در سال ۲۰۲۰، جو بایدن، هریس را به عنوان معاون خود در انتخابات ریاستجمهوری معرفی کرد. با پیروزی در انتخابات، کامالا هریس اولین زن، اولین آفریقایی-آمریکایی و اولین آسیایی-آمریکایی شد که به عنوان معاون رئیسجمهور ایالات متحده خدمت کرد. او در دولت بایدن بر روی مسائلی، چون اصلاحات مهاجرتی، تغییرات اقلیمی و حقوق بشر مشغول به کار شد. البته هریس چندان علاقهای به حضور پررنگ در دولت نداشت.
کامالا هریس نامزد دموکراتها در انتخابات سیاستمداری سختکوش بهشمار میرود. البته منتقدان او میگویند هریس آنطور که باید در زمینههایی چون مقابله با سیل مهاجران موفق عمل نکرده است.
به گزارش خبرآنلاین، کامالا هریس کاندیدای دموکراتها در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا فرزند یک خانواده مهاجر است که در سال ۱۹۶۴ بهدنیا آمده. مادرش، شایامالا گوپالان، یک محقق سرطان پستان و فعال حقوق مدنی از هند و پدرش، دونالد هریس، یک استاد اقتصاد از جامائیکا بوده است. از آنجایی که او از خانوادهای مهاجر به مقام معاون اولی رئیسجمهور رسیده و حالا قصد دارد تا بهعنوان رئیسجمهور به کاخ سفید برود، گروه مهمی از هواداران او را مهاجران و رنگینپوستان تشکیل میدهند.
کامالا هریس تحصیلات خود را در مدرسه برکلی و دبیرستان وستماونت در کانادا آغاز کرد. او به همراه مادرش در نوجوانی به کانادا رفته بود. هریس سپس به دانشگاه هاوارد رفت و مدرک لیسانس علوم سیاسی و اقتصاد را از این دانشگاه دریافت کرده و بعد از آن، دکترای حقوق خود را از کالج حقوقی هاستینگز دانشگاه کالیفرنیا کسب کرد.
هریس کار خود را به عنوان دادستان منطقه آلامدا آغاز کرد و سپس به دادستانی سان فرانسیسکو منتقل شد. در سال ۲۰۰۳، او به عنوان دادستان منطقه سان فرانسیسکو انتخاب شد و در این نقش به مدت دو دوره خدمت کرد. در سال ۲۰۱۰، هریس به عنوان دادستان کل کالیفرنیا انتخاب شد و اولین زن آفریقایی-آمریکایی و آسیایی-آمریکایی بود که به این مقام رسید.
در دورانی که هریس دادستان منطقهای سانفرانسیسکو بود، نرخ محکومیت را از ۵۲ درصد در سال ۲۰۰۳ به ۶۷ درصد در سال ۲۰۰۶ افزایش داد. این آمار شامل افزایش قابل توجهی در محکومیتهای مربوط به قتل و قاچاق مواد مخدر بود. هریس به مجرمان سطح پایین، فرصتهای آموزشی و شغلی ارائه دادتا از بازگشت آنها به جرم جلوگیری کند و این راهکار کارآمد دانسته میشود.
در دورانی که هریس در کالیفرنیا دادستان بود، پلتفرمی آنلاین برای انتشار دادههای مرتبط با عدالت کیفری و پاسخگویی پلیس راهاندازی کرد که به مردم امکان میداد تا از آمارهای مربوط به مرگ و جراحات افراد در بازداشت پلیس مطلع شوند. هریس به عنوان دادستان کل کالیفرنیا، با شرکتهای بزرگ نفتی مانند شورون و بریتیش پترولیوم در ارتباط با تخلفات مربوط به آلایندگی مخازن ذخیره سوخت زیرزمینی توافقهای چند میلیون دلاری امضا کرد. این توافقها به منظور کاهش آلودگی و تأمین امنیت زیستمحیطی انجام شدند. به همینخاطر هریس بهعنوان یک حامی اصلی محیطزیست شناخته می شود. امری که طرفداران سیاست سبز و جامعه سبز را به رای دادن به او ترغیب کرده است.
در سال ۲۰۱۶، مهمترین گامهای هریس بهعنوان یک سیاستمدار با آینده درخشان آغاز شد. هریس به عنوان سناتور ایالت کالیفرنیا به سنای ایالات متحده انتخاب شد. او در سنا به عنوان یکی از برجستهترین صدای ترقیخواهان فعالیت کرد و بر روی موضوعاتی چون اصلاحات عدالت کیفری، حقوق زنان و مهاجرت تمرکز داشت. هریس به خاطر پرسشهای تندوتیز در جلسات استماع سنا مشهور است. او با طرح سؤالات چالشبرانگیز از مقامات دولتی، از جمله جف سشنز، دادستان کل سابق و برت کاوانا، قاضی دیوان عالی، توجهات زیادی را جلب کرد و تبدیل به ستاره شد.
پس از لغو حکم تاریخی رو در برابر وید توسط دیوان عالی که در زمینه حق سقط جنین در دوران ترامپ صورت گرفت، هریس به عنوان یکی از مدافعان اصلی حقوق باروری شناخته شد. او این موضوع را در کمپینهای انتخاباتی خود به عنوان یکی از نقاط قوت خود استفاده کرد. البته برخی از گروههای اجتماعی در آمریکا همین موضوع را بهعنوان یک مشکل در کارنامه کاری هریس میدانند.
در سال ۲۰۲۰، جو بایدن، هریس را به عنوان معاون خود در انتخابات ریاستجمهوری معرفی کرد. با پیروزی در انتخابات، کامالا هریس اولین زن، اولین آفریقایی-آمریکایی و اولین آسیایی-آمریکایی شد که به عنوان معاون رئیسجمهور ایالات متحده خدمت کرد. او در دولت بایدن بر روی مسائلی چون اصلاحات مهاجرتی، تغییرات اقلیمی و حقوق بشر مشغول به کار شد. البته هریس چندان علاقهای به حضور پررنگ در دولت نداشت. برخی از منتقدانش میگویند او آنطور که باید در مقام معاونت بایدن خودی نشان نداده است و در سایه بایدن باقی مانده است.
هریس در تصویب قوانین کلیدی مانند "طرح نجات آمریکا" و "قانون کاهش تورم" نقش فعالی داشت. این قوانین به منظور حمایت از اقتصاد و کاهش هزینههای زندگی خانوادهها طراحی شدهاند. طرح نجات آمریکا بسته امداد نجات پس از بحران کووید ۱۹ بود که در سال ۲۰۲۱ تصویب شد.قانون کاهش تورم که در اوت ۲۰۲۲ به امضای جو بایدن رسید، تاثیر بسزایی بر رشد تولید و توسعه انرژیهای پاک در آمریکا داشت.
هریس مسئولیت رسیدگی به علل اصلی مهاجرت غیرقانونی از مرز مکزیک به آمریکا را بر عهده گرفت. این موضوع با انتقادات زیادی مواجه شد و مخالفانش از جمله طرفداران ترامپ او را به بیعملی متهم کرده و میگویند باعث و بانی سیل مهاجرانی که آنها را خلافکار میدانند، کامالا هریس است
کامالا هریس در سال ۲۰۱۴ با داگلاس امهوف ازدواج کرد. داگلاس امهوف یک وکیل با تجربه است که سابقه تدریس در دانشگاه جرج تاون را دارد. هریس همچنین دارای یک خواهر به نام مایا است که خود نیز یک وکیل و مفسر سیاسی است.این ازدواج دوم امهوف است که از ازدواج قبلی خود دو فرزند دارد. فرزندان او هریس را "مومالا" صدا میزنند.
طبق گزارشهایی که رسانههای آمریکایی منتشر کردهاند، کامالا هریس به ریشههای فرهنگی خود دلبستگی فراوانی دارد و در مصاحبهها بارها به تأثیرات فرهنگی مادرش اشاره کرده است و خود را مدیون شجاعت و ریسکپذیری مادرش میداند. او همچنین به کتابخوانی و تماشای فیلم علاقهمند است.