پلو شوید با مرغ نوعی قاطی پلو است که از ترکیب برنج با مرغ، شوید تازه و... تهیه میشود و بسیار خوشمزه و مقوی است.
فراروـ
پلوهای مخلوط در سفره غذای ایرانیها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، کشمش پلو مرصع پلو و... از انواع پلوهای مخلوطی هستند که در مهمانیها طرفداران خاص خود را دارند. شما همیشه میتوانید با کمی گوشت، مرغ و سبزیجات دست به ابتکار بزنید و یک ظرف پلو مخلوط خوشمزه درست کنید. پلوی مخلوطی که امروز میخواهیم آموزش آن را با شما به اشتراک بگذاریم، پلو شوید با مرغ است که ترکیبی رویایی از برنج با مرغ، شوید، زعفران، رب گوجه فرنگی و... است. اگر از درست کردن غذاهای تکراری برای اعضای خانواده خسته شدهاید، حتما در ادامه این مطلب با آموزش پلو شوید با مرغ خوشمزه و مقوی همراه ما باشید.
سینه مرغ: ۱ عدد
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۱ حبه
شوید تازه و خرد شده: ۲ پیمانه
برنج: ۳ پیمانه
روغن: به میزان لازم
زعفران دم کرده: به میزان لازم
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و زردچوبه: به میزان لازم
سیب زمینی برای تهدیگ: ۱ عدد
برای درست کردن این پلو مرغ خوشمزه ابتدا برنج را با آب ولرم و کمی نمک خیس بدهید و کنار بگذارید تا ۴ ساعت بماند. در مرحله بعد سینه مرغ را همراه با پیاز، نمک و زردچوبه و سیر داخل یک قابلمه بریزید و آب اضافه کنید و روی اجاق گاز بگذارید تا مرغ بپزد. بعد از اینکه مرغ پخت، آن را به صورت تکههای بزرگ خرد کنید و کنار بگذارید. کمی روغن داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و رب گوجه فرنگی را همراه با نمک به آن اضافه کنید و سی ثانیه رب را تفت بدهید. حالا مرغ پخته و خرد شده را اضافه کنید و با رب تفت بدهید، سپس شوید خرد شده را اضافه کنید و در آخر مقداری زعفران دم کرده روی مواد بریزید و بعد اجاق گاز را خاموش کنید. برنج را ابکش کنید و کف قابلمه کمی روغن و سیب زمینی و زعفران بریزید. حالا نیمی از برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید و مخلوط مرغ و شوید را روی برنج پخش کنید و بقیه برنج را روی مرغها بریزید. دوباره کمی زعفران و روغن روی سطح برنج بریزید و دمکنی بگذارید و برنج را به مدت ۴۵ دقیقه دم کنید. در این مرحله پلو شوید با مرغ خوشمزه ما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازهای اضافه کنید که کمی شورتر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آبکش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانهها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آبکش کردن مناسب است که دانههای آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد. بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانهها متوقف شود و همینطور نمک اضافی بین دانههای برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث میشود به برنج شوک وارد شود و بیشتر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.