یک متخصص اعصاب و روان درباره تن آرامی و مدیتشین و بهبود افسردگی گفت: مدیتیشن سبب ترشح اندروفین از غده هیپوفیز میشود. اندروفینها به ما احساس خوب بودن میدهد هم از نظر احساسی و هم از نظر جسمی. مدیتشین همچنین فعالیت ناحیهای از مغز را افزایش میدهد که با احساسات و تجربیات مثبت همراه است.
یک متخصص اعصاب و روان درباره دلایل افسردگی پنهان توضیح داد.
به گزارش مهر، افسردگی فصلی پاییزی موجب تغییر خلقوخو، رفتار و حالات احساسی و ادراکی در افراد میشود که راهحلهایی مختلف برای درمان و حل ساده این مشکل نیز وجود دارد.
محسنیان گفت: برخی از مطالعات نشان میدهد که مدیتیشن به مبارزه با افسردگی و اضطراب کمک میکند و همچنین مدیتیشن و تن آرامی منظم ممکن است تحمل درد را بهبود بخشد. شما میتوانید در هر زمان از شبانه روز تن آرامی را انجام دهید. اما طبق تحقیقات نشان میدهد که زمان ایدهآل برای مدیتیشن اول صبح است. مزایای این کار زمانی افزایش پیدا میکند که ذهن قبل از شروع استرسهای روز آزاد و شفاف باشد. یکی از بزرگترین اشتباهات در مورد مدیتیشن این است که زمان زیادی طول میکشد. میتوان با زمان اندک هم تن آرامی یا همان مدیتیشن را انجام داد حتی اگر زمان آن پنج دقیقه باشد.
وی ادامه داد: جایی باشید آرام با لباسی مناسب و راحت. اطمینان حاصل کنید درجه حرارت اتاق مناسب است. تلویزیون و گوشی را بیصدا کنید. قبل از انجام مدیتیشن مسواک بزنید. فضایی آرام به این کار اختصاص دهید. کافیست مکان امن و آرام باشد تا بتوانید هر روز صبح پنج دقیقه در آرامش این کار را انجام دهید. تکنیکی پیدا کنید که برای شما مناسب است. روشهای زیادی برای مدیتیشن وجود دارد.
محسنیان ادامه داد: حتی اپلیکیشنهای مختلف که میتوانید از آنها کمک بگیرید. برخی با تمرکز بر تنفس خود تن آرامی انجام میدهند. برخی مانتراها را تکرار میکنند و بعضی با یوگا. این کار با تمرین و تکرار درست اثرگذار است. احتمالاً فوراً و به آسانی نخواهید توانست درست مدیتیشن کنید. اشکالی ندارد اگر طول بکشد تا به آن نتیجه مطلوب برسید و یک مدیتیشن خوب داشته باشید.
وی تصریح کرد: افسردگی پنهان یک مشکل و بیماری شایعی است این روزها خیلی هم زیاد شده و در مورد اشخاصی است که خودشان هنوز به این باور نرسیدن که به افسردگی مبتلا شدند و معتقد به این موضوع نیستند ولی علائمی دارند که این موضوع را مشهود میکند. علائمی مثل اختلال عملکرد در محیط کاری و بین فردی و مثل سابق نمیتوانند فعالیت و رفتار کنند و توانایی سابق را ندارند. مثل قبل خوشحال نیستند و چیزهایی که قبلاً برایشان لذت بخش بوده دیگر نیست و کاری نمیتوانند انجام دهند ولی در همان حال در فعالیت هستند، در بین مردم هستند، کار و فعالیت میکنند حتی میتوانند آدمهای موفقی باشند، اما افسردگی پنهان هم دارند که حتماً نیاز به درمان اساسی دارند.
متخصص اعصاب و روان درباره عواملی که منجر به اضطراب میشوند توضیح داد: یک سری عوامل برمیگردد به مسائل اجتماعی و میتواند همه چیز را درگیر کند. خب یک سری عوامل، عوامل اجتماعی هستند. مثل تنها شدن انسانها، پرسه زدن در فضای مجازی که مهمترینش اینستاگرام هست که همه را درگیر خودش کرده که مدام در پی اخبار فیک، شایعه و دروغ به مردم است و این درگیری و مُدام پرسه زدن در فضای مجازی باعث اضطراب میشود. یکی دیگر از عواملی که باعث اضطراب میشود عوامل اقتصادی است که در حال حاضر بخش مهمی از جامعه درگیر همین مشکل اقتصادی هستند و بعد هم بی تحرکی.
محسنیان درباره آپنه خواب گفت: آپنه خواب مشکلی است که خیلی دیر رسیدگی و تشخیص داده میشود. بیشتر مردان میانسال قد بلند سفید پوست درگیر این معضل میشوند و کمی هم میتوانند افزایش وزن داشته باشند که خروپف میکنند و در پنج ثانیه دچار آپنه خواب میشوند که آن پنج ثانیه به شدت خطرناک است.
وی خاطرنشان کرد:، چون در آن پنج ثانیه نفس قطع میشود و به اصطلاح عضلات شل میشود و حلق و حنجره میریزد و به راحتی میتواند کشنده باشد. ما انسانها در حالت بیداری اگر نفسمان را حتی به مدت دو دقیقه حبس کنیم هیچ اتفاقی نخواهد افتاد و به راحتی هم این کار را انجام میدهیم ولی در خواب به خاطر فعال شدن مکانیزمهایی در ساقه مغز وجود دارد پنج ثانیه وقفه تنفسی میتواند به شدت عوارض خطرناکی داشته باشد.
وی افزود: اصطلاحی است به نام (LEST TAILK) یعنی بیا حرف بزنیم. از افسردگی نباید فرار کرد. اصولاً از هیچ چیزی نباید فرار کرد. انسان زاده شده تا از پس مشکلاتش بر بیاید و برایشان بجنگد. وقتی درباره مشکلات حرف بزنیم. وقتی گفتگو میکنید احساس سبکی و آرامش زیاد میکنید. درباره افسردگی نباید ترسید و مطمئن بود که مثل هر بیماری دیگری قابل حل شدن است. حرف زدن حلال تمام مشکلات است. افسردگی ترس ندارد.