سامانه خانه کتاب و ادبیات میانگین قیمت کتاب را در مهرماه ۱۹۵ هزار تومان نشان میدهد، اما میانگین قیمت خرید در بازه زمانی سال گذشته نزدیک به ۱۲۴ هزار تومان بوده و از ابتدای سال تا پایان مهر نیز افزایش ۲ هزار عنوانی و کاهش ۸۰۰ هزار نسخهای را شاهد هستیم.
در مهر ماه شاهد تولید ۹ هزار و ۵۳۸ عنوان اثر بودیم که از این عدد ۶ هزار و ۷۸۹ عنوان تألیفی و باقی مانده هم ترجمه بوده است. البته ۵ هزار و ۴۱۳ عنوان هم چاپ اولی بودند.
به گراش فارس، شمارگان کل مهر ماه، مقداری کمتر از ۹.۳ میلیون نسخه بوده است، اما میانگین شمارگان در این دوره به ۹۶۸ نسخه رسید که در حوزه ادبیات این عدد ۶۳۲ نسخه است.
در حال حاضر هنوز هم بیشترین شمارگان برای تولیدات حوزه کودک و نوجوان است با میانگین یک هزار و ۵۹۳ نسخه. هنوز هم در بخش فلسفه و روانشناسی نیز تعداد آثار ترجمه ثبت شده بیشتر از آثار تألیفی است.
میانگین شمارگان در دهه گذشته بیش از ۲ هزار نسخه بوده است، اما در سالهای بعد از کرونا این مقدار روز به روز کم شده است. طوری که شمارگان کل در سال ۹۲ بالغ بر ۱۵۸ میلیون نسخه بوده است، اما در سال گذشته به ۱۰۳ میلیون نسخه رسید.
بر اساس آمارهای خانه کتاب و ادبیات ایران، متوسط شمارگان کتابهای منتشر شده تمام ناشران در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ حدود ۸ درصد کاهش داشته است.
آمار شمارگان منتشر شده در هر نوبت چاپ، عدد کمتری از این ارقام است.
میانگین قیمت هم به عدد ۱۹۵ هزار تومان در مهرماه رسیده است در حالی که همین عدد در سال گذشته ۱۲۴ هزار تومان بود. ما شاهد رشد ۷۱ هزار تومانی قیمت کتاب هستیم.
البته از ابتدای سالجاری میانگین قیمت کتاب از ۱۳۷ هزار تومان در فروردین به ۱۹۵ هزار تومان در مهر رسیده است که در همین مدت ۶ ماه ماه شاهد رشد ۵۸ هزار تومانی در قیمت کتاب هستیم.
حجم مالی صنعت نشر نیز تا پایان مهر با انتشار ۵۳ میلیون نسخه کتاب بالغ بر ۶ هزار میلیارد تومان بود، اما در بازه زمانی مشابه سالجاری این عدد به هشت هزار میلیارد تومان رسیده است که احتمال رکورد نسبت به سال گذشته وجود دارد. اما تا به امروز نزدیک به ۸۰۰ هزار نسخه کاهش شمارگان و ۲ هزار افزایش عنوان داشتیم.