bato-adv
bato-adv

علم ثابت کرده است سرکه و بیکینگ پودر بهترین مواد طبیعی برای تمیزکاری نیستند

علم ثابت کرده است سرکه و بیکینگ پودر بهترین مواد طبیعی برای تمیزکاری نیستند

چرا شیمیدانان معتقدند جوش شیرین و سرکه بهترین محلول پاک کننده طبیعی نیستند؟

فرارو- همه افراد ترفند‌های تمیزکاری مورد علاقه خود را دارند؛ یکی از آن‌ها مخلوط کردن جوش شیرین و سرکه است که به عنوان یک محلول پاک‌کننده طبیعی شناخته شده است.

به گزارش فرارو به نقل از ریل سیمپل، احتمالاً شما هم افرادی می‌شناسید که از ترکیب پاک کننده‌های طبیعی برای تمیز کردن همه چیز از ماهیتابه گرفته تا سینک استفاده می‌کنند. اما آیا استفاده از این ترکیب واقعاً به فرآیند تمیزی کمکی می‌کند؟ دو شیمیدان این موضوع را مورد بررسی قرار داده‌اند و توضیح داده‌اند مخلوط کردن جوش شیرین و سرکه همیشه یک محلول تمیزکننده طبیعی تولید نمی‌کند.

وقتی جوش شیرین و سرکه را مخلوط می‌کنید چه اتفاقی می‌افتد؟

بیل وست، دکتر و استاد شیمی در دانشگاه اموری، می‌گوید: «واکنش بین سرکه (اسید) و جوش شیرین (باز) در واقع یک واکنش اسید-باز ساده است که بسیاری در دبیرستان با آن آشنا می‌شوند. وقتی این دو را با هم مخلوط می‌کنید، چیزی که واقعاً اتفاق می‌افتد تنها تولید گاز دی‌اکسید کربن است، یعنی همان حباب‌هایی که شما بر روی سطح این محلول می‌بینید و همان گازی که هنگام بازدم از بدن ما خارج می‌شود. جیمی میتری، مهندس شیمی و زیست شناسی این موضوع را کمی بیشتر مورد بررسی قرار داد. او می‌گوید: «آنچه اسید‌ها و باز‌ها را از هم جدا می‌کند، مقدار پی اچ ماده است، این مقدار از ۰ تا ۱۴ متغیر است. هر ماده‌ای با پی اچ ۰ تا کمتر از ۷ اسید است، در حالی که هر ماده‌ای با پی اچ بیشتر از ۷ تا ۱۴ یک باز است.»

علم ثابت کرده است سرکه و بیکینگ پودر بهترین مواد طبیعی برای تمیزکاری نیستند/ ترجمه

به گفته کارشناسان، در حالی که محلول جوش شیرین و سرکه به دلیل حباب‌هایش به نظر مؤثر می‌رسد، اما در واقع این دو ماده تمیزکننده طبیعی زمانی که با یکدیگر مخلوط می‌شوند ترکیبی مؤثر را تشکیل نمی‌دهند. این دو ماده در واقع یکدیگر را خنثی می‌کنند و اساساً خنثی می‌شوند و به آب شور تبدیل می‌شود! این محلول به دلیل وجود حباب‌هایش شاید کمی به تمیز کردن سطوح کمک کند، اما در بیشتر موارد برای از بین بردن لک و کثیفی‌های سرسخت کافی نیست. دکتر ووست می‌گوید: «این ماده دی اکسید کربن آزاد می‌کند، یک ترکیب مفید که گاهی توسط شرکت‌های نظافتی حرفه‌ای استفاده می‌شود. با این حال، آنچه این شرکت‌ها استفاده می‌کنند به شکل متمرکزتری نسبت به آنچه که از ترکیب این دو محصول خانگی به دست می‌آوریم، است.»

میتری می‌افزاید: «به‌طور جداگانه، این دو ماده شیمیایی در از بین بردن چربی، کثیفی و مواد دشوار از زهکش‌ها، قابلمه‌ها و تابه‌ها، سینک‌ها و وان‌ها خوب هستند. با این حال برای تمیز کردن مؤثر این سطوح، به یک ماده تمیزکننده نیاز دارید که دارای یک ماده نگهدارنده یا آنتی باکتریال باشد تا این سطوح را ضدعفونی کند.» حتی اگر این ترکیب پاسخ جادویی برای تمام نیاز‌های تمیزکاری شما نباشد، به این معنا نیست که این دو ماده به صورت جداگانه برای از بین بردن کثیفی‌ها مناسب نیستند. جوش شیرین چربی را از بین می‌برد، اجاق‌ها را تمیز می‌کند، بو‌ها را جذب می‌کند و کاشی، شیشه و لعاب را تمیز می‌کند. استفاده از دو قاشق غذاخوری جوش شیرین همراه با یک لیتر آب گرم برای تمیز کردن داخل یخچال توصیه می‌شود.

در عین حال، سرکه به عنوان یک اسید ملایم برای از بین بردن رسوبات آب سخت، تغییر رنگ روی سطوح فلزی و لکه‌های زنگ مفید است. می‌توانید یک دستمال کاغذی را در سرکه خیس کنید و روی سطح شیر آب با رسوبات آهکی بگذارید تا تمیز شود. سرکه همچنین پاک کننده خوبی برای کاشی‌ها است. کف خانه را می‌توانید با مخلوطی از نصف فنجان سرکه سفید و یک گالن آب گرم پاک کنید.

bato-adv
bato-adv
bato-adv