ساناز سماواتی بازیگر سینما و تلویزیون متولد فروردین ماه ۱۳۵۰ در تهران است. او در سریال طنز «نود شب» مهران مدیری در نقش همسر مدیری، به شهرت رسید.
همهی ما مجموعه تلویزیونی طنز «نود شب» به کارگردانی مهران مدیری را به خاطر داریم. ساناز سماواتی در این مجموعه در نقش همسر مهران مدیری حضور پیدا کرد و در کنار بازیگران پیشکسوتی همچون مرحوم ابراهیم آبادی و تانیا جوهری، به اوج شهرت و محبوبیت رسید. ما در این مقاله شما را با بیوگرافی و فعالیتهای ساناز سماواتی آشنا خواهیم کرد.
ساناز سماواتی بازیگر سینما و تلویزیون متولد فروردین ماه ۱۳۵۰ در تهران و فارغ التحصیل رشته مترجمی زبان انگلیسی از دانشگاه آزاد اسلامی است.
ساناز سماواتی گفته که از دوران کودکی به بازیگری علاقه داشته و میخواسته یا فضانورد شود یا بازیگر! پس از اینکه به دانشگاه میرود، در حالی که دانشجوی ترم ۴ زبان بوده، در کلاسهای بازیگری استاد سمندریان ثبت نام میکند و از بین ۲۰۰ نفر جز ۷۲ نفرات انتخابی قرار میگیرد. او پس از اینکه دورههای بازیگری را در کلاسهای آزاد گذراند فعالیتش را از سال ۱۳۷۳ آغاز کرد و با فیلم حامی به کارگردانی «قدرت الله صلح میرزایی» وارد سینما شد.
ساناز سماواتی متاهل است همسرش هومن حسین نژاد نام دارد. این زوج صاحب یک فرزند پسر به نام برسا (به معنای دلیر و برتر) هستند. هومن حسین نژاد تدوین گر سینما و تلویزیون، مدیر تولید و هماهنگی در دنیای سینما و تلویزیون است. خانم سماواتی از نحوهی آشنایی با همسرش گفته است که: “ما سر کار آشنا شدیم، شبکه جام جم برنامهای داشت به نام لحظه دیدار که درباره آداب و رسوم ایرانی و شیوه زندگی ایرانیان خارج از کشور بود و من به عنوان مهمان به این برنامه دعوت شده بودم. همسرم مدیر تولید و هماهنگی برنامه بود و ما با هم آشنا شدیم و چون به لحاظ فکری به هم نزدیک بودیم سرانجام ازدواج کردیم. ” وی با انتشار عکس سه نفره زیر در صفحه اینستاگرامش برای همسر و فرزندش نوشت:
“ امیدوارم همه در کنارتون دوست و عشق و همسری داشته باشید و فرزندی که از لحاظ فکری باهاتون همسو باشه. قدردان هومن و برسا هستم که در کارهای حمایتی واقعا همراه و همدل هستن با من …
ساناز سماواتی از آروزیی که برای پسرش برسا دارد میگوید دلم میخواهد برسا برای ایران نام آور باشد و در هر زمینهای که فعالیت میکند چه هنری، چه ورزشی، چه علمی و… اول باشد و مدال بیاورد.
خانم سماواتی به ورزش علاقه دارد و در زمینه سازمانهای مردم نهاد حمایت از حیوانات خانگی نیز مطالعه و فعالیت دارد.
خانم سماواتی در سال ۱۳۷۹ که به اوج شهرت خود رسیده بود، تصمیم گرفت که به کشور سوئد مهاجرت کند و تا سال ۱۳۸۹ در سوئد زندگی کرد. وی در آنجا نیز به فعالیت هنری خود ادامه داد و یک نمایش هم با “آدمها مورچههای کوچک” به نوشتهی خودش بر روی صحنه برد و با استقبال خوب هموطنان روبرو شد. موضوع این نمایش درباره آدمهایی بود که در کشوری بیگانه با فرهنگ عاطفی زندگی میکنند و این که چه اتفاقاتی برایشان میافتد.
او همچنین گفته که در آنجا زبان هم میخواندم، ولی چون زندگی در آنجا با روحیاتم سازگار نبود تصمیم گرفتم بازگردم و خوشبختانه پس از بازگشت با استقبال خوبی روبرو شدم و به لطف همکاران در چند تئاتر نمایشی مثل مرد بالشی و چند مجموعه تلویزیونی و فیلم سینمایی حضور پیدا کردم.
در یک گفتگو با خانم سماواتی، ایشان گفتهاند که آشپزی خیلی خوبی دارم و بسیار فرز هستم به طوری که در عرض یک ساعت میتوانم سه مدل غذا درست کنم. آبگوشت، دلمه و آلبالوپلو را خیلی خوشمزه درست میکنم و همسرم هم این غذاها را خیلی دوست دارد.
در یک گفتگو با خانم سماواتی از دلیل کم کاریش سوال شد که در پاسخ گفت:” قبلترها ما در تلویزیون کد داشتیم و وقتی کارگردان میگفتم ساناز سماواتی را برای این نقش میخواهم؛ طبق آن کد قرار داد میبستیم. در آن زمان افراد مهم نبودند، بلکه این که نقش به چه کسی مینشیند اهمیت داشت؛ بنابراین کارگردان پای انتخاب خود میایستاد؛ اما الان برخی کارگردانها هم از تهیه کنندهها طبعیت میکنند؛ چون او یک سرمایه گذار آورده که گفته من n تومان پول میآورم در این کار، به این شرط که برخی افراد را خودم وارد کنم.
اما الان برای من جالب است که اول بدون هیچ اطلاعاتی میپرسند چقدر میگیری؟ بعد من مثلا میگم فلان قدر؛ میگه تماس میگیریم؛ زنگ میزند به همکار دیگر و اگر قیمت او پایینتر بود؛ کار را به او میدهند؛ دقیقا مثل مسابقه. مقوله جدید هم که من تازگیها دیدم این است که زنگ میزنند و میگویند که این نقش برای شما مناسب است و ما هم تو را میخواهیم؛ منتها چقدر به ما درصد میدهید؟ اگر ما برای شما فلان تومان قراداد ببندیم سهم ما چقدر میشود؟ مثلا عوامل تولید به من زنگ میزنند و اینها را میگویند.
حالا یا کسی مثل من پیدا میشود و صابون کم کاری را به تنش میمالد، یا به خواست آنها تن در میدهد. البته رقمی که بازیگران هم میگویند باید نرمال و درست باشد. از راه نرسیده سه برابر رقم ما پیشنهاد میدهند. من اسم این کارها را باج میگذارم و کسی نبودم که در این سالها باج دهم. من از نسلی آمدم که برای کارم مرا خواسته اند نه برای هیچ چیز دیگری. یعنی ساناز سماواتی کات که گفتند، گریمش را پاک نکرده، مینشیند تو ماشینش و میرود خانه. ما وقتی برای پشت صحنه نداشتیم و یاد گرفتیم فقط کار کنیم؛ الآن متاسفانه از بد شانسی من مدت هاست که موفق نشدم دوباره با یک همچین گروههایی کار کنم؛ امیدوارم دوباره با گروههایی که کارشان را بلدند همکاری داشته باشم. “
خانم سماواتی گفته خیلی دلم میخواست در فیلم «ربه کا» نقش ربه کا را بازی میکردم. من در کودکی همیشه این فکر در سرم بود که بالاخره در زندگی واقعی خودم «رت باتلر» را پیدا میکنم یا نه! وقتی که کوچکتر بودم عاشق مرد شش میلیون دلاری بودم و با خودم فکر میکردم بزرگ شدم این مرد را میبینم.
حامی (۱۳۷۳)
زن امروز (۱۳۷۵)
متهم (۱۳۷۵)
کلید ازدواج (۱۳۷۶)
فراسوی شک (۱۳۷۷)
جوانی (۱۳۷۷)
منشی مخصوص من (۱۳۹۳)
اینجا کجاست؟! (۱۳۹۶)
۱۳۷۴؛ لحظههای آشنا به کارگردانی مجتبی یاسینی؛ پخش از شبکه ۱ در ماه رمضان
۱۳۷۴؛ داستان یک زندگی به کارگردانی کامبیز دری؛ پحش از شبکه ۱ در ۲۰ قسمت
۱۳۷۵؛ روزهای پرماجرا به کارگردانی مجتبی یاسینی؛ پخش از شبکه ۱ در ماه رمضان
۱۳۷۵؛ همتاسه به کارگردانی کامبیز دری؛ پخش از شبکه ۱
۱۳۷۵؛ ضیافت به کارگردانی حسین فرخی؛ پخش از شبکه ۱
۱۳۷۶؛ شنهای کف رودخانه به کارگردانی یوسف سید مهدوی؛ پخش از شبکه ۳ در ۲۶ قسمت؛ به عنوان بازیگر مهمان
۱۳۷۷؛ محاکمه به کارگردانی حسن هدایت؛ پخش از شبکه ۱ در ۲۶ قسمت؛ به عنوان بازیگر مهمان
۱۳۷۷؛ راز یک خزان به کارگردانی فرامرز باصری؛ پخش از شبکه ۱
۱۳۷۷؛ تولدی دیگر به کارگردانی داریوش فرهنگ؛ پخش از شبکه تهران در ۲۶ قسمت
۱۳۷۸؛ پشت دریاها (جنگلبانان کوچک) به کارگردانی حسین سهیلی زاده؛ پخس از شبکه ۱ در ۷ قسمت
۱۳۷۸؛ دو پنجره به کارگردانی جواد ارشاد
۱۳۷۹؛ مسافر به کارگردانی سیروس مقدم؛ پخش از شبکه تهران در ۳۲ قسمت
۱۳۷۹؛ نود شب به کارگردانی مهران مدیری؛ پخش از شبکه ۳ در ۹۰ قسمت
۱۳۸۰؛ دردسرهای طلایی به کارگردانی شاپور قریب؛ پخش از شبکه ۱ در ۳۰ قسمت
۱۳۸۱؛ زیر آسمان شهر (سری سوم) به کارگردانی مهران غفوریان؛ پخش از شبکه ۳؛ در نقش شبنم
۱۳۸۱؛ شبکه به کارگردانی محمود عزیزی؛ پخش از شبکه ۲
۱۳۸۲ نقطه چین به کارگردانی مهران مدیری؛ پخش از شبکه ۳ در ۱۳۵ قسمت؛ در نقش بهنوش پهن فر
۱۳۸۲؛ کمی اون ورتر به کارگردانی مسعود فروتن (ساخت این سریال ناتمام ماند)
۱۳۸۳؛ شبکه سه و نیم به کارگردانی داریوش کاردان؛ پخش از شبکه ۳ در ۲۰ قسمت؛ در نقش منشی شبکه
۱۳۸۵؛ طبقه دوم به کارگردانی شاهین باباپور؛ پخش از شبکه تهران در ۱۸ قسمت
۱۳۸۷؛ امین و مینا به کارگردانی هنگامه مفید؛ پخش از شبکه قرآن در نوروز ۸۸ در ۱۶ قسمت
۱۳۹۶؛ محکومین به کارگردانی حسین قناعت و سید جمال سید حاتمی؛ پخش از شبکه ۱ در ۳۰ قسمت
۱۳۹۶؛ هیچ کاره به کارگردانی میلاد بنی طباء؛ پخش از شبکه اصفهان در نوروز ۹۷ در ۱۳ قسمت
۱۳۹۷؛ خانه مادری به کارگردانی امین امانی؛ پخش از شبکه امید در ۲۵ قسمت
۱۳۹۷؛ شش قهرمان و نصفی به کارگردانی حسین قناعت؛ پخش از شبکه تهران در ۱۵ قسمت
۱۳۹۷؛ زندگی شگفت انگیز است به کارگردانی مجتبی چراغعلی؛ پخش از شبکه ۲ در ۷ قسمت
۱۳۹۷؛ محرمانه به کارگردانی مسلم تهرانی؛ پخش از شبکه ۳
۱۳۹۸؛ سریال بهترین سالهای زندگی ما به کارگردانی احمد کاوری
منبع: ستاره