bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۸۰۰۴۶۲
حسین کنعانی مقدم در گفتگو با فرارو مطرح کرد:

سخنان اخیر رهبری، دست نیرو‌های مسلح را در استفاده از قدرت هسته‌ای بالا می‌برد

سخنان اخیر رهبری، دست نیرو‌های مسلح را در استفاده از قدرت هسته‌ای بالا می‌برد

در شرایطی که ما در مقابل تهدیدات هسته‌ای رژیم صهیونیستی قرار داریم، که خود بیش از ۴۰۰ کلاهک هسته‌ای دارد یا خود آمریکایی‌ها که چندین هزار کلاهک هسته‌ای دارند، یا ما باید یک چتر اتمی داشته باشیم که مانع از تهدیدات نظامی دیگران شود یا باید خودمان قدرت بازدارندگی هسته‌ای داشته باشیم.

تاریخ انتشار: ۲۰:۵۷ - ۳۰ آبان ۱۴۰۳

فرارو-عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، اخیرا در جمع فرماندهان و کارکنان ستاد فرماندهی کل سپاه گفت: «آنچه جلوی جنگ را می‌گیرد، آمادگی برای جنگ است. اگر می‌خواهید از جنگ جلوگیری کنید؛ باید با قدرت آمادگی خود برای جنگ و دفاع را اعلام کنید و نشان دهید. دشمنانی که تهدید می‌کنند منتظر ضعف از سوی طرف مقابل هستند که اگر ضعف ببینند کار خود را انجام خواهند داد. پس خیلی مهم است که در شرایط جنگی محکم و قوی ایستادگی کرد.»

به گزارش فرارو، این سخنان عراقچی در شرایطی مطرح می‌شود که این روز‌ها دوگانه ساخت بمب هسته‌ای یا عدم ساخت آن و جنگ یا عدم جنگ بسیار مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به این موضوع پرسش‌هایی مطرح است. حسین کنعانی مقدم، فعال سیاسی اصولگرا در این زمینه با فرارو گفتگو کرده است:

سخنان اخیر رهبری، دست نیرو‌های مسلح را در استفاده از قدرت هسته‌ای بالا می‌برد

سخنان اخیر وزیرامور خارجه درباره آمادگی برای جنگ را چطور ارزیابی می‌کنید؟

حسین کنعانی مقدم: دکترین دفاعی امنیتی ما مبتنی بر قرآن است و خداوند هم در آیه قرآن که روی آرم سپاه نوشته شده، امر به تجهیز به قدرت کرده اند. خداوند نگفته است چه قدرتی بلکه تاکید بر قدرت کرده است؛ جایی که می‌فرماید: «وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ؛» که به معنای «و براى (آمادگى مقابله با) دشمنان، هرچه مى‌توانید از نیرو و از اسبان سوارى فراهم کنید» است. دلیل این آیه قرآن نیز مشخص است، وقتی قدرت داشته باشیم، دشمنان نیز از ما می‌ترسند. یعنی ایجاد قدرت بازدارندگی می‌کنیم. در دکترین ما استفاده از جنگ افزار‌های کشتار جمعی از جمله سلاح هسته‌ای جایی ندارد، اما زمانی که نیاز به قدرت بازدارندگی وجود دارد، یکی از معادلات ایجاد قدرت بازدارندگی در جهان کنونی، ایجاد قدرت هسته‌ای است. ما باید توان قدرت هسته‌ای خود را افزایش دهیم، به شکلی که دشمنان از این که ایران یک قدرت هسته‌ای شود بترسند و به دنبال فشار حداکثری و تحریم و امثالهم علیه ما نباشند و بپذیرند که ایران یک قدرت بلامنازع است و باید با ایران تعامل کرد و نه تقابل.

درواقع شما به تغییر دکترین جنگی ایران معتقدید؟

کنعانی مقدم: زمانی که در ستاد کل نیرو‌های مسلح بودم جزوه‌ای تحت عنوان «دکترین جنگ موانع» نوشتم و در آن جا دکترین دفاعی نظامی در برابر دشمن را تشریح کردم. بر اساس این نظریه ما باید در برابر دشمن موانع ایجاد کنیم به شکلی که دشمن در این موانع درگیر شده، توان خود را از دست بدهد و دیگر نتواند صدمه‌ای به ما وادر کند. این موانع می‌تواند نظامی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، بین الملل و دیگر موارد باشد.

به موانع بازدارنده اشاره کردید، آیا قدرت هسته‌ای هم یک مانع است؟

کنعانی مقدم: بله قدرت هسته‌ای یک مانع است. یعنی دشمن باید درگیر این باشد که جمهوری اسلامی چه تصمیمی دارد. سلاح هسته‌ای ۳ بخش دارد، یک بخش پرتاب کننده‌های موشکی هستند که ما داریم. یکی بحث خود هسته مرکزی بمب استرکه اورانیوم غنی شده نیاز دارد و این را هم داریم و مشکلی در این زمینه وجود ندارد. همچنین فیوز لازم است که باعث انفجار زنجیره‌ای می‌شود و علم آن و قدرت ساختش را هم داریم. همه این‌ها که با هم جمع می‌شوند قدرت هسته‌ای را تشکیل می‌دهند.

بنابراین ما آماده استفاده از هر اقدام هسته‌ای هستیم؟

کنعانی مقدم: در شرایطی که ما در مقابل تهدیدات هسته‌ای رژیم صهیونیستی قرار داریم، که خود بیش از ۴۰۰ کلاهک هسته‌ای دارد یا خود آمریکایی‌ها که چندین هزار کلاهک هسته‌ای دارند، یا ما باید یک چتر اتمی داشته باشیم که مانع از تهدیدات نظامی دیگران شود یا باید خودمان قدرت بازدارندگی هسته‌ای داشته باشیم.

با توجه به همه این موارد تعبیر سخنان آقای عراقچی را به سمت تولید سلاح هسته‌ای می‌بینید یا یک تهدید علیه دشمنان ایران؟

کنعانی مقدم: من فکر می‌کنم بخشی از هدف صحبت‌های آقای عراقچی بر می‌گردد به سخنان مقام معظم رهبری که اخیرا فرمودند باید قدرتمند شد و هر امکانی که برای دفاع از کشور و منافع کشور نیاز است را باید به کار ببندیم. این سخنان رهبری، دست نیرو‌های مسلح را در استفاده از قدرت هسته‌ای بالا می‌برد، نه فقط به عنوان این که بخواهد استفاده کشتار جمعی داشته باشد، بلکه بیشتر جنبه بازدارندگی دارد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv