکنندگان این کارزار در فهرست مطالبات خود خواستار همسان‌سازی حقوق و مزایای کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی مطابق با بخشنامه‌های صادره وزارت علوم، تبعیت دانشگاه آزاد از قوانین تأمین اجتماعی و قانون کار به صورت کامل، تعیین مرجع دادخواهی در نهاد‌های رسمی (دیوان عدالت اداری و قوه قضاییه) جهت اقامه دعوی، مطالبه‌گری، افزایش متناسب حقوق و مزایای کارکنان دانشگاه آزاد همانند سایر سازمان‌ها، پایان پرداخت حقوق اقساطی و قطره‌چکانی، پایان تأخیر و تعلل در ابلاغ و اعمال افزایش حقوق کارکنان و معوقه نمودن و سپس عدم پرداخت، پرداخت معوقات قانونی (افزایش سالانه حقوق، تغییر وضعیت استخدامی و پایه، حق‌الزحمه راهنمایی، مشاوره، داوری و نظارت پایان‌نامه و رساله‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی، حق‌التدریس، اضافه‌کاری) پرداخت مطالبات چندین ساله مستمری حقوق و مزایای پایان خدمت کارکنان بازنشسته و به رسمیت شناختن تشکل صنفی اساتید دانشگاه آزاد همانند دانشگاه‌های وزارتین شده‌اند.

به دنبال این اعتراضات، سرپرست معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد چند روز قبل هرگونه بدهی به کارکنان و استادان این دانشگاه را تکذیب کرد و مدعی شد: «ما به هیچ کارمند و عضو هیات علمی بابت حقوق بدهکار نیستیم و غالب معوقات بابت حق‌التدریس و حق‌التحقیق و طبیعی است که در برخی از واحد‌ها و استان‌ها عقب و جلو است همان طور که در سایر سازمان و ارگان‌ها نیز این موضوع وجود دارد پس ما معوقاتی مبتنی بر فعالیت مستمر نداریم. بیش‌از ۸۰ الی ۹۰ درصد واحد‌های ما بدون کوچک‌ترین وقفه حقوق‌ها را بیست و پنجم تا سی‌ام پرداخت می‌کنند. برخی استان‌ها به‌خاطر شرایط خاص در برخی از ماه‌ها کم‌وزیاد می‌شود، یکی از چالش‌های دانشگاه آزاد این است، چون بخش عمده مبتنی بر درآمد شهریه است و حقوق از آنجا پرداخت می‌شود، در یک ماه خاصی مانند تیر و مرداد که واریزی دانشجو کمتر است حقوق در دو، سه قسط پرداخت می‌شود. شاید حداکثر در ۱۰ الی ۱۵ درصد واحد‌های ما و در یک سری ماه‌های خاص این شرایط باشد ولی عمومیت ندارد این اتفاق غالبا رخ نمی‌دهد. در سه الی چهار سال گذشته یک روند افزایشی بسیار مطلوب در دانشگاه آزاد بابت افزایش حقوق و دستمزد‌ها چه در بخش کارمندی و چه هیات علمی رخ داده است که خود این موضوع گواه این است که میزان افزایش حقوق ما طی سه سال گذشته از میانگین کشوری در سایر مراکز مشابه خودمان بیشتر بوده است. اینکه بگوییم کارکنان ما کم‌تر حقوق می‌گیرند بستگی دارد به اینکه این مقایسه با کجا صورت گرفته است. در بحث اساتید همین اتفاق افتاده است در سه، چهار سال گذشته شیب افزایش بسیار منطقی را سپری کردیم، به‌ویژه در برخی از مراتب علمی ما کمتر از سایر دانشگاه‌ها نیستیم و اصلا اعتقاد نداریم که در همسان‌سازی حقوق کارکنان از سایر نهاد‌ها عقب هستیم.

در مورد حقوق اساتید و اعضای هیات علمی، ما یک سرآمد علمی داریم، اگر اساتید ما آن سرآمد علمی را کسب کنند حقوق‌شان از وزارتین بیشتر هم می‌شود، ما در دانشگاه آزاد سقف حقوق نداریم، یعنی اگر اعضای هیات علمی ما بتواند مرتبه و سرآمدی علمی را کسب کنند، حتی پست اجرایی هم داشته باشند، می‌توانند در کنار آن تا هر مبلغی که قوانین اجازه می‌دهد حقوق دریافت کنند درحالی که در سازمان‌های دولتی سقف حقوق تعریف دارد.»

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۲
دولتی سهمیه، ازاد پولدار،...سرنوشت کشور با این مدرک داران اینده مشخص است!
مهدی س
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۲
کاش یک نفر در این مملکت پیدا میشد و به اوضاع بی سروسامان دانشگاههای دولتی و غیر دولتی سامان میداد. اصولا تحصیل رایگان برای همه شعاری غیر واقع گرایانه است. تحصیل باید برای کسی رایگان باشد که استحقاق آن را در عمل و در حین تحصیل نشان میدهد. دانشگاه آزاد هم که شده حیاط خلوت بدون نظارت ورشکستگان سیاسی و هر چه میخواهند میبرند و میدوزند و برای خودشان و فامیلشان و دوستانشان حکم میزنند. سالهاست که حقوق کارمند و اساتید دانشگاه آزاد اختلاف فراوانی با دانشگاه دولتی دارد اما مدیران فقط در حال بزرگ کردن جیب خودشان در سازمان مرکزی هستند
نیلی
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۲
بخدا من دندان خودگردان قبول شدم.شهریه تو سایت برا من زده ۱۴۲ میلیون برای یک تررررم.کل حقوق همسرم درسااال میشه ۱۸۰ میلیون اونم اگه نه قسط بدیم نه بخوریم نه چیزی بخریم.آخه این کجاش انصافه.والا به تعهدی شهر خودم راضی ترم تا این آزاد.حتی اینکه میگن شهریه ها رو پرداخت کردیم چون مجبورمون کردن چون گقتن اگه پرداخت نکنین انتخاب واحد نمیشه و حتی گفتن هزینه ها که چیزی نیست تاااازه داره میشه همونیه باید می‌شده.بخدا پیگیری کنید.ما به جای اینکه خوشحال باشیم از قبولی هامون حتی یک ثانیه از فکر این شهریه‌ها بیرون نمیریم.من که فقط فکر و ذکرم شده شهریه هایی که هررررر ترم هم زیادتر میشه.بخدا کاری کنید.
امیرحسین
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
شهریه های سر سام آور به خصوص در مقطع ارشد و دکتری همه دانشجویان شدیدا اعتراض داریم نسبت به افزایش شهریه دانشگاه آزاد ناعادلانس رئیس و روئسای مقصر را شناسایی کرده و به سزای اعمالشان برسانید
ZK
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
واقعاً این ظلم آشکار در حق بچه هایی که با هزار سختی از غول کنکور گدشتن
چرا دانشگاه آزاد قبل از انتخاب رشته اعلام نکرد والان هم یا به روال قبل بر گردونن یا هم کارنامه سبز بدن تا بچه ها شهرستان روزانه بتونن ثبت نام کنن خواهشمندم به داد ما برسید
انتشار یافته: ۴۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
اون پدرسوخته ای که در دانشگاه اینطور باز کرد که پولدارها فقط وارد بشن کیه برید بررسی کنید چه کسبی یا کسانی پایه گذار پولی شدن مدارس و دانشگاه ها رو گذاشتن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
خدا تو این دنیا سزاش رو داده انشاالله سزای بقیه رو هم بده.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
عمو سوادتو زیاد کن یکی دو نفر نی کلیدار بود و خزانه دار بود و سهم بر زبر جد هم روش
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
سرآمدی و حقوق فقط برای از مابهتران است. دم خروس کاملا از زیر لباس آقایان بیرون زده است. شهریه نا به حق می گیرند ولی به اساتید نمی رسد فقط یه ازمابهتران خاص می رسد. سرآمدان اتفاقا بی سوادان وصل به قدرتند. طرف با رشته غیرمرتبط استاد تمام رشته می شود چون با بعضی ارتباطات قوی دارد. کاش هیات تحقیق و تفحص بگذارند و استخدامی های نورچشمی و ارتقاهای خاص در چند سال گذشته را بررسی کنند. واقعا وضع مدیریتی اسفناک و یک سرمایه ملی تبدیل به سفره میلی برای برخی افراد خاص شده است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
یه مقاله کاملا پوچ 1. شهوت برای رسیدن به شغل پر درامد وبا کلاس باعث حمله وتشویق خانواده ها به این رشته شده وخیلی از رشته های دیگه خالی از دانشجوشده 2. رشته پزشکی در دانشگاه سراسری که با پول بیت المال هزینه میلیاردی در سالش چه نتیجه داشته اخرش با گرفتن مدرک و رفتن از کشور جز هزینه هیچی نداشته 3. نود درصد این افرادی که اعتراض دارن جزو خانواده های نسبتا مرفع هستن و گرنه کسی که حقوق ماهیانش 25میلیون چجوری میتونه سال 200میلیون فقط بابت شهریه بده ودر اخر این کشور فقط دکتر زیبایی و پوست مو لازم نداره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
رئیس دانشگاه آزاد باید اخراج بشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
آقای عزیز دانشگاه رایگان همون دولتی است واین دانشگاه آزاد مخصوص پولدارها است وتنبلال درسنخون تن پرور
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
اظهارات شما مایه شرمساری است فرزند من ۲ درس اصلی را بین ۶۵ تا ۷۰ درصد در کنکور زده با معدل ۱۹.۵
البته بدون سهمیه های ویژه!!!!؟؟؟
نشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۲
خدا رو شکر هفته قبل دانشگاه ازاد رتبه دوم ایران رو اورد
رضا عمادی
Brazil
۱۱:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
ظلم سهمیه ها یکطرف این ظلم سه برابرکردن شهریه ها دیگه تیرخلاص بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
در این زمانه هر کسی قدرت دارد گوش می برد
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
دروغ پشت دروغ...
واقعا جای تاسف داره...
از ۲۰ نفر ورودی آزاد بیرجند فقط ۳ نفر پرداخت شهریه داشته اند..
مسعود
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
اینقدرمسئولان دانشگاه آزادپررو تشریف دارن حتی حاضر به قبول اشتباهشان هم نیستندوفقط دروغ وتوجیه کردن کارشون دانشگاه آزاد واحد کرمان فقط ۷نفراز۹۰ نفرثبت نام کردندروابط عمومی دانشگاه آزاد دروغگوست ۰۰۰۰
حسن افشاری
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
با سلام.شما را به خدا زودتر اقدامی در جهت رفع این مشکل بکنید.همه فقط حرف می زنند.حق بچه های ما تضییع شده و از دست رفته است.حال خانواده ها و بچه هایشان اصلا خوب نیست.آقایان مسئول هم فقط دروغ تحویل می دهند.آیا واقعا باور کردنی است که فقط ۱۵۰ نفر معترضند؟؟ما کجا باید داد بزنیم که بشنوند؟؟
محیا
Germany
۱۴:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
واقعا شهریه دانشگاه آزاد همه رشته های خیلی سرسام آور است حتی رشته روانشناسی که ۹میلیون است نیم سال اول چخبره هیچ عدالتی وجود ندارد فقط حکم غارت دانشجو دارند اون دنیایی هم هست کجا می‌برید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
رشته های پزشکی دانشگاه دولتی که در اختیار سهمیه هاست می مونه دانشگاه ازاد که با این وضع اونم میشه در اختیار پولدارها از هیچ کدوم ازاین دوطایفه هم پزشک بدرد خورو باسوادی درنیماد پس وای به حال ما مردم
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
آی گل گفتی
علی m
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
سلام.
من خودم دانشگاه ملی خوندم اما واقعه چون با فارغ تحصیل های دانشگاه آزاد تهران کار کردم دانشگاه آزاد های تهران بخصوص علوم تحقیقات دانشگاه سطح بالایی است.
محبوب
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
سلام اون دسته از دانشجویان که پرداخت کردند از ترس لغو قبولی و دو سال محروم شدن به هر بدبختی هزینه رو جور کردند و واریز نکردند.مسئولین گول این آمار غلط دانشگاه آزاد رو نخورید.
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
باسلام
متاسفانه بنا بر این است که جوانان بااستعداد که توان پرداخت این هزینه سرسام آور توسط پدر بازنشسته خود را ندارن از جامعه پزشکی کشور حذف شوند ودر نهایت افسرده ،سرخورده و....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
اینکه ۱۵۰ نفر فقط اعتراض کردن دروغ محض هست
آخه کدوم پدرومادری ولو پولدارم باشه راضی هست شهریه سه برابر بده
درحالیکه همه پدرومادرا تو این چن روزه از نگرانی داغون شدن و منتظر حذف این افزایش ناجوانمردانه هستن
همچین میگن هزینه تربیت پزشک زیاده انگار سال گذشته هارو با خیرات مردم هزینه هاشونو دادن
خب اونام تو همون کلاسن و یک سوم ما شهریه میدن
ناشناس
Ireland
۱۶:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
مسولین دانشگاه آزاد نه برای دانشجو و نه استاد و نه علم ارزشی قایل نیستن - ای پولی هم که میگیرن به استاد که حقوقی نمیدن برای دانشجو هم خرج نمیکنن خصوصا در ۴-۵ سال اخیر واقعا به فنا رفته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
اااا
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
دانشگاه آزاد و هر دانشگاه غیر انتفاعی در ایران که بر اساس شهریه اداره میشود باید جمع شود،چون اساس اینکه پول بهتر است یا دانش و علم،همین جا مشخصه که علم هم در اختیار پول است و این یعنی سقوط علم در جامعه
محسن ۱
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
با این تفاسیر زور و قدرت دست مافیاست و بقیه ادای فرمانده ها را در میارن.
اشرف
France
۱۸:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
دانشگاه ایران شده قتلگاه هرکس پارتی داره خنگم باشه میره بالا جز هیت علمی میشه هرکسم پول داره میره خارج کشور هرکسم اگه مث دختر من نخبه باشه نه پارتی داشت نه پول توروز روشن تو دانشگاه شهیدش می کنند بعد میکن روانی بود خودش از دومتر انداخت پایین در جا هم فوت شد ،واگذار مسببین مرگ دخترم کردم بخدا بحق اسم عظمش داغ اولادش ببیند،تامث من دنیا روسرش آوار بشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
ای
دروغگوهای ...

پزشکیان بجز تورم چه کردی
چرا وزیرت جوابگو نیست
اکرامی
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
سلام‌و احترام
خواهشا پیگری فرمایند بچه های ما دارند نابود می شوند ابن درستنیستکه شهریه ۳ برابر شود، ما کشوری هستیم در حال رشد تحصیلی نگذارید این سرمایه کشور به باد برود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
متاسفانه بعد از فوت هاشمی رفسنجانی وضع دانشگاه آزاد افتضاح شده ودر دوره طهرانچی افتضاح تر. در تابستان جهت موضوعی به سازمان مرکزی رفتم اصلا به طبقه طهرانچی راهم ندادند وقتی به دفتر جهانبخش رفتم بعد از شش ساعت معطلی موقع رفتن به منزلش وقتی از اتاقش بیرون آمد صحبت کردم که اصلا توجهی نکرد.
معصومه
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
خدا هفت نسل مسولان دانشگاه آزاد رو لعنت کنه که من از برج یازده کارای معادلسازی سه واخد درس عمومی انجام دادم ولی هنوز مجوز ندادند ایقد دیگه بیخال
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
از اولش هم دانشگاه پولی و سهمیه ها نباید ایجاد میشدچون ابن دوتا فقط سطح سوادو میارن پایین.
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
با سلام و احترام
اینجانب کارمند دولت هستم با حقوق ماهیانه 15 میلیون تومان
فرزندم با تلاش و کوشش فراوان دانشگاه پزشکی آزاد قبول شده الان من با چه رویی به فرزندم بگویم با تصمیمات دقیقه 90 برخی از مسئولان نمی توانم شهریه ظالمانه 3 برابری سالی 180 میلیون تومان را پرداخت کنم. آیا از آه مظلومی که پناهش فقط خداوند است نمی‌ترسید.
موسوی
Netherlands (Kingdom of the)
۲۰:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
کاری کنید
باید به ما اطلاع رسانی میشد. افزایش ۲۰۰ درصدی ظالمانه است. ما همه زحمت کشیدیم و رتبه های خوب بدست آوردیم و حالا با سرنوشت ما بازی کردن و توجیه هم میکنن.. این شهریه نجومی باید لغو شود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
بدون اطلاع رسانی افزایش سه برابری ثبت نام یک نوع ظلم و بی عدالتی در حق بچه های درس خوان است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
دانشگاه های دولتی شده برای سهمیه دارها آزاد هم برای پولدارها درنهایت همه بیسواد
محسن موحد
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
با بخشنامه های فی البداهه میخواید به چی برسید، کم خودکشی جون داریم، این همه زحمت و در صورت انصراف دو سال محرومیت از کنکور گ، نشستید و گفتید حالا مجبور میشن پول میدند یا حاشون رو میدیم به پول دارها، مثل این که راه برای آقازاده ها به خارج سخت شده، اینجا دارید براشون جا باز میکنید، نامردید، ظالم اید، خدا ازتون نگذره
bato-adv
bato-adv
bato-adv