bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۹۲۵۸۳

کدام معاونان وزیر نفت در دولت چهاردهم تغییر کردند؟

کدام معاونان وزیر نفت در دولت چهاردهم تغییر کردند؟

با روی کار آمدن مسعود پزشکیان به عنوان رئیس دولت چهاردهم و انتخاب محسن پاک‌نژاد به عنوان وزیر نفت، انتصابات متعددی در این وزارت‌خانه صورت گرفت.

تاریخ انتشار: ۲۳:۰۶ - ۰۸ آبان ۱۴۰۳

پس از تغییر دولت، وزارت نفت در رأس مدیران خود دچار تغییر و تحولات شد. محسن پاک‌نژاد پس از حضور در رأس وزارت نفت بیشتر معاونان این وزارتخانه را تغییر داد. اما کدام مدیران در دولت چهاردهم وارد ساختمان وزارت نفت شدند؟

به گزارش تجارت نیوز، با روی کار آمدن مسعود پزشکیان به عنوان رئیس دولت چهاردهم و انتخاب محسن پاک‌نژاد به عنوان وزیر نفت، انتصابات متعددی در این وزارت‌خانه صورت گرفت. در ادامه به سوابق اجرایی معاونان وزیر نفت پرداخته خواهد شد.

مدیریت در ۳ دولت مختلف

طی حکمی از سوی پاک‌نژاد، محمدصادق عظیمی‌فر، به عنوان معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران منصوب شد. او با داشتن دو مدرک تحصیلی در رشته مهندسی نفت از دانشگاه‌های امیرکبیر و تهران، سوابق قابل توجهی در صنعت نفت دارد. ازجمله سوابق او می‌توان به مدیریت برنامه‌ریزی شرکت ملی نفت مناطق مرکزی ایران و ریاست هیئت مدیره پتروپارس اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، دانش‌آموخته رشته مهندسی نفت در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد از دانشگاه‌های امیرکبیر و دانشگاه تهران است.

از دیگر سوابق عظیمی‌فر می‌توان به مدیرعاملی هلدینگ مادر تخصصی انرژی گستر سینا، مدیریت برنامه‌ریزی شرکت ملی نفت مناطق مرکزی ایران، ریاست هیئت مدیره پتروپارس، دبیری کمیته تامین سوخت کشور، دبیری کارگروه ویژه پیگیری طرح‌های اولویت دار وزارت نفت، دبیری کمیته تحول وزارت نفت، عضویت در هیئت امنای پژوهشگاه نفت و انرژی و عضویت در کمیته بررسی تخلفات مالی و ارزی بانک مرکزی اشاره کرد.

وی به عنوان دستیار ویژه وزیر نفت در دو دولت دوازدهم و سیزدهم فعالیت داشته و در سمت‌های مختلفی در شرکت‌های تابعه وزارت نفت خدمت کرده است. او در زمانی که مدیر برنامه‌ریزی شرکت نفت فلات قاره بود، حواشی بسیاری با خود به همراه داشت و برخی از افراد افت تولید شرکت را به مدیرانی، چون عظیمی‌فر نسبت می‌دادند.

زراعت‌کار جایگزین فلاحتیان

پاک‌نژاد طی حکمی، احمد زراعت‌کار را به عنوان مشاور خود در امور برنامه و بودجه منصوب کرد. او پیش از این قائم‌مقام هوشنگ فلاحتیان در معاونت برنامه‌ریزی وزارتخانه بود.

همچنین لازم به ذکر است که زراعت‌کار در کارنامه خود، معاونت نفت و گاز امور انرژی سازمان برنامه و بودجه را دارد.

از مدیرعاملی شرکت نفت فلات قاره تا مدیرعاملی شرکت ملی نفت

حمید بورد، طی حکمی به جایگاه معاونت وزیر و مدیرعاملی شرکت ملی نفت ایران تکیه زد. او که در دولت چهاردهم به‌عنوان مدیرعامل جدید شرکت ملی نفت ایران منصوب شده، دانش‌آموخته مهندسی مکانیک (حرارت و سیالات) از دانشگاه صنعت نفت، کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی (گرایش استراتژیک) از واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی و دکتری مدیریت از دانشگاه شهید چمران اهواز است.

