رئیس انجمن تجارت الکترونیک تهران، گفت: دولت مشکلات اقتصادی را نمیتواند حل کند؛ بهسراغ بستن دیجیکالا میرود.
مجوز اینماد دیجی کالا به حالت تعلیق درآمده و درگاههای پرداختی آن بسته شده است.
صبح امروز دیجی کالا با انتشار بیانیهای بسته شدن درگاههای اینترنتی و تعلیق اینماد خود را تائید و نسبت به آن واکنش نشان داد.
دیجی کالا به بسته شدن درگاههای پرداختی و تعلیق اینماد واکنش نشان داد و در بیانیهای اعلام کرد: «در نهایت بهت و تاسف متوجه شدیم از لحظاتی پیش درگاههای پرداخت اینترنتی دیجی کالا بسته شده است.
این اتفاق که به صورت کارشناسی نشده و براساس اطلاعات اشتباه رخ داده به درخواست مرکز توسعه تجارت الکترونیک بوده است. در پی این درخواست مجوز اینماد دیجی کالا تعلیق و متعاقب آن با ارسال درخواست به شاپرک درگاههای پرداخت اینترنتی نیز بسته شده است.
برخوردهای این چنین با کسب و کارهای نوآور باعث آسیب دیدن تجارت الکترونیک و خرده فروشی آنلاین و فعالان این عرصه در کشور خواهد شد.
در شرایطی که انواع کالاهای قاچاق به وفور در فروشگاههای حضوری در سطح شهر و فروشگاههای اینستاگرامی تلگرامی و ... به فروش میرسد برخورد این چنینی با فروشگاههای آنلاین رسمی که در بستر شفاف کالاها را عرضه میکنند، پیامی جز کوچ فروشندگان به فضاهای غیر رسمی بدون هرگونه نظارت و درآمد مالیاتی و ناامید کردن فعالان اقتصاد دیجیتال ندارد.
اکنون بیش از ۴۰۰ هزار فروشنده در دیجی کالا مشغول به کار هستند و از این طریق کالاهایشان را به سراسر کشور عرضه میکنند چنین برخوردها و تصمیماتی آسیب جدی به بازار کار این فروشندگان و کسب و کارهای بومی محلی وارد میکند و معیشت آنها را به خطر میاندازد.
امیدواریم با تدبیر نهادهای ذیربط این مشکل به زودی برطرف شده و دیجی کالا بتواند به سرویسدهی مطلوب به مشتریان و فروشندگانش ادامه دهد.»
وزیر ارتباطات با انتشار توئیتی به ماجرای بسته شدن درگاه پرداخت فروشگاه اینترنتی دیجی کالا ورود کرد.
دیجی کالا صبح امروز از برداشته شدن نشان «ای نماد» و بسته شدن درگاه پرداخت اینترنتی خود خبر داد. دیجی کالا جزو اولین و بزرگترین فروشگاههای اینترنتی در سطح ایران است و همین امر باعث شد که ستار هاشمی، وزیر ارتباطات به این ماجرا وارد شود و با انتشار توئیتی در شبکه اجتماعی ایکس به این امر واکنش نشان دهد.
او در توئیت خود نوشت:
«حمایت از کسبوکارهای شاخص اقتصاد دیجیتال در این شرایط سخت، وظیفه و راهبرد اصلی دولت است. برای حکمرانی مطلوب، باید مشکلات مردم را با تفاهم و وفاق، بدون هیاهو حل کنیم تا خاطرشان آسوده باشد.
برای حل اختلافات آمادهایم و پیگیر.»
در پی بسته شدن درگاههای پرداخت اینترنتی دیجیکالا رئیس انجمن تجارت الکترونیک تهران گفت: از آنجایی که دولت نمیتواند با ریشههای اصلی قاچاق کالا مقابله کند، سیاستی اتخاذ کرده که در پی آن کسبوکارهای آنلاین را ببندد و سر و صدایی بهپا کند تا این فرضیه ایجاد شود که برای جلوگیری از فروش کالای قاچاق، اقدامات بزرگی انجام شده است.
نیما قاضی تاکید دارد که مشکل کالای قاچاق مشکلی است که طی سالیان متمادی با سیاستهای اشتباه دولت بهوجود آمده و مقابله کردن با آن یک راهکار ریشهای میخواهد.
او در گفتوگویی رسانهای درباره تعلیق اینماد دیجیکالا و بسته شدن درگاههای پرداختی بزرگترین فروشگاه اینترنتی ایران گفت: «این کار مانند آتش زدن یک فرد بدون توجه به آسیبهایی که به او وارد میشود، است. این کار درست مثل اینست که به فرد آتش گرفته بگوییم خودت برو این مشکل آتشی که به جانت افتاده را حل کن.»
قاضی با اشاره به سهم ۵،۶ درصدی خردهفروشیهای آنلاین کشور تأکید کرد راهحل دولت برای جلوگیری از فروش کالای قاچاق، مبارزه با فروشگاههای آنلاین است: «غافل از اینکه فروشگاههای آنلاین در بسترهایی بسیار شفاف فعالیت دارند و تمام فعالیتهای اقتصادیشان از سایر کسبوکارها واضحتر و در دسترستر است.»
قاضی باور دارد دولت مشکلی را در اقتصاد ایجاد کرده و برای حل کردن آن به سراغ کسبوکارهای مجازی رفته است: «برخورد با فروشگاههایی مثل دیجیکالا باعث بهوجود آمدن سر و صدای زیادی میشود و این اتفاق این شبهه را ایجاد میکند که دولت برای حل مشکل کالای قاچاق گامی برداشته در حالی که خاطیان اصلی و بزرگتر در جای دیگری هستند و برخورد علنی با آنها صورت نمیگیرد.»
رئیس انجمن تجارت الکترونیک تهران با اشاره به این موضوع که طی جلسات متعددی که با فروشگاههای آنلاین برگزار میشود به آنها هیچ راهکاری جز عدم فروش و برچسب ممنوعیت روی کالاهایشان ارائه نمیشود گفت: «دولت راهکاری ندارد و فقط فعالیت اقتصادی را برای کسبوکارهای آنلاین محدودتر میکند. به فروشگاههای آنلاین نظیر دیجیکالا گفتهاند که بیش از ۵ هزار کالا را نفروشید، اگر این حجم از کالا را نفروشند چه کنند؟ با صدها تأمین کننده خود قطع همکاری کنند و موج بیکاری راه بیندازند؟ این کالاها به سمت بازار غیرشفاف و زیرزمینی برود؟»
نیما قاضی باور دارد دولت واردات یک سری کالا را ممنوع اعلام کرده که تولیدات داخلی آن کفاف پاسخگویی به نیاز جامعه را نمیدهد و اصلاً این موضوع برایش اهمیتی ندارد: «دولت ممنوعیت واردات یک سری کالا را اعلام کرده و اینکه در ازای آن چه کالایی در جامعه به دست مشتریان برسد را در نظر نگرفته و این موضوع برایشان مهم نیست.»
قاضی تصریح کرد: جایی مثل دیجیکالا بهخاطر بزرگی کسبوکار و سهامداران شناخته شده آن میتواند این مشکل را رسانهای کند و به آن خیلی زود رسیدگی کند، اما کسبوکارهای کوچکتر که مورد چنین سیاستهایی قرار میگیرند با ضررهای هنگفتی مواجه خواهند شد: «مشکل دیجیکالا را با یک سری نهادها پیگیری کردیم و قولهای مساعدی برای حل شدن آن در همین امروز به ما داده شده، اما حل شدن این موضوع، صورت مساله را حذف نمیکند. کسبوکارهای کوچک هم در خطر همین سیاستها هستند و چه بسا وقتی با چنین سیاستهایی روبرو شوند، نتوانند صدای خود را به جایی برسانند و منجر به تعطیلی کسبوکارشان بشود. این سیاستها باید از ریشه اصلاح شود.»
گفتنی است، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نیز اعلام کرده که مشکل تعلیق اینماد دیجیکالا و بسته شدن درگاههای پرداخت این فروشگاه اینترنتی با مساعدت و همکاری این فروشگاه میتواند بهصورت آنی حل و فصل شود.