bato-adv
bato-adv

لابی، زدوبند و خرید رأی؛ زیر پوست انتخابات فوتبال چه خبر است؟

لابی، زدوبند و خرید رأی؛ زیر پوست انتخابات فوتبال چه خبر است؟

برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال و تعیین تکلیف ساختار مدیریتی این مجموعه برای چهار سال آینده بی‌شک یکی از مهم‌ترین اتفاقات ورزش ایران به‌شمار می‌رود.

تاریخ انتشار: ۲۳:۵۰ - ۱۹ آذر ۱۴۰۳

جدا از اینکه چه افرادی برای حضور در مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال نام‌نویسی خواهند کرد تا در عرصه رقابت برای دستیابی به کرسی ریاست فدراسیون فوتبال با یکدیگر به رقابت بپردازند، برای اهالی فوتبال و افکار عمومی این سؤال مطرح است که مجموع نفراتی که برای چهار سال آینده فوتبال ایران تصمیم‌گیری می‌کنند به چه میزان از چالش‌های موجود در فوتبال آگاهی دارند و با چه اصول و معیاری بناست برای فوتبال تصمیم‌گیری کنند؟
در مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال که در اسفند ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد، حدود ۸۷ نفر به عنوان اعضای دارای حق رأی دور هم جمع خواهند شد تا از میان کاندیدا‌های موجود یک نفر را به عنوان رئیس جدید انتخاب کنند. ۱۶ مدیرعامل لیگ برتری، ۳۲ رئیس هیأت فوتبال استان‌های کشور، ۸ مدیرعامل باشگاه‌های لیگ دسته یک، ۲ مدیرعامل باشگاه فوتبال ساحلی، ۴ مدیرعامل باشگاه لیگ دو، ۳ مدیرعامل باشگاه‌های فوتسال، ۲ مدیرعامل باشگاه‌های فوتسال بانوان بخش عمده‌ای از اعضای مجمع را تشکیل می‌دهند که در کنار آنها یک نفر به عنوان نماینده انجمن دانش‌آموزی، یک نفر از مدیران عامل باشگاه‌های فوتبال ساحلی بانوان، یک نفر به عنوان نماینده نیرو‌های مسلح، یک نفر به عنوان نماینده انجمن‌های دانشگاهی، یک نفر از هیأت فوتبال کارگران و یک نفر از اتحادیه فوتبال ایران نیز در مجمع انتخاباتی اسفندماه حضور دارند.
جدا از این نفرات، ۱۰ نفر از مربیان و کاپیتان‌های تیم ملی فوتبال ایران و ۲ نفر از داوران آقا و خانم نیز در مجمع انتخاباتی صاحب رأی هستند که در مجموع طبق نظر این نفرات رئیس بعدی فدراسیون فوتبال و نواب رئیس پیشنهادی او انتخاب خواهند شد تا کلید ساختمان فدراسیون به دست وی و کابینه رئیس سپرده شود.
با آنالیز ترکیب اعضای دارای حق رأی در مجمع آتی فدراسیون فوتبال، این واقعیت از هم‌اکنون پیداست رؤسای هیأت‌های فوتبال شهرستان‌ها به واسطه تعداد قابل توجه آرای خود در این مجمع نقش تعیین‌کننده‌ای را در پروسه انتخاب رئیس فدراسیون فوتبال ایفا خواهند کرد، از طرف دیگر مدیران عامل باشگاه‌های لیگ برتری و لیگ دسته یک و دو نیز می‌تواند بعد از رؤسای هیأت‌های فوتبال سراسر کشور در انتخاب رئیس جدید نقش‌آفرینی کنند، قطعاً کاندیدایی که بتواند آرای این دو طیف را در سبد آرای خود قرار دهد بخش قابل توجهی از مسیر موفقیت را سپری کرده است و می‌تواند با تک‌رأی‌های تعیین‌کننده اعضای کمتر شناخته شده مجمع به عنوان رئیس روی کرسی ریاست جلوس کند.
همزمان با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال و تکاپوی برخی نامزد‌ها به منظور موفقیت در انتخابات پیش‌رو، نگرانی بزرگی برای افکارعمومی به وجود آمده که آیا انتخابات پیش‌رو بدون فشار‌های بیرونی و اعمال نفوذ برخی جریان‌ها برگزار خواهد شد یا این انتخابات نیز گرفتار حواشی همیشگی خواهد شد؟
 حساسیت دستگاه‌های نظارتی، توجه اعضای مجمع و مهم‌تر از همه توجه مدیران دستگاه ورزش در این مقطع می‌تواند حواشی بیش از اندازه پیرامون انتخابات اسفندماه را برطرف سازد تا انتخابات بدون کمترین حاشیه برگزار شود. شایعات و حرف و حدیث‌های غیررسمی برخی محافل ورزشی نشان می‌دهد برخی جریان‌های خاص لابی سنگینی را آغاز کردند که کاندیدای مورد حمایت آنها بدون رقیب در انتخابات برنده شود، البته که طبق انتظار برخی با جدیت مخالفت خود را با این مهندسی آشکار نشان دادند، اما مشخص نیست این مقاومت تا کجا ادامه داشته باشد؟
بی تردید اگر وضعیت موجود و حساسیت‌ها در این مقطع نسبت به برگزاری انتخابات تشدید نشود، انتخابات پیش روی فدراسیون می‌تواند به پاشنه آشیل فوتبال ایران تبدیل شود.

منبع: ایران ورزشی

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین