هویج پلو قالبی با ته دیگ هویج نوعی پلوی مجلسی بسیار خوشمزه است که به صورت تهچین و قالبی تهیه میشود و ظاهر و مزه عالی دارد.
فراروـ پلوهای مخلوط واقعا بینظیر هستند. کمتر کسی پیدا میشود که لوبیا پلو، عدس پلو، باقالی پلو، شیرینی پلو و... را دوست نداشته باشد. پلوهای مخلوط جدای از خوشمزگی خیلی هم متنوع هستند و تقریبا با هر موادی که در دسترس دارید، میتوانید دست به ابتکار بزنید و یک بشقاب پلوی مخلوط خوشمزه درست کنید. هویج پلو یکی از همین پلوهای مخلوط خوشمزه و پرطرفدار است که وقتی آن را میپزید، عطر زعفرانش همه خانه را پر میکند. هویج پلو را با مرغ یا گوشت چرخ کرده و دستورهای متفاوتی طبخ میکنند. هویج پلوی مجلسی قالبی یکی از روشهای طبخ هویج پلو است که میخواهیم در این مطلب آموزش آن را با شما به اشتراک بگذاریم، پس در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
هویج: ۵ عدد
برنج: ۳ پیمانه
فیله مرغ: ۱۰ تکه
پیاز: ۱ عدد
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
زرشک:۴ قاشق غذاخوری
خلال پسته: ۱ قاشق غذاخوری
گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
لیمو ترش: ۱ عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
برای درست کردن این هویج پلو مجلسی خوشمزه ابتدا برنج را با آب و کمی نمک خیس کنید و به مدت ۴ ساعت کنار بگذارید. ۳ عدد هویج را پوست و به صورت خلالی خرد کنید. داخل یک ماهی تابه کمی روغن بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا داغ شود، سپس هویجهای خلالی شده را داخل روغن بریزید و حدود ۵ دقیقه با روغن تفت بدهید. حالا شکر، آب لیموترش و گلاب را اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر هویج را تفت بدهید و بعد هویجهای تفت داده شده را از ماهی تابه خارج کنید. فیلههای مرغ را خرد کنید و همراه با کمی زعفران دم کرده، نمک و فلفل مزهدار کنید و به مدت نیم ساعت کنار بگذارید. پیاز را به صورت خیلی ریز خرد کنید و داخل همان ماهی تابه که هویج را سرخ کرده بودید، بریزید و روی حرارت بگذارید تا نرم و سبک شود. حالا مرغهای مزهدار شده را به پیاز اضافه کنید و با حرارت متوسط تفت بدهید. بعد از اینکه مرغ آب انداخت و نرم شد، زرشک و خلال پسته را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت بدهید. حالا هویجهای سرخ شده را اضافه کنید و کمی دیگر زعفران دم کرده و نمک روی مواد بریزید و بعد اجاق گاز را خاموش کنید.
۲ عدد هویج را با پوستکن یا چاقوی تیز به صورت نواری نازک برای تهدیگ برش بزنید و به مدت ۱ دقیقه داخل آب داغ بجوشانید و آبکش کنید. در این مرحله نوبت به آبکش کردن برنج است. بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، چند قاشق از برنج را داخل یک کاسه بریزید و با زعفران دم کرده مخلوط کنید. کف قابلمه موردنظرتان مقداری روغن بریزید و هویجهای نواری برش زده را که جوشانده بودید، دورتادور هم و کف قابلمه بچینید. برنج زعفرانی را روی هویجها بریزید و سطحش را صاف کنید. حالا نیمی از برنج سفید را روی لایه زعفرانی داخل قابلمه بریزید و ترکیب مرغ و هویج را روی برنج بریزید و بقیه برنج را روی مواد پخش کنید. در آخر دمکنی بگذارید و اجازه بدهید برنج با حرارت کم حدود ۴۵ دقیقه دم بکشد. در آخر هویج پلو را داخل دیس سرو برگردانید و سرو کنید، نوش جان.
نکات مهم
۱ـ برای درست کردن هویج پلو سعی کنید برنج را کمی زندهتر یا کالتر بردارید تا برنج پس از مخلوط شدن با مواد و دمکشی به اصطلاح شفته نشود. برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازهای اضافه کنید که کمی شورتر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آبکش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانهها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آبکش کردن مناسب است که دانههای آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد. بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانهها متوقف شود و همینطور نمک اضافی بین دانههای برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث میشود به برنج شوک وارد شود و بیشتر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
۲ـ در استفاده از زعفران برای پخت این غذا دست و دلباز باشید. هرچه زعفران بیشتر باشد، عطر و طعم هویج پلو در نهایت بینظیرتر خواهد شد. در صورتی که به غذای شیرین علاقه ندارید، میتوانید شکر را از دستور حذف کنید. میزان دارچین نیز اختیاری و بنابر ذائقه شماست.
۳ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.