نهتنها درمانی برای سرفه و سرماخوردگی است، بلکه در مقابله با سوءهاضمه و مشکلات معده نیز موثر عمل میکند. خوشمزه و مغذی است و میتواند طعم غذا را بهبود ببخشد، از سلامت کلی پشتیبانی کند و شرایط سلامتی را ارتقا دهد...
زنجبیل به دلیل خواص درمانی طبیعی خود شناخته شده است و میتوان از آن به روشهای مختلفی برای تسکین سرفه استفاده کرد. این ریشه به دلیل خواص ضد التهابی و توانایی تسکین ناراحتیهای تنفسی، یک درمان قابل اعتماد بوده است. اکنون، سوال بزرگ این است: آیا زنجبیل برای سرفه مفید است؟
به گزارش عصر ایران، برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خواص مفید زنجبیل، کاربردها، عوارض جانبی احتمالی و موارد دیگر، در ادامه با ما همراه باشید.
آیا زنجبیل میتواند سرفه را درمان کند؟ این پرسش قرن هاست که پرسیده میشود. پاسخ مثبت است. زنجبیل دارای خواص دارویی برای کمک به مبارزه طبیعی با سرفه است. زنجبیل دارای فواید سلامتی بی شماری برای سلامتی است که میتوان از آنها به روشهای مختلف سود برد.
زنجبیل نه تنها درمانی برای سرفه و سرماخوردگی است، بلکه در مقابله با سوء هاضمه و مشکلات معده نیز موثر عمل میکند. زنجبیل خوشمزه و مغذی است و میتواند طعم غذا را بهبود ببخشد، از سلامت کلی پشتیبانی کند و شرایط سلامتی را ارتقا دهد.
افزون بر اینکه یک چاشنی آشپزی است، زنجبیل دارای خواص دارویی بسیاری مانند موارد زیر است:
خواص ضد میکروبی زنجبیل میتواند آن را در برابر عفونتهای باکتریایی و قارچی موثر کند. استفاده از زنجبیل برای سرفههای دارای خلط بسیار توصیه میشود.
زنجبیل همچنین یک آنتی اکسیدان است که به دفع سموم کمک میکند و در نتیجه از عفونتها و آنفلوانزا جلوگیری میکند.
افزون بر این، اضافه کردن لیمو به آب زنجبیل برای سرفه، درمانی است که اثربخشی خود را در بسیاری از موارد ثابت کرده است.
زنجبیل ممکن است با تسریع عبور غذا از معده به جلوگیری از سوء هاضمه کمک کند.
خوردن زنجبیل میتواند به کاهش تخمیر، یبوست و دیگر دلایل نفخ و گاز روده کمک کند.
زنجبیل اغلب به عنوان یک راه طبیعی برای کاهش حالت تهوع و تسکین ناراحتی معده تبلیغ میشود.
چندین مطالعه نشان داده اند که این ادویه ممکن است به اندازه برخی داروهای ضد تهوع موثر باشد، در شرایطی که عوارض جانبی کمتری ایجاد کند.
بنابر مطالعه کتابخانه ملی پزشکی، مکمل زنجبیل به طور قابل توجهی وزن بدن و نسبت دور کمر به باسن را در افراد چاق یا دارای اضافه وزن کاهش داد.
توانایی زنجبیل در تأثیرگذاری بر کاهش وزن را میتوان به مکانیسمهای خاصی مانند توانایی آن در کاهش التهاب نسبت داد.
بنابر یک مطالعه کتابخانه ملی پزشکی، ۶-شوگاول و ۶-جینجرول، که ترکیباتی در زنجبیل هستند، ممکن است به پیشگیری از بیماریهای دژنراتیو مانند آلزایمر، پارکینسون و مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) کمک کنند.
زنجبیل (Zingiber officinale) بیش از ۲۰۰ سال است که به عنوان ادویه و دارو استفاده میشود. این گیاه دارای فواید دارویی و تغذیهای قابل توجهی است و به طور معمول در طب سنتی استفاده میشود.
اجازه دهید پنج عملکرد زنجبیل در سلامت تنفسی را بررسی کنیم:
زنجبیل حاوی بیش از ۴۰۰ ترکیب طبیعی است که برخی از آنها ضد التهاب هستند.
زنجبیل حاوی جینجرول است، ترکیبی فنولی که به عنوان یک عامل ضد التهابی در شرایط تنفسی مانند برونشیت عمل میکند. این ترکیب همچنین به بهبود فرآیندهای تنفسی کمک میکند.
از دههها پیش، استفاده از زنجبیل برای سرفههای با خلط به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته است، زیرا دارای خواص محرکی است که به شل شدن مخاط و خلط در دستگاه تنفسی کمک میکند.
همچنین، احتقان مرتبط با سرماخوردگی، عفونت تنفسی و آنفلوانزا را تسکین میدهد.
زنجبیل همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی است که به تقویت ایمنی و محافظت در برابر آسیب اکسیداتیو ناشی از علائم تنفسی کمک میکند.
این فعالیت آنتی اکسیدانی به بهبود سلامت کلی تنفسی کمک میکند.
زنجبیل دارای خواص ضد سرفه است و همچنین برای سرکوب سرفه استفاده میشود که به کاهش سرفه خشک کمک میکند.
مشخص شده است که آب زنجبیل برای سرفه دارای طعمی گرم و قوی است که به جلوگیری از گلودرد و درمان سرفه کمک میکند.
ترکیبی قوی از زنجبیل تازه، لیمو و عسل روشی ایده آل برای غلبه بر سرماخوردگی است. این یک نوشیدنی تقویت کننده سیستم ایمنی و سلامتی است.
آیا چای زنجبیل میتواند سرفه را درمان کند؟ پاسخ مثبت است. چای زنجبیل گرم یک درمان خانگی محبوب و موثر برای گلودرد است. خوشبختانه، آماده کردن آن نیز بسیار آسان است.
در اینجا نحوه تهیه چای زنجبیل در خانه آمده است:
یک فنجان آب جوش را با دو قاشق چایخوری (۹.۸ میلی لیتر) زنجبیل تازه یا خشک مخلوط کنید.
اجازه دهید به مدت پنج دقیقه دم بکشد.
پیش از نوشیدن، مایع را از صافی عبور دهید تا باقیمانده زنجبیل گرفته شود.
برای تسکین، چای زنجبیل را تا سه بار در روز بنوشید.
اگرچه زنجبیل به طور کلی برای بیشتر افراد بی خطر در نظر گرفته میشود، ممکن است آلرژی به زنجبیل وجود داشته باشد. اگرچه زنجبیل برای سرفه مفید است، اما میتواند با برخی عوارض جانبی همراه باشد:
میتواند موجب سوزش سر دل شود
ممکن است منجر به خونریزی شود
میتواند موجب اسهال شود
شاید استفاده از آن در دوران بارداری بی خطر نباشد
میتواند قند خون را بیش از حد کاهش دهد
احتمال تحریک دهان وجود دارد
زنجبیل حاوی ترکیبات زیست فعال است. این ترکیبات زیست فعال مواد مغذی گیاهی هستند که در تعدادی از غذاها یافت میشوند و اثرات مفیدی بر سلامتی دارند.
مطالعات نشان میدهند که این ترکیبات دارای خواص ضد التهابی هستند که میتوانند به کنترل یا کاهش خطر بسیاری از بیماری ها، از جمله سرفه و گلودرد کمک کنند.
به دلیل خواص ضد باکتریایی خود، زنجبیل میتواند در درمان عفونتهای باکتریایی و ویروسی، از جمله عفونتهایی که موجب گلودرد میشوند، کمک کند.
برخی مطالعات نشان میدهند که زنجبیل تازه دارای فواید آنتی اکسیدانی بیشتری نسبت به زنجبیل خشک است.
زنجبیل به دلیل خواص ضد التهابی خود، فواید بسیاری برای سرفه دارد. واکنش ایمنی بدن به یک عفونت یا عامل تحریک کننده مانند ترشحات پشت حلق میتواند باعث این التهاب شود.
گلودرد یا برونشیت به طور معمول محرک سرفه هستند. خواص ضد التهابی زنجبیل با کاهش التهاب به تسکین گلودرد و سرفه کمک میکند.
به دلیل التهاب، این پروتئینها موجب درد، خارش و سوزش در گلو میشوند. زنجبیل قادر به کاهش پروتئینهای التهابی بدن است.
گفته میشود که زنجبیل سیستم ایمنی بدن را برای از بین بردن ویروسها تحریک میکند. زنجبیل ممکن است بتواند زمان بهبودی را کوتاه کند، دفعات گلودرد را کاهش دهد و علائم را سریعتر از بین ببرد.
از این رو، استفاده از از آب زنجبیل برای سرفه توصیه میشود، زیرا به دلیل ترکیباتی که میتوانند سیستم ایمنی را تقویت کنند، به ارتقا زمان بهبودی کمک میکند.
همچنین، زنجبیل به تسکین درد لوزهها و گلودرد کمک میکند. آب زنجبیل از برگها و ریشهها اثر بازدارندگی یکسانی بر باکتریها دارد و عملکردی در حد آنتی بیوتیکها ارائه میکند.
زنجبیل برای درمان گلودرد، سرفه و سرماخوردگی موثر است. میتوان آن را به صورت چای، آبمیوه یا خام مصرف کرد.
برخی از بهترین روشهای استفاده از زنجبیل عبارتند از:
گلودرد شایعترین نشانه آنفلوانزا است. در این مرحله، مقداری زنجبیل را در یک ظرف آب جوش رنده کنید.
وقتی به جوش آمد، عسل و آب نصف یک لیمو ترش را به آن اضافه کنید. آب زنجبیل و عسل برای سرفه میتواند به تسکین سرفه و گلودرد کمک کند.
هنگامی که گلودرد رخ میدهد، زنجبیل آن را تسکین میدهد و عسل سرفه شدید و گلودرد را کاهش میدهد.
برای جلوگیری و خلاص شدن از خلط، مقداری آب زنجبیل و آبلیمو را در آب گرم مخلوط کنید.
استفاده از زنجبیل و لیمو ترش برای سرماخوردگی، به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل میکند و به بدن در دفع سموم کمک میکند، که به بدن در خلاص شدن از عفونتها و آنفلوانزا کمک میکند.
آب زنجبیل را گرم کنید و کمی آبلیمو تازه به آن اضافه کنید. لیمو حاوی ویتامین ث است که به عنوان یک ماده فعال برای پاکسازی مخاط و کاهش درد عمل میکند.
ریشه زنجبیل برای کمک به بهبود سرفه توصیه شده است.
برای استفاده، ابتدا زنجبیل تازه را پوست بگیرید. میتوانید این کار را با مالش ملایم یک قاشق روی سطح ریشه انجام دهید.
سپس، یک تکه ۲.۵ سانتی متری از ریشه زنجبیل خام تازه را برش داده و آن را بجویید. بلعیدن ریشه پس از تبدیل شدن آن به پالپ بی خطر است، اما اگر پالپ باعث تحریک شد، بلافاصله آن را به بیرون از دهان بریزید.
برای تسکین، روزانه دو یا سه بار یک تکه ریشه زنجبیل بجویید. این قویترین روش مصرف زنجبیل به دلیل گرمای تند گیاه است. این روش ممکن است برای همه مناسب نباشد.