bato-adv
bato-adv

پشت‌پرده ماجرای اختلاف پرسپولیس و ایفمارک چیست؟

پشت‌پرده ماجرای اختلاف پرسپولیس و ایفمارک چیست؟

اختلافی که بین باشگاه پرسپولیس و ایفمارک درپی پرونده نبیل باهویی به وجود آمد حواشی زیادی به همراه داشته، به طوری که طبق شنیده‌ها موضوع حتی ممکن است فراتر از فدراسیون فوتبال رفته و ابعاد دیگری پیدا کند.

تاریخ انتشار: ۱۲:۱۰ - ۱۸ آذر ۱۴۰۳

در تازه‌ترین خبری که در این خصوص شنیدیم پرونده از سوی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال به دیگر مراجع منتقل‌شده تا در شرایطی که فضا درخصوص این پرونده و افراد مرتبط به آن ملتهب است، بهترین تصمیم گرفته شود. ظاهراً دوهفته آینده نزدیک‌ترین زمان به صدور رأی احتمالی است. پیگیری‌های خبرنگار «فرهیختگان» نشان می‌دهد رأی این پرونده زودتر از دوهفته دیگر اعلام نخواهد شد و، چون پای جعل در میان است قسمتی از این پرونده به دادسرا رفته و در صورتی که جعل تأیید شود نه‌تنها باشگاه پرسپولیس، بلکه درویش به‌عنوان مدیرعامل این باشگاه نیز به شدت درگیر پرونده خواهد شد.

چرا اختلاف ایجاد شد

از برخی افراد مطلع حوالی ایفمارک شنیدیم مشکل این پرونده این است که کارشناس فیزیوتراپی مستندات مربوط به باشگاه پرسپولیس را ارائه داده و اگر پزشک این مدارک را می‌داد متوجه جعل در آن می‌شد. اما آیا ایفمارک می‌تواند به‌عنوان یک مرکز پزشکی هرچند مورد تأیید فیفا در وضعیت پزشکان یا افراد شاغل در باشگاه‌ها دخالت کند؟ چیزی که مسئولان باشگاه پرسپولیس به آن اشاره کرده و رفتار زهره هراتیان را به‌نوعی دخالت در امور این باشگاه می‌دانستند.

طبق قوانین ایفمارک حق دخالت درخصوص پزشکان یا فیزیوتراپ و کلاً کادر پزشکی موجود در باشگاه را ندارد، اما طبق قوانین فیفا در جهت صدور مجوز حرفه‌ای باشگاهی که می‌خواهد در لیگ حرفه‌ای بازی کند باید یک پزشک و یک فیزیوتراپ معرفی کرده و کادر خود را به این شکل تکمیل کند. باشگاه پرسپولیس نیز در همین راستا علی اعظم و حسین قلیایی را به‌عنوان پزشکان باشگاه معرفی کرده و از همین طریق مجوز حرفه‌ای گرفته است. از این رو ایفمارک هم قصد دارد با این پزشکان که مورد تأیید AFC هستند در ارتباط باشد. درحالی‌که زرینه‌فرد مرتبط بین ایفمارک و باشگاه پرسپولیس پزشک نیست و فیزیوتراپ است، از این رو ایفمارک با او همکاری نکرده است. گویا هراتیان و همکارانش برای امور پزشکی باشگاه پرسپولیس مکاتبات خود با قلیایی و اعظم انجام دادند که باعث ایجاد مشکلاتی از قبیل آنچه امروز بین آنها می‌گذرد شده است.

استقلال هم چالش داشت

در این خصوص شنیدیم بین تمام باشگاه‌هایی که در حال حاضر با ایفمارک در مرکز ملی فوتبال همکاری می‌کنند، فقط پرسپولیس است که به این شکل عمل کرده و فردی به‌جز پزشک و فیزیوتراپی که مورد تأیید فیفا قرار گرفته و با ذکر نام آنها مجوز حرفه‌ای گرفتند، از طرف باشگاه با آنها در ارتباط است. پیش از این نیز مرکز پزشکی ایفمارک با باشگاه استقلال به‌خاطر استفاده از یک دندانپزشک به‌جای پزشک مورد تأیید فیفا چنین چالش‌هایی داشت. درنتیجه اولین‌بار نیست که هراتیان و تیمش با باشگاه‌ها در این خصوص به چالش برمی‌خورند. در آن زمان هم هراتیان حرف مشابهی می‌زد؛ چراکه طبق قوانین یک پزشک باید از سوی باشگاه معرفی می‌شد که مورد تأیید AFC قرار بگیرد جالب اینکه دندانپزشک مشغول در باشگاه استقلال اتفاقاً رابطه خوبی با ایفمارک داشت، اما این ارتباط خوب به‌تنهایی برای همکاری کافی نبود و باشگاه استقلال نیز در آن زمان باید یک پزشک را معرفی می‌کرد و همان پزشک با ایفمارک ارتباط می‌گرفت.

درنتیجه طبق آنچه به‌عنوان قوانین فیفا از آن یاد می‌کنیم، ایفمارک مجبور است دو پزشک یا فیزیوتراپی را که به شکل رسمی به‌عنوان مسئول کلاپ پزشکی باشگاه‌ها معرفی می‌شوند، به‌رسمیت بشناسد. در چنین شرایطی اینطور به نظر می‌رسد موضوع نبیل باهویی که درنهایت باشگاه پرسپولیس نتوانست به جایش بازیکن دیگری بگیرد بهانه‌ای شده تا این باشگاه و ایفمارک بی‌جهت به جان هم افتاده و با تزریق اطلاعات غلط به رسانه‌ها و مخصوصاً برخی صفحات مجازی اذهان عمومی را منحرف کنند.

درویش معترض است

گویا باشگاه پرسپولیس و حتی شخص درویش بعد از به جریان افتادن پرونده و مشخص شدن ابعاد مختلف آن متوجه برخی کوتاهی‌ها از سوی باشگاه شدند، اما به جهت اینکه نمی‌خواهند جایگاه فعلی خود و وجهه باشگاه را خراب کند ترجیح می‌دهند تا پایان موضوع پیگیر پرونده باشند. بااین‌حال باشگاه پرسپولیس که در شرایط فعلی آرامش را بیش از هر چیز دیگری می‌پسندد تمایلی به دامن زدن به موضوع ندارد. به همین جهت افرادی برای میانجیگری از سوی باشگاه پرسپولیس برای ختم به‌خیر کردن این موضوع با هراتیان مذاکره کردند و از او خواستند به پرسپولیس کمک کند راه‌حلی برای فرار از این موضوع پیدا کنند، اما گویا رئیس ایفمارک با آنها همکاری نکرده و در جواب گفته امکان هیچ کمکی در این خصوص وجود ندارد.
حتی شنیدیم هراتیان بعد از این جلسه به پرسپولیسی‌ها گفته است تنها راه‌حل جدایی زرینه از این باشگاه است که از این اظهارات او استنباط شخصی شده و پرسپولیسی‌ها بیش از هر چیز از این موضع رئیس ایفمارک ناراحت شدند و ادعا کردند او نباید در امور باشگاه دخالت کند.

حساسیت فیفا روی پزشکان

جالب است بدانید برخی باشگاه‌ها در فعالیت رسمی خود کلاب‌های پزشکی‌شان را با پزشکان کم تجربه آغاز می‌کنند، درحالی‌که اغلب کشور‌های صاحب فوتبال برای حفظ سلامت بازیکن و به وجود نیامدن مشکلات مختلف در بین نفرات تحت‌قراردادشان از پزشکانی با سابقه بالای ۵ سال استفاده می‌کنند. برای مثال سختگیری‌های فیفا در این خصوص باعث‌شده در کشوری مثل انگلیس برای ورود و فعالیت پزشکان در باشگاه‌های حرفه‌ای، حتی آزمون ورودی برگزار کنند؛ چراکه قرار است پزشک معرفی شده به فیفا رئیس کلاب پزشکی بوده و مسئولیت همه موارد را برعهده داشته باشد به همین دلیل پزشک بودن در اولویت فیفاست.

ایفمارک ایران‌مال چیست؟ 

موضوع ایفمارک و مرکز پزشکی که در ایران‌مال احداث شده یکی از مواردی است که اخیراً به آن پرداخته و به‌واسطه آن هراتیان مورد سوءظن قرار گرفته است؛ درحالی‌که تحقیقات نشان می‌دهد این مرکز هرچند خدماتی مشابه ایفمارک ارائه می‌دهد، اما مطب خصوصی و کلینیک مجزاست و ربطی به فیفا ندارد. در مرکز ملی فوتبال که بخشی از آن به خدمات مشابه ایفمارک برای عموم می‌پردازد. درواقع یک مطب یا بهتر است بگوییم کلینیکی خصوصی است. هرچند نام به دلیل وجهه‌ای که دارد بر اعتبار این مرکز افزوده و خیلی‌ها آن را با ایفمارک مرکز ملی فوتبال اشتباه می‌گیرند، اما کلینیکی خصوصی است که ارتباطی به فدراسیون فوتبال ندارد. اخیراً انتقاد شده که هراتیان از موقعیت خود سوءاستفاده کرده و مرکز ایفمارک دیگری راه انداخته، درحالی‌که مرکز موجود در ایران‌مال یک کلینیک خصوصی است و افرادی به جز اعضای تیم‌های فوتبال به آنجا مراجعه می‌کنند.

