با توجه به رخدادهای داخلی و منطقهای در چند هفته اخیر، برخی ایرلاینها تحت تأثیر تبلیغات مسموم پروازهای خود به ایران را قطع یا محدود کرده بودند. با این حال، اعزام و پذیرش بیش از ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای ایران به اروپا صورت گرفته است.
با توجه به رخدادهای داخلی و منطقهای در چند هفته اخیر، برخی ایرلاینها تحت تأثیر تبلیغات مسموم پروازهای خود به ایران را قطع یا محدود کردند. البته در این روند تحریمهای جدید اروپا برای محدود ساختن پرواز ایرلاینهای ایرانی به اروپا نیز مزید بر علت شد. اگرچه این موارد نگرانیهایی برای مسافران هوایی به وجود آورد، اما مسئولان امر هم تدابیری را مدنظر قرار دادند تا همچنان ثبات در ناوگان هوایی کشورمان برقرار باشد.
به گزارش ایران، سعید چلندری، مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) با بیان اینکه در حال حاضر پروازها به روال قبل بازگشته است، گفت: از جمعه هفته گذشته پروازهای ترکیش ایر و امارات برقرار شده است و در این مدت هم با استفاده از ظرفیت ایرلاینهای داخلی توانستهایم بیش از ۷۴ هزار مسافر را در مسیرهای خارجی جابهجا کنیم.
وی ادامه داد: همزمان با پیگیریهایی که انجام دادیم از روز گذشته هم بازگشت پروازهای قطری به کشورمان صورت گرفت که همین امر باعث بهبود و افزایش تعداد جابهجاییهای مسافران هوایی خواهد شد.
او بیان کرد: در حال حاضر روزانه میانگین ۱۶۰ تا ۱۷۰ پرواز در مسیرهای خارجی داریم و احتمال میرود تا چند روز آینده تعداد پروازها به روزانه ۲۲۰ تا ۲۳۰ پرواز برسد. وی با بیان این مطلب که به رغم آنکه ایرلاینهایی از جمله امارات و لوفتهانزا به دلیل شرایط خاص پروازهای خود را از ایران به بسیاری از کشورها لغو کرده بودند، بیان داشت: طبق برنامهریزی که انجام دادیم بخشی از جابهجاییها از طریق کانکشن انجام شده که در این زمینه هم با ایرلاینهای داخلی صحبت شد تا مشکلی برای مسافران پروازهای خارجی از جمله اروپایی ایجاد نشود.
مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) از جابهجایی بیش از ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از اعمال تحریم پروازهای اروپا خبر داد. چلندری با اشاره به تحریمهای ظالمانه علیه صنعت هوانوردی تجاری کشورمان و لغو پروازهای اروپا از مبدأ و مقصد اروپا اظهار کرد: به منظور پاسخ به نیازهای هموطنان و با هماهنگیهای انجام شده با دستگاههای ذیربط، برنامهریزی برای پروازهای استانبول و دوبی در دستورکار قرار گرفت. بر این اساس از تاریخ ۲۴ مهر تا ۸ آبان در مجموع ۷۴ هزار و ۱۱۱ مسافر با ۳۶۶ پرواز به مقصد یا از مبدأ استانبول اعزام و پذیرش شدهاند.
وی در خصوص تعداد مسافر و پرواز انجام شده سایر مقاصد در بازه بعد از تحریمهای هوایی اخیر اروپا بیان داشت: در این مدت بالغ بر یکهزار و ۱۳۰ پرواز انجام شده و ۱۷۱ هزار و ۱۴۸ مسافر اعزام و پذیرش شدهاند.
چلندری در ادامه به تعداد شرکتهای هواپیمایی فعال در عملیات جابهجایی مسافران به مقصد یا از مبدأ استانبول در این مدت اشاره کرد و گفت: در بازه زمانی بعد از تحریم صرفاً ۱۰ شرکت هواپیمایی ایرانی به مقصد یا از مبدأ استانبول پرواز داشته و در این مدت هیچ شرکت هواپیمایی خارجی، پروازی به مقصد یا از مبدأ استانبول انجام نداده است. همچنین در این بازه زمانی ۱۳ شرکت هواپیمایی ایرانی به ۳۶ مقصد غیر از استانبول پرواز کرده و اعزام و پذیرش مسافر داشتهاند و ۱۱ شرکت هواپیمایی خارجی به ۱۳ مقصد غیر از استانبول پرواز کرده و اعزام و پذیرش مسافر داشتهاند.
مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) ضمن محکوم کردن تحریمهای ظالمانه علیه صنعت هوانوردی کشورمان به ایجاد مشکلات سفر و افزایش هزینههای مردم شریف ایران اشاره و تصریح کرد: این تحریمها، متحمل شدن ضرر و زیان مالی و زمانی برای ایرانیان متقاضی سفر به اروپا و برعکس را در پی داشته است، به طوری که ضمن افزایش هزینهها، مردم برای سفر به اروپا باید به جای انجام یک پرواز مستقیم، دو پرواز انجام دهند.