bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۹۳۴۲۹

خضریان: آقاتهرانی کی به آمریکا رفته است؟ گرین کارت داشتن با تابیعت متفاوت است

خضریان: آقاتهرانی کی به آمریکا رفته است؟ گرین کارت داشتن با تابیعت متفاوت است

«آقای آقاتهرانی کی به آمریکا رفته است؟ ایشان گفته کسی که در آمریکا زندگی می‌کند، بعد از ۵ سال می‌تواند گرین کارت آن دولت را دریافت کند. وزارت امور خارجه آن دوره نیز برای سهولت رفت و آمد، گرین کارت را صادر کرد، اما این به معنای تابعیت و قسم خوردن زیر پرچم آمریکا نیست. او گفته پس از پایان مدت گرین کارت و پس از آنکه دیگر نیازی به رفت و آمد به آمریکا نداشتم، دیگر اقدامی برای اخذ مجدد گرین کارت انجام ندادم.»

تاریخ انتشار: ۱۳:۱۶ - ۱۱ آبان ۱۴۰۳

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: جمعی از نمایندگان درخواست ماده ۲۳۴ برای اجرای قانون مشاغل حساس را داشتند، از همین جهت جلسه‌ای با معاونت حقوقی رئیس جمهور برگزار شد، این که خلاف قانون است یا خیر؟ من آنجا به آقای انصاری گفتم آیا من برداشت خلاف حقوقی انجام می‌دهم که این کار خلاف قانون است، لطفا کمک کنید. من از فرمایش آقای انصاری برداشتی که داشتم این بود ایشان قبول دارند در حال حاضر کار خلاف قانون صورت گرفته است. 

به گزارش ایلنا، علی خضریان درباره این‌که مطرح می‌شود افرادی که فرزندشان تابیعت کشور دیگری دارند نباید در مشاغل حساس حضور داشته باشند و امروز همین مسئله را برای محمدجواد ظریف مطرح می‌کنند و می‌خواهند از دولت کنار گذاشته شود، اما چرا مجلس در دولت قبل در خصوص یکی از معاونین رئیس‌جمهور که وضعیت مشابهی داشت سکوت کرد، گفت: موضوعی که درخصوص مشاغل حساس به کمیسیون امنیت ملی آمد در مورد ماده ۲ قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس است که می‌گوید انتصاب اشخاص ذیل در مشاغل و پست‌های حساس ممنوع است منظور چه کسانی؟ افرادی که خودشان یا فرزندان یا همسر ایشان تابعیت مضاعف دارند. 

معاون حقوقی رئیس‌جمهور قبول داشت که در مورد قانون مشاغل حساس کار خلاف قانون صورت گرفته است

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ادامه داد: جمعی از نمایندگان درخواست ماده ۲۳۴ برای این مسئله داشتند، از همین جهت جلسه‌ای با معاونت حقوقی رئیس‌جمهور برگزار شد که خلاف قانون است یا خیر؟ من آنجا به آقای انصاری گفتم آیا من برداشت خلاف حقوقی انجام می‌دهم که این کار خلاف قانون است، لطفا کمک کنید. من از فرمایش آقای انصاری برداشتی که کردم که این بود که ایشان قبول دارند در حال حاضر کار خلاف قانون صورت گرفته است، به ایشان گفتم شما آنقدر منصف هستید که در جلسه خودتان اذعان دارید. 

وی تاکید کرد: لذا ما فعلا وارد فرامتن نمی‌توانیم بشویم، آنچه که آمده است یک درخواست اعمال ماده قانون ۲۳۴ است و روی این درخواست معاون حقوقی ریاست جمهوری نظرشان این است که باید قانون را به خاطر افرادی که استفاده می‌کنیم، تغییر دهیم. 

چرا اجرای این قانون در ادوار گذشته پیگیری نمی‌شد؟ 

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقای انصاری هم نظرشان این بود این مسئله یک نفر نیست که با چنین شرایطی در مشاغل حساس حضور دارند، تعدادی از افرادی که مسئولیت دارند مشمول می‌شوند و ما هم در کمیسیون نظرمان این بود که باید مشمول همه شود نباید برای یک نفر اعمال شود. بحث ما هم فردی نیست؛ خود معاون حقوقی رئیس جمهور هم معتقدند خلاف قانون است، آیا کمیسیون می‌تواند رأی بدهد که این خلاف قانون نیست؟ 

وی یادآور شد: این‌که می‌گویند در ادوار گذشته چرا این مسئله پیگیری نشده است، من در دوره قبل عضو کمیسیون اصل ۹۰ بودم، آیا باید بگویم اعضایی که در کمیسیون امنیت بودند باید این کار را می‌کردند؟ کسی باید درخواست ماده ۲۳۴ ثبت می‌کرده که نکرده است؟ درباره همه این‌ها باید صحبت کنیم. 