حتی اگر باشگاهی بخواهد در مرکز ایران مال مراجعه کند مثل این است که به مرکز خصوصی مراجعه کرده است. شکی نیست که هراتیان از موقعیت اجتماعی و ورزشی خود در جهت تأسیس کلینیک خصوصی در ایران‌مال استفاده کرده است، اما نام آن را نمی‌توان سوءاستفاده گذاشت؛ چراکه او فارغ از همه فعالیت‌های ورزشی یک پزشک است و اجازه دایر کردن مطب دارد. از سوی دیگر هراتیان همچون سایر شاغلان در مرکز ملی فوتبال کارمند سازمان لیگ است و حتی شنیدیم چیزی حدود ۳۰ میلیون تومان از این سازمان حقوق می‌گیرد. به‌طوری‌که شخص بهاوند می‌تواند هر زمان که بخواهد او را برکنار کند. با این تفاوت که وی با توجه به سابقه‌ای که پیش از این در فوتبال داشته و روابط بین‌المللی خوبی که با برخی رؤسای AFC و فیفا دارد مورد تأیید آنها بوده و صدور مجوز فعالیت ایفمارک نیز به‌نوعی با برخی روابطی که او به کار برده به‌دست آمده از این رو با همه اختلافاتی که گا‌هی بین او و روسای فدراسیون یا باشگاه‌ها به وجود می‌آید، همچنان به‌عنوان مدیر این مرکز باقی‌مانده و شاید این نگرانی وجود دارد که درصورت برکناری فرد مورد نظر فیفا مجوز این مرکز نیز دستخوش تغییراتی شود. هرچند تاج رابطه خوبی با اینفانتینیو دارد، او نیز فعلاً ترجیح داده با هراتیان کنار بیاید.

چرا ایفمارک به پرسپولیس مدرک نداد؟ 

یکی دیگر از مواردی که پرسپولیسی‌ها نسبت به آن ادعا داشتند عدم ارائه مدارک پزشکی بازیکنان این باشگاه به‌صورت مهروموم‌شده به آنهاست. باشگاه پرسپولیس از اینکه مدارک در وب‌سایت ایفمارک منتشرشده راضی نبود و خواهان اصل مدارک به شکل مکتوب شده بود. درحالی‌که در نامه ایفمارک به باشگاه پرسپولیس ادعا شده در جهت پیشرفت علم و برای صرفه‌جویی در استفاده کاغذ کلیه مدارک به شکل الکترونیک ارائه می‌گردد. به نظر نمی‌رسد این اقدام ایفمارک که درخصوص کلیه ۱۶ تیم لیگ برتر اجراشده ایده بدی باشد؛ چراکه پیش از این مدارک مکتوب در اختیار باشگاه‌ها قرار داده می‌شد و باید با اسکن مدارک آنها را در سامانه مربوطه AFC بارگذاری می‌کردند، اما در شرایط فعلی پرونده‌های الکترونیکی در وب‌سایت ایفمارک موجود و برای باشگاه‌ها قابل‌دسترسی است. باشگاه‌ها با دانلود مدارک مورد نیاز خود می‌توانند آنها را به‌راحتی برای AFC بارگذاری و زمان و هزینه کمتری را صرف انتقال این مدارک کنند. گویا حتی مرکز ایفمارک در این خصوص همکاری‌هایی هم با باشگاه‌ها داشته و هر باشگاهی را که در دریافت مدارک و بارگذاری آنها مشکل داشت، راهنمایی کرده است. شاید باشگاه پرسپولیس درظاهر درخصوص چنین مسائلی معترض به نظر می‌رسد، اما شنیدیم درویش با اطلاع از این موضوع نسبت به مسئولان مربوطه واکنش نشان داده و از اعضای پزشکی باشگاه به‌خاطر اعتراض به مسائل این‌چنینی گلایه کرده است.

منبع: فرهیختگان

bato-adv
bato-adv
bato-adv