این میوه خوشمزه که در کشور ما بسیار هم پرطرفدار و مورد مصرف است محصولی است که در گروه آلودهترین میوهها در بالاترین رتبه لیست قرار دارد.
آلودهترین میوه و سبزیجات جهان؛ توت فرنگی رتبه اول را دارد.
میوهها و سبزیجات اجزای کلیدی یک رژیم غذایی سالم هستند، پس باید از سلامت این گروه از مواد غذایی مطمئن شد، یعنی میوه و سبزیجاتی که تهیه میکنیم بایستی عاری از هر نوع آلودگی و آفت کشها باشد. طبق گزارشات EWG، امسال ۷۵ درصد از کل محصولات تازه نمونه برداری شده دارای بقایای آفت کشهای بالقوه مضر هستند که این میزان در برخی از محصولات بیشتر است. به گفته مرکز جهانی کنترل و پیشگیری از بیماری، برخی آفت کشها در مطالعات انسانی با مشکلاتی از جمله سقط جنین، نقایص مادرزادی، و ناتوانیهای یادگیری یا رشد در کودکان مرتبط هستند، بنابراین توجه به این مسئله، اهمیت ویژهای دارد.
در میان میوه و سبزیجاتی که مدام مورد استفاده قرار میگیرند، برخی میزان بیشتری از آفت کشها را به خود جذب کرده و خطرناک ترند که توت فرنگی در میان آنها، رتبه اول را بخود اختصاص داده است. توت فرنگی و اسفناج دو جایگاه اول فهرست امسال را به خود اختصاص دادند و به ترتیب در رتبههای ۱ و ۲ قرار گرفتند. و انگور از رتبه ۸ لیست در سال ۲۰۲۳ به رتبه ۴ در سال ۲۰۲۴ رسیده است.
در این بخش، با لیست ۱۲ میوه و سبزی دارای بیشترین میزان آفت کش در سال جاری آشنا میشوید که به شرح زیر است:
توت فرنگی
اسفناج
کلم
انگور
هلو
گلابی
شلیل
سیب
فلفل دلمهای و تند
گیلاس
بلوبری
لوبیا سبز
بهترین راه حل، شستشوی صحیح این دسته از مواد غذایی است که با رعایت نکات زیر، تا حد قابل توجهی میتوانید از پاسکازی آنها از آلودگی مطمئن شوید.
محصول را چند دقیقهای داخل آب سرد و نمک حل شده در سینک نگه دارید.
با استفاده از یک حوله کاغذی تمیز، تمام کثیفیها و… را از محصولات پاک کنید. برخی از افراد برای انجام این مرحله از یک برس تمیز که مخصوص تمیز کردن میوه و سبزیجات است استفاده میکنند.
اگر توت فرنگی که خریداری کردهاید گلخانهای باشد، قطعاً تا رسیدن میوه در معرض انواع سم و آفتکشها قرار گرفته است. بنابراین غوطهور کردن توت فرنگی در ترکیب آب و سرکه میتواند در از بین بردن این سموم بسیار مفید باشد.
برای این کار باید یک کاسه سرکه را درون سینک بریزید. سپس به اندازه ۴ کاسه آب به آن اضافه کنید. توت فرنگیها را برای ۲۰ دقیقه در ترکیب آب و سرکه قرار دهید. در نهایت توتها را با آب سرد بشوید.
یکی دیگر از بهترین روشهای تمیز کردن و شستن توت فرنگی استفاده از جوش شیرین است. برای این کار باید ۱ قاشق غذاخوری جوش شیرین را با ۴ لیوان آب ترکیب کنید. سپس توت فرنگیها را برای ۵ دقیقه داخل این محلول بگذارید. بعد از این مدت باید همه توت فرنگیها را به خوبی با آب سرد آبکشی کنید.
«نمک» یکی از بهترین و مؤثرترین ضدعفونیکنندههای طبیعی است. بسیاری افراد معتقد هستند که بهترین روش شستن و تمیز کردن توت فرنگی استفاده از نمک است. برای این کار باید ۱ قاشق چایخوری نمک را در هر لیوان آب ترکیب کنید و به اندازه توت فرنگیها از این محلول آماده کنید.
سپس توت فرنگیها را برای مدت ۳۰ دقیقه در آب قرار دهید و بعد با آب سرد بشویید و خشک کنید. توجه داشته باشید که توت فرنگیها باید کاملاً در آب نمک غوطهور باشند تا تمیز و ضدعفونی شوند. در برخی دستورالعملها ذکر شده که توت فرنگیها را تنها برای ۵ دقیقه در آب نمک قرار دهید تا شور نشوند. اما برای ضدعفونی توت فرنگیهای پیشنهاد میشود آنها را تا زمانی که طعم بدی پیدا نکنند در آب نمک بگذارید.
آب نمک میتواند میکروب توت فرنگی و کرمهای ریز موجود در آن را تمیز کند.
توت فرنگی یکی از خوشمزهترین و البته حساسترین میوهها است که معمولا در تمام طول سال در میوه فروشیها یافت میشود. این میوه بافت فوق العاده حساسی دارد و از همین رو خیلی زود کیفیت خود را از دست میدهد و فاسد میشود.
برای نگهداری توت فرنگی ۲ روش وجود دارد. میتوانید توت فرنگیها را بشویید و بستهبندی کنید و در فریزر قرار دهید تا چند ماه از توت فرنگی منجمد شده استفاده کنید. یا توتها را برای چند روز در یخچال نگهداری کنید.
اما رعایت کردن نکات ساده به شما کمک میکند تا ماندگاری این میوه خوش طعم را افزایش دهید و از بدمزه شدن و خراب شدن آن جلوگیری کنید. در ادامه به نکاتی مهم در مورد روش نگهداری توت فرنگی برای طولانی مدت اشاره شده است.
منبع: مکتوب نامه