مسیر اشتباه در ۱۱ دوره گذشته دلیل نمی‌شود که هیچ وقت مسیر درست را نرویم

خضریان خاطرنشان کرد: اما آیا می‌توانیم بگوییم در یازده دوره گذشته اتفاقاتی افتاده و جایی مسیر درستی نرفته‌ایم بنابراین نباید هیچ وقت مسیر درستی را در پیش بگیریم؟ حتما این خلاف عقلانیت است. من امروز نسبت به عملکردی که دارم باید پاسخگو باشم. زمانی هم که در کمیسیون اصل ۹۰ بودم این طور نبود که سیاسی رفتار کنم یعنی تلاش می‌کردم جایی که حق کارگری مطرح است پیگیری کنم تا موضوعاتی که دستگاه‌های مختلف باید درباره‌اش پاسخ می‌دادند، پیگیر بودم، آن زمان هم دولتی که بر سرکار بود دولت آقای رئیسی بود، افرادی به عناوین مختلف به کمیسیون می‌آمدند و توضیحات خودشان را می‌دادند و من روزانه گزارش‌ها را ارائه می‌دادم و در حال حاضر هم نظرم همین است. 

در کمیسیون امنیت دنبال رفتار سیاسی نیستیم

وی تاکید کرد: در کمیسیون امنیت به دنبال این که بخواهیم رفتار سیاسی و مصداقی انجام دهیم نیستیم، اما وقتی یک درخواستی آمده است من نمی‌توانم بگویم چون در گذشته درباره فردی چنین درخواستی نیامده این درخواست را رسیدگی نمی‌کنم، زیرا قسم به قانون خورده‌ام و نمی‌توانم خلاف شرع و قانون رفتار کنم. 

تعداد دیگری از مسئولان غیردولتی هم مشمول قانون مشاغل حساس می‌شوند

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره این‌که معاون حقوقی رئیس‌جمهور هم اعلام کرده است برخی از افراد هستند که شامل مشاغل حساس می‌شوند، راه حل چیست، گفت: بله تعدادی از مسئولین هستند که ما در کمیسیون امنیت گفتیم باید مشمول همه شود. حتی گفتند این افراد ممکن است بین افرادی باشند که در دستگاه‌های غیردولتی باشند و در حال حاضر مشغول هستند، گفتیم تفاوتی نمی‌کند باید دولت و مجلس روی قانون خودشان بیایستند. اگر یک زمانی قانون تغییر کند بر اساس آن قانون ما می‌توانیم رفتار کنیم، ولی تا زمانی که قانون تغییر نکرده است، چه ما در کمیسیون و چه معاون حقوقی رئیس‌جمهور قانون باید محل فصل‌الخطاب باشد. 

افرادی که در قانون مشاغل حساس مطرح هستند می‌توانستند برای فرزندانشان درخواست سلب تابعیت آمریکا بدهند

وی درباره این‌که بیان می‌شود برخی از افراد در ماموریت‌های خارج از کشور بوده‌اند، فرزندشان به دنیا آمده و طبیعتا تابیعت آنجا را دارند، تکلیف چنین افرادی چیست، عنوان کرد: می‌توانند سلب تابیعت کنند. دوستانی داشتیم که در خارج از کشور تحصیل می‌کردند فرزندشان به دنیا آمد نرفتند برایش شناسنامه آن کشور را بگیرند، به سفارت ایران رجوع کردند و شناسنامه ایرانی گرفتند.

اولاً دوستان خودشان رجوع کردند شناسنامه بگیرند آنجا کسی نمی‌آید درب خانه شما بگوید این شناسنامه هم از طرف ما یادگاری با خودتان داشته باشید. دوماً می‌توانند درخواست سلب تابیعت بدهند اما بعضا افراد دل‌شان نمی‌خواهد سلب تابیعت آمریکا برای‌شان رقم بخورد، ما هم نگفتیم کسی که سلب تابیعت آمریکا نکرد در کشور ما حق تابعیت ندارد. ببینید قانون خیلی منصفانه است می‌گوید در مشاغل حساس از وی استفاده نشود. 