او سابقه فعالیت به عنوان مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران، مدیرعامل شرکت مناطق نفت خیز جنوب و مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون را در کارنامه خود دارد.

معاونی از بدنه وزارت نفت

سعید توکلی دیگر معاونی است که در دولت چهاردهم به عنوان مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران منصوب شد. او دارای مدرک کارشناسی مهندسی برق از دانشگاه صنعت نفت، ارشد مهندسی صنایع و دکترای مدیریت دولتی گرایش تصمیم‌گیری و خط مشی‌گذاری عمومی است.

وی که از سال ۷۶ در صنعت نفت مشغول به کار است، تاکنون به عنوان مشاور معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در امور مقاوم‌سازی تاسیسات گاز‌رسانی، مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره شرکت گاز استان تهران، مدیرعامل و نائب رئیس هیئت‌مدیره و مدیر مناطق دو، پنج و ۶ عملیات انتقال گاز ایران فعالیت کرده است.

توکلی در زمان حسن منتظر تربتی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران و معاون وزیر نفت در امور گاز در دولت دوازدهم، به عنوان مدیرعامل شرکت انتقال گاز فعالیت می‌کرد که بعد‌ها طی حکمی از سوی تربتی عزل شد.

از امور مجلس تا امور دولت در زمینه پتروشیمی

انتصاب سرپرست شرکت ملی صنایع پتروشیمی، دیگر انتصاب مهم در وزارت نفت است. حسن عباس‌زاده طی حکمی از سوی وزیر نفت، به عنوان معاون وزیر و سرپرست شرکت ملی صنایع پتروشیمی منصوب شد. لازم به ذکر است که او حکم سرپرستی را دریافت کرده و مدیرعاملی او قطعی نشده است.

عباس‌زاده با تحصیلات کارشناسی شیمی از دانشگاه باهنر کرمان، کارشناسی ارشد مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دکتری مدیریت راهبردی از دانشگاه دفاع ملی تهران به این سمت منصوب شد.

وی در طول دوران فعالیت خود در شرکت ملی صنایع پتروشیمی، سوابق اجرایی در تدوین و اجرای برنامه‌های توسعه این صنعت داشته است. او پیشتر عضو اصلی هیئت‌مدیره، مدیر برنامه‌ریزی و توسعه، رئیس تلفیق و ارزیابی برنامه‌های تولید، رئیس برنامه‌ریزی انرژی صنایع پتروشیمی و رابط امور مجلس شورای اسلامی در شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران بوده است.

انتصاب نماینده ایران در صندوق اوپک به سمت معاون وزیر

انتصاب بعدی در وزارت نفت، مربوط به سید علی‌محمد موسوی می‌شود. او طی حکمی از سوی پاک‌نژاد به عنوان سرپرست معاونت وزیر در امور بین الملل و بازرگانی منصوب شد. موسوی با تحصیلات در رشته‌های علوم سیاسی و مدیریت استراتژیک، در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به سمت معاونت منصوب شده است.

او سوابق طولانی در حوزه دیپلماسی و روابط بین‌الملل دارد. وی معاون وزیر اقتصاد و دارایی و رئیس سازمان سرمایه‌گذاری خارجی، مدیرکل توسعه پایدار و مدیرکل همکاری‌های اقتصادی بین‌المللی وزارت امور خارجه، نماینده دائم ایران در سازمان همکاری‌های اقتصادی، رئیس اداره مذاکرات تجاری و انرژی، رایزن امور بین‌المللی سفارت جمهوری اسلامی ایران در لاهه هلند و معاون اداره حقوق بشر وزارت امور خارجه بوده است.

همچنین او سوابق اجرایی و مسئولیت‌های بین‌المللی دیگری را در کارنامه دارد. ازجمله آنها می‌توان به دبیر دوم نمایندگی دائمی ایران نزد دفتر سازمان ملل متحد، کارشناس ارشد اداره سازمان‌های اقتصادی بین‌المللی وزارت امور خارجه، نماینده ایران در بانک جهانی، نماینده ایران در صندوق اوپک، دبیر کمیسیون مشترک ایران و چین و عضو هیئت ایران در سازمان تجارت جهانی و دفتر سازمان ملل متحد اشاره کرد.

یک زن در سمت معاونت وزیر نفت

انتصاب بعدی در وزارت نفت مربوط به صدیقه خزایی است. او به عنوان سرپرست معاونت وزیر در توسعه مدیریت و سرمایه انسانی منصوب شد. خزایی دارای کارشناسی مدیریت صنعتی از دانشگاه علامه طباطبایی، کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی از دانشگاه شهید بهشتی و دکتری مدیریت دولتی است. از جمله سوابق اجرایی او می‌توان به ریاست اداره طرح‌ها و هماهنگی مقررات اداری و استخدامی شرکت ملی نفت ایران، ریاست مطالعات بررسی طرح‌های ویژه و جبران خدمات، ریاست امور کارکنان ستاد وزارت نفت، ریاست آموزش ستاد وزارت نفت و کارشناس ارشد آموزش، بهره‌وری، پژوهش و تحول اداری ستاد وزارت نفت اشاره کرد.

معاونت وزیر از دولت پیشین تاکنون

وحیدرضا زیدی‌فرد، معاون وزیر در امور مهندسی، پژوهش و فناوری، از افرادی است که در سمت خود از دولت قبل مانده است. او که طی حکمی از سوی اوجی به سر کار آمده بود، دانش‌آموخته دکتری مدیریت راهبردی است.

زیدی‌فرد، سوابق متعددی در حوزه مهندسی و برنامه‌ریزی در شرکت ملی گاز دارد. او پیش‌تر مدیرکل پدافند غیرعامل و مدیریت بحران وزارت نفت، معاون عملیات اداره کل نظارت بر صادرات مواد نفتی، مشاور، رئیس دفتر مدیرعامل و سرپرست مدیریت برنامه‌ریزی شرکت انتقال گاز ایران، رئیس هیئت‌مدیره شرکت گاز استان ایلام و عضو اصلی هیئت‌مدیره شرکت انتقال گاز ایران بوده است.

سرپرست معاونت از زمان اوجی

سجاد خلیلی، معاون وزیر در نظارت بر منابع هیدروکربوری، دومین معاون وزیری است که از دولت گذشته بر سمت خود باقی مانده است. خلیلی در شهریور ۱۴۰۰ سرپرست این معاونت شد و در اسفند همان سال حکم معاونت خود را از اوجی دریافت کرد. وی دانش‌آموخته دکترای مدیریت، گرایش سیاست‌گذاری علم و فناوری است. خلیلی تا سال ۱۴۰۰ رئیس صدور و پایش پروانه‌های بهره‌برداری بوده و همچنین تا سال ۹۸، کارشناس معاونت برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری بوده است.

نماینده مجلس و مشاور وزیر نفت در دولت روحانی

بهروز نعمتی نیز طی حکمی از سوی وزیر نفت به عنوان معاون وزیر نفت در امور حقوقی و مجلس وزارت نفت منصوب شد.

او دارای مدرک دکتری مدیریت بازرگانی است. از جمله سوابق وی می‌توان به مشاور وزیر نفت در دولت دوازدهم، نماینده اسدآباد در دوره نهم مجلس شورای اسلامی، نماینده تهران در دوره دهم مجلس شورای اسلامی، عضو هیئت‌رئیسه و سخن‌گوی هیئت‌رئیسه مجلس، عضو کمیسیون صنعت و معدن و کمیسیون انرژی مجلس و فرماندار بیجار در استان کردستان اشاره کرد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv