مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، گفت: ما سومین تولید کننده گاز جهان هستیم از طرفی ۷۲ درصد سبد انرژی کشور و ۸۲ درصد سوخت نیروگاهها گاز طبیعی است، که میتوان گفت این آمار در دنیا منحصر به فرد است.
سعید توکلی اظهار داشت: از شروع مذاکرات جدی بین ایران و روسیه در خصوص تجارت گازی دو کشور خبر داد و گفت: هنوز جزئیات میزان واردات گاز از روسیه و نحوه انتقال و تحویل آن نهایی نشده است.
به گزارش تسنیم، وی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بر اساس پیشبینی سازمان هواشناسی که از ابتدای آبان هم مشاهده شد، زمستان امسال نزدیک به ۴ درجه سردتر خواهد بود و این به معنای افزایش ۱۰۰ میلیون مترمکعبی مصرف روزانه گاز کشور است.
وی افزود: هر چه مصرف در بخش خانگی بیشتر شود، مجبوریم تحویل گاز به صنایع و نیروگاهها را محدودتر کنیم و سوخت معادل بیشتری به آنها تحویل دهیم.
معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون مترمکعب در روز ناترازی گاز داریم که باید با تحویل سوخت معادل به نیروگاهها و صنایع جبران شود.
وی ادامه داد: حفظ حقوق مردم صرفا در تامین گاز خانگی نیست، وقتی در تابستان برق صنایع به دلیل هدر رفت انرژی قطع شود و یا در زمستان هم صنایع از لحاظ مصرف گاز محدود شوند این موضوع به نوعی تضییع حقوق مردم است چرا که اثر کلی بر اقتصاد کشور دارد پس لازم است این آگاهی بخشی صورت پذیرد که بدمصرفی مستقیم بر اقتصاد کشور تاثیرگذار است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اذعان داشت: ما سومین تولید کننده گاز جهان هستیم از طرفی ۷۲ درصد سبد انرژی کشور و ۸۲ درصد سوخت نیروگاهها گاز طبیعی است، که میتوان گفت این آمار در دنیا منحصر به فرد است.
وی افزود: امسال بک سال استثنایی داریم، اولین بار است که توده هوای سرد اسکاندیناوی وارد کشور میشود و ۱۱ استان شمالی کشور با افت دما در ابتدای آبان مواجه شدند.
توکلی خاطرنشان کرد: هر یک درجه سانتیگراد کاهش دما، ۲۵ میلیون مترمکعب یعنی به اندازه یک فاز پارس جنوبی، به مصرف روزانه گاز کشور اضافه میشود.
وی ادامه داد: هر یک مترمکعب گاز در داخل ایران ۱۰۲ تومان توزیع میشود در حالیکه در منطقه ارزش هر مترمکعب گاز ۲۰ تا ۲۵ هزار مترمکعب است.
توکلی از شروع مذاکرات جدی بین ایران و روسیه در خصوص تجارت گازی دو کشور خبر داد و گفت: هنوز جزئیات میزان واردات گاز از روسیه و نحوه انتقال و تحویل آن نهایی نشده است، اما با توجه به تاکید برنامه هفتم و اسناد بالادستی، برای تبدیل ایران به هاب ترانزیت و تجارت گاز منطقه، توسعه تجارت گازی با روسیه در دستور کار است و دو طرف نیز در این زمینه عزم و اراده دارند.
وی افزود: برای زمستان امسال حتما یکی از مباحثی که دنبال میکنیم بحث واردات گاز است، در مرحله نهایی شدن یک قرارداد در این زمینه هستیم که البته حجم بالایی ندارد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اذعان داشت: در حال حاضر هیچ واردات یا سوآپ گازی نداریم، اما قراردادی در دست پیگیری داریم که بخشی از آن سوآپ و بخشی واردات است که بعید است به زمستان امسال برسد.