خضریان خاطرنشان کرد: شما وقتی سوگند به پرچم یک کشوری که آن کشور هم متخاصم با شماست، سوگند یاد کردی، علی‌القاعده نباید جایگاه حساسی به وی داده شود، چراکه بخشی از دل و جگر فرد و تفکراتش آنجا است و این را باید بپذیریم. 

کسی اگر تابعیت و یا گرین کارت آمریکا را داشته باشد، نمی‌تواند نماینده باشد

وی در پاسخ به اینکه گفته شد برخی از نمایندگان مجلس گرین کارت دارند، آیا نباید با این افراد هم مانند قانون مشاغل حساس رفتار شود، گفت: حتما آن‌ها هم نمی‌تواند نماینده باشند، نمایندگی مجلس هم جزو مشاغل حساس است. کسی اگر تابعیت و یا گرین کارت آمریکا را داشته باشد، نمی‌تواند نماینده باشد این خیلی واضح است. 

گرین کارت با تابعیت متفاوت است

آقاتهرانی و سقای بی‌ریا گرین‌کارتشان باطل شده است

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره این‌که در حال حاضر گفته می‌شود یکی از نمایندگان فعلی دارای گرین کارت است، اظهار داشت: بارها ایشان این موضوع را شفاف کرده است؛ امام جمعه یک شهری بوده و توسط ایران هم رفته و برای رفت و آمدش در یک بازه زمانی گرین کارت داشته است و وقتی دیگر نمی‌رود گرین کارت باطل شده است. 

وی با بیان این که گرین تابعیت نیست، گرین کارت برای رفت و آمد است در یک بازه زمانی هم باطل می‌شود، عنوان کرد: هنگامی که فردی دارای گرین کارت است اما دیگر رجوع نمی‌کند گرین کارتش باطل است. مثلا برخی از فوتبالیست‌ها که گرین کارت می‌گیرند می‌گویند سالی یک یا دو بار برویم که گرین کارت ما باطل نشود. آقای آقاتهرانی کی به آمریکا رفته است؟

ایشان گفته کسی که در آمریکا زندگی می‌کند، بعد از ۵ سال می‌تواند گرین کارت آن دولت را دریافت کند. وزارت امور خارجه آن دوره نیز برای سهولت رفت و آمد، گرین کارت را صادر کرد اما این به معنای تابعیت و قسم خوردن زیر پرچم آمریکا نیست. او گفته پس از پایان مدت گرین کارت و پس از آنکه دیگر نیازی به رفت و آمد به آمریکا نداشتم، دیگر اقدامی برای اخذ مجدد گرین کارت انجام ندادم. ایشان امام جمعه بوده که به آمریکا رفته و در مقطع دکتری هم در آنجا تحصیل کرده است. نه فقط ایشان آقای سقای بی‌ریا هم همین‌طور بوده‌اند. دوره‌شان که تمام شده که دیگر نرفته‌اند. 

نماینده تهران در مجلس گفت: دقت کنید گرین کارت داشتن با تابیعت متفاوت است. یک مدلی برای رفت و آمد است، وقتی مدت زیادی آنجا اقامت کنید چه بخواهید و چه نخواهید به شما گرین کارت می‌دهند، چرا که برای رفت و آمد شما نیاز است، اما اگر دیگر رجوع نکنید باطل می‌شود. این را حتما وزارت اطلاعات و شورای نگهبان بررسی می‌کند کسی که گرین کارت دائمی دارد، نمی‌تواند در این پست‌های حساس باشد. اما در یک بازه زمانی شخصی امام جمعه بوده و تحصیل می‌کرده رفته و اکنون هم باز گشته است، چه ایرادی دارد؟

 مگر کسی الان می‌گوید آقای ظریف چون نماینده ایران در سازمان ملل بوده حق ندارد در ایران مسئولیت حساس بگیرد؟ کسی چنین حرفی زده است؟ حتما این خلاف عقل است، کسی چنین حرفی نمی‌زند. اما اگر آقای ظریف به آنجا برود و تابیعت بگیرد و یا فرزندانش سلب تابیعت نکنند باز نمی‌گویم تابیعت ایران خودش را از دست می‌دهد اما می‌تواند شغل دیگری در دست گیرد اما قانون مشاغل حساس باید عاقلانه و منصفانه برای همه اجرا شود.

bato-adv
bato-adv
bato-adv