bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۸۱۰۱۷۶

سرنوشت پایگاه‌های نظامی روسیه در سوریه چه خواهد شد؟

سرنوشت پایگاه‌های نظامی روسیه در سوریه چه خواهد شد؟

سخنگوی کرملین با این استدