«هدف از نشست ژنو صریحا اعلام شد که مذاکره نیست بلکه گفتگو است. ما با هر سه کشور اروپایی که در نشست بودیم روابط دیپلماتیک داریم و گفتگو با آنها امری طبیعی است.»
اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه صبح امروز دوشنبه ۱۲ آذر در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران در خصوص تحولات روزهای اخیر توضیح داد.
به گزارش ایرنا، بقایی تصریح کرد: تحولات سوریه پیچیده است و آنچه روشن است برنده اصلی از ناامنی در سوریه و منطقه رژیم صهیونیستی است. اینکه بلافاصله پس از آتش بس در لبنان گروههای تروریستی فعال شدند اتفاقی نبوده است. تاریخچه گروههای تروریستی و ارتباطی که با رژیم صهیونیستی داشتند ما را به این میرساند که اتفاقی در کار نبوده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: همه کشورهای اسلامی و منطقه باید این را در نظر بگیرند اتفاقات اخیر کار دشمن مشترک امنیت و ثبات یعنی رژیم صهیونیستی است.
وی گفت: تعهدات آستانه ممکن است به مانند دیگر تعهدات بینالمللی نقض شود ولی به معنای از بین رفتن یا تضعیف آن نیست و باید از این فرایند برای ترمیم نقضهای ایجاد شده استفاده کنیم. امیدواریم با اقداماتی که در حال انجام است از جمله در سفر اخیر آقای عراقچی به ترکیه و تماس تلفنی با مقامات روسیه بتوانیم مجدد از سازوکار آستانه استفاده کنیم.
بقایی افزود: از نقد و نظر رسانهها در سیاست خارجی استفاده میکنیم. هدف از نشست ژنو صریحا اعلام شد که مذاکره نیست بلکه گفتگو است. ما با هر سه کشور اروپایی که در نشست بودیم روابط دیپلماتیک داریم و گفتگو با آنها امری طبیعی است. باتوجه به تحولات منطقه ما از این فرصت برای بیان دیدگاه و دغدغههای خود به اروپاییها استفاده کردیم و طبیعی است که باید نظرات آنها را هم بشنویم.
وی تصریح کرد: حکم دیوان بینالمللی کیفری برای بازداشت سران رژیم صهیونیستی بلافاصله اعلام کردیم که از هر روندی که آنها را پاسخگو کند استقبال میکنیم و درخواست برای پایان دادن به بیکیفرمانی سران رژیم صهیونیستی یک مطالبه عمومی است، اما این سوال مطرح میشود که چرا بعد از ۱۳ ماه این اتفاق افتاده است و بعضا کارشکنیهایی در مسیر اجرای این حکم در حال صورت گرفتن است.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: ما عضو دیوان بینالمللی کیفری نیستیم و قکر میکنیم که هم کشورهای عضو دیوان که تعهد قانونی برای اجرای حکم آن دیوان دارند و هم سایر کشورها بر اساس حقوق و قوانین عمومی بین المللی بر ضرورت رعایت حقوق بشر تکلیف دارند که این مساله را اجرایی کنند.
بقایی گفت: دیپلماسی پارلمانی و بهره گیری از ظرفیت مجالس سایر کشورها برای تسهیل دیپلماسی میان کشورها امری ثابت شده است. مجلس و نمایندگان از مدتها قبل خیلی فعال در نشستهای اتحادیه بین المجالس شرکت داشتند و از این ظرفیت برای بیان مواضع ایران استفاده شده است.