دسر کدو حلوایی یکی از دسرهای مدرن امروزی است که با مواد و دستورهای متفاوتی تهیه میشود و دسری زیبا و مقوی است.
فراروـ دسرها یکی از محبوبترین و متنوعترین خوراکیها در سراسر جهان هستند. با نزدیک شدن به شب یلدا خانمهای کدبانو و باسلیقه دوست دارند دسرهای زیبا و رنگی و مجلسی را برای پذیرایی در این شب درست کنند. کدو حلوایی یکی از نمادهای شب یلدا است که معمولا در این شب به صورت پخته و یا به عنوان دسر سرو میشود و بسیار مقوی و پر خاصیت است. با کدو حلوایی میتوانید انواع و اقسام دسرها و خوراکیهای خوشمزه را تهیه کنید. دسری که میخواهیم در این مطلب آموزش آن را با شما به اشتراک بگذاریم، نوعی دسر خوشمزه با کدو حلوایی است که در ترکیب با شیرعسلی، شیر، دارچین و... بسیار خوشمزه است و بافت نرم و لطیفی دارد. اگر دوست دارید برای شب یلدا یک دسر متفاوت و بسیار خوشمزه با کدو حلوایی تهیه کنید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
کدو حلوایی کوچک: ۱ عدد
شیر عسلی: ۱ قوطی
شیر: ۱ لیوان
نشاسته ذرت: ۴ قاشق غذاخوری
دارچین: نصف قاشق چایخوری
گردو خرد شده: به میزان دلخواه
عسل: ۱ قاشق غذاخوری
آب: ۲ لیوان
برای درست کردن این دسر خوشمزه ابتدا کدو حلوایی را خرد کنید و داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید. دو لیوان آب سرد روی کدو بریزید و درب قابلمه را ببندید تا کدو بپزد و بعد از اینکه کدو کاملا پخت و له شد، شیر عسلی، شیر و دارچین را به کدو اضافه کنید و با گوشتکوب برقی خوب مواد را بزنید تا کاملا پوره و له شود. حالا نیمی از نشاسته ذرت را اضافه کنید و هم بزنید و ۵ دقیقه بعد بقیه نشاسته ذرت را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا وقتی که دسر شروع به جوشیدن کند، سپس اجاق گاز را خاموش کنید. دسر را داخل ظرف موردنظرتان بریزید و روی آن را با گردوی خرد شده و عسل تزیین کنید. دسر را به مدت ۱ ساعت داخل یخچال بگذارید تا سرد شود، سپس آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
ـ کدو حلوایی یکی از انواع گیاهان علفی است که طعم شیرین و بافت نرم و لطیفی دارد. کدو حلوایی همچنین بسیار کم کالری است. کدو حلوایی سرشار از ریزمغزهایی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند؛ همچنین دارای مقادیر زیادی کاروتنوئید است.
هنگام خرید کدو حلوایی به این نکات توجه کنید:
۱ ـ به رنگ کدو حلوایی دقت کنید. اگر کدو حلوایی رنگی مایل به سبز داشته باشد؛ یعنی بیمزه و نرسیده است. کدو حلوایی شیرین و خوشمزه نارنجی خوشرنگ است.
۲ ـ کدو حلوایی در دو نوع گرد و خمرهای در بازار موجود است؛ ولی کدو حلوایی گرد طعم و مزه بهتری دارد.
۳ ـ هنگام خرید حتما روی سطح کدو را کمی با دست فشار بدهید. اگر نشانهای از شل بودن یا لهیدگی در آن مشاهده کردید، از خرید آن کدو صف نظر کنید.
۴ ـ کدوهایی را انتخاب کنید که پوست سفت، صاف و بدون چروک دارند.
۵ ـ کدویی را انتخاب کنید که روی پوستش لکههای کمتری داشته باشد.
۶ ـ کدو حلوایی شیرین سنگین است.
ـ شیر عسلی یا شیر غلیظ همان شیر گاو است که مقداری از آب آن گرفته میشود و به آن شکر اضافه میکنند. شیر عسلی مادهای غلیظ و شیرین است که به صورت کنسروی در بازار موجود است و ماندگاری بالایی دارد. از این شیر برای تهیه انواع دسرها، بستنیها و کیک و شیرینی استفاده میشود. برای درست کردن شیر عسلی در منزل ۲ پیمانه شیر را همراه با دو سوم پیمانه شکر داخل یک ماهی تابه گود و نچسب بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا شکر کاملا در شیر حل شود. بعد از اینکه شکر حل شد، دیگر هم نزنید و صبر کنید تا شیر جوش بیاید. وقتی شیر جوش آمد، حرارت اجاق گاز را روی کمترین حالت تنظیم کنید و هر چند دقیقه یکبار شیر را هم بزنید تا ته نگیرد و به غلظت برسد. توجه داشته باشید که حرارت باید آنقدر کم باشد که شیر قل نزند، در غیر این صورت شیرعسلی شما ته میگیرد. تقریبا ۴۰ دقیقه زمان میبرد تا شیر عسلی شما به غلظت برسد و آماده مصرف شود. بعد از اینکه شیر عسلی آماده شد، آن را کنار بگذارید تا کاملا خنک شود؛ سپس داخل شیشه خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
ـ نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفیدی دارد. نشاسته ذرت همچنین بافت نرمی دارد، به طوری که اگر مقداری از آن را بین دو انگشتتان بمالید، صدایی شبیه به جیرجیر از آن میشنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسرها و غذاها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت تفاوت دارد و نمیتوان این دو را جایگزین یکدیگر کرد. نشاسته ذرت را میتوانید در بستهبندیهای بهداشتی از فروشگاههای مخصوص لوازم قنادی تهیه کنید.