bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۹۶۶۳۰

دستور مهم پزشکیان درباره رفع ناترازی برق

دستور مهم پزشکیان درباره رفع ناترازی برق

پزشکیان گفت: به دلیل فوریتی که در این زمینه وجود دارد و تا قبل از رسیدن به پیک مصرف برق در ماه‌های آینده، وزرا و مسئولان مربوطه باید هماهنگی‌های خود را بیشتر کنند و ضمن برطرف نمودن موانع پیش‌روی سرمایه‌گذاران، هر گونه مجوزی که برای پیشرفت کار لازم است، به‌سرعت تهیه و در اختیار بخش خصوصی فعال در این زمینه قرار گیرد.

تاریخ انتشار: ۱۵:۳۱ - ۱۹ آبان ۱۴۰۳

پزشکیان در نشست بررسی راهکار‌های رفع ناترازی برق برای تسریع در رفع موانع پیش‌روی سرمایه‌گذاران صنعت برق دستور داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، جلسه «بررسی راهکار‌های رفع ناترازی برق و توسعه نیروگاه‌های تجدید‌پذیر» صبح امروز شنبه به ریاست رئیس‌جمهور و با حضور رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور، وزیر نیرو، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان برنامه‌وبودجه و تعدادی از مدیران بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران فعال در حوزه ساخت نیروگاه‌های برق برگزار شد.

در این جلسه با تأکید بر ضرورت رفع موانع پیش‌روی سرمایه‌گذاران در تولید انرژی‌های پاک و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در زمینه تولید برق، گفت: به دلیل فوریتی که در این زمینه وجود دارد و تا قبل از رسیدن به پیک مصرف برق در ماه‌های آینده، وزرا و مسئولان مربوطه باید هماهنگی‌های خود را بیشتر کنند و ضمن برطرف نمودن موانع پیش‌روی سرمایه‌گذاران، هر گونه مجوزی که برای پیشرفت کار لازم است، به‌سرعت تهیه و در اختیار بخش خصوصی فعال در این زمینه قرار گیرد.

رئیس‌جمهور با تقدیر از فعالیت‌های وزیر نیرو در این زمینه افزود: برای پیشبرد سریع‌تر امور اولویت با سرمایه‌گذاران و طرح‌هایی باشد که سرمایه آنها آماده است، اما با موانعی در کسب مجوز و در روند بروکراسی مواجه هستند و سپس به سراغ مشکلات آن بخش از شرکت‌های خصوصی بروید که نیاز به وام و تکمیل سرمایه برای حضور در این حوزه دارند.

پزشکیان اظهار داشت: برای مجوز‌هایی هم که صادر می‌شود زمان و مهلت کافی تعیین کنید و درصورتی‌که در مهلت تعیین شده فعالیتی صورت نگرفت، مجوز‌های صادر شده را لغو کنید. در این زمینه مشاهده شده است که برخی سرمایه‌گذاران در بخش‌های اقتصادی مجوز‌هایی می‌گیرند، ولی بعد از چند سال هیچ کاری نکرده‌اند.

رئیس‌جمهور از بخش خصوصی خواست پیشنهاد‌های خود برای اجرای پروژه‌های تولید انرژی، به‌خصوص انرژی‌های پاک را هر چه سریع‌تر ارائه کنند و گفت: به دلیل اهمیت رفع ناترازی‌ها در حوزه انرژی، طی روز‌های آینده جلسه‌ای برای پیگیری موضوعات این عرصه داریم و پیشنهاد‌های ارائه شده در آن جلسه بررسی خواهد شد.

در این جلسه وزیر نیرو، گزارشی از وضعیت تولید برق در کشور در مقایسه سال‌های پس از پیروزی انقلاب ارائه کرد و گفت: در سال ۵۷، تولید برق ما هفت هزار مگاوات بود و در سال ۱۴۰۳ این رقم به ۹۳ هزار مگاوات رسیده و خطوط انتقال برق نیز از ۸۱ هزار کیلومتر در ابتدای انقلاب به ۹۸۰ هزار کیلومتر در حال حاضر رسیده است. طبق برنامه تا سال ۱۴۰۴ می‌توانیم به ۱۱ هزار مگاوات تولید برق خورشیدی برسیم و این رقم تا پایان ۱۴۰۶ به ۳۸ هزار مگاوات خواهد رسید.

در این جلسه همچنین تعدادی از مدیران بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران فعال در ساخت نیروگاه‌های برق خورشیدی و بادی حضور داشتند و به تشریح مشکلات پیش‌رو و راهکار‌های تولید و ساخت نیروگاه‌های خورشیدی و بادی پرداختند که اهم آنها «مشکلات ناشی از تعیین دستوری قیمت برق توسط وزارت نیرو»، «موانع پیش‌روی صدور مجوز صادرات برق در ایام غیرپیک» و «تسریع در اعطای تسهیلات» بود.

bato-adv
bato-adv
bato-adv