bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۹۳۷۴۳

سعید جلیلی در مجلس؛ اهرم فشار یا کارشناس؟!

سعید جلیلی در مجلس؛ اهرم فشار یا کارشناس؟!

«آقای جلیلی که رقیب رئیس جمهور کنونی است و شخصیتی است که از نفوذ برخوردار است. از طرفی دیگر اینکه ایشان با داعیه تشکیل دولت سایه فعالیت می‌کند می‌تواند مورد انتقاد قرار بگیرد، البته اگر دولت در سایه در ساختار سیاسی دولت جمهوری اسلامی مانند یکسری از دموکراسی‌های پیشرفته به رسمیت شناخته بشود می‌تواند نکته‌ای مثبت باشد.»

تاریخ انتشار: ۱۱:۱۸ - ۱۲ آبان ۱۴۰۳

محمود صادقی فعال سیاسی اصلاح‌طلب و دبیرکل انجمن اسلامی در دانشگاه ها طی یادداشتی در خبرآنلاین نوشت: حضور آقای جلیلی در جلسه فراکسیون انقلاب در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، یک موضوع بی‌سابقه‌ای است، البته از یک زاویه می‌توان به این رویداد نگاهی مثبت داشت. اینکه به هر حال احزاب یا فعالان سیاسی از چنین فرصت‌هایی برخوردار شوند که با حضور در پارلمان و حضور در کمیسیون‌ها در بهینه‌سازی تصمیمات مجلس موثر باشند. 

اگر از آقای سعید جلیلی از موضع جناح سیاسی دعوت شده که در جلسه فراکسیون انقلاب اسلامی باشد یا به هر ترتیبی ایشان در این جلسه حضور پیدا کرده است امری بی‌سابقه در پارلمان است. به این رویداد می‌توان از دو منظر نگاه کرد؛ یک از منظر مثبت و دیگر از منظر منفی. 

دیدگاه اول این است که این اتفاق خوب است که پارلمان جمهوری اسلامی ایران در بررسی مباحث مربوط به حوزه خود از فعالان سیاسی و بویژه و فعالان شناسنامه دار حزبی دعوت کند و نظرهای آن‌هارا در طرح‌ها و لوایح جاری استماع می‌کند و مورد بررسی قرار می‌دهد، این اتفاق از این منظر قدمی روبه جلو است.

ولی از منظری دیگر می‌توان نگاهی انتقادی به این موضوع داشت، اینکه چنین فرصتی به صورت برابر برای همه طیف‌های سیاسی فراهم نیست. به هر حال آقای جلیلی که رقیب رئیس جمهور کنونی است و شخصیتی است که از نفوذ برخوردار است. 

از طرفی دیگر اینکه ایشان با داعیه تشکیل دولت سایه فعالیت می‌کند می‌تواند مورد انتقاد قرار بگیرد، البته اگر دولت در سایه در ساختار سیاسی دولت جمهوری اسلامی مانند یکسری از دموکراسی‌های پیشرفته به رسمیت شناخته بشود می‌تواند نکته‌ای مثبت باشد. 

اما چنین پدیده‌ای در نظام سیاسی ما پذیرفته شده نیست و دولت در سایه در نگاه افکار عمومی و محافل سیاسی بیشتر به مثابه نیروی فشار است، در نتیجه از این منظر هم می‌تواند مورد انتقاد قرار بگیرد و اینکه نمایندگان مجلس و بویژه کمیسیون اصل نود وظایف و اختیارات تعریف شده‌ای در آیین نامه مجلس شورای اسلامی دارند. و نباید چنین دعوتی از جانب این کمیسیون صورت بگیرد زیرا وظایف و اختیارات این کمیسیون مشخص است. 

در همینجا نیز اعلام آمادگی خودم را به عنوان دبیرکل انجمن اسلامی دانشگاه‌ها که یک حزب فراگیر اصلاح طلب است را برای حضور در کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی و بررسی این لایحه و سایر موارد را اعلام می‌کنم و امیدوارم به زودی بستر حضور احزاب در پارلمان برای تعامل و همکاری در بهینه‌سازی تصمیمات مجلس شورای اسلامی فراهم بشود. 

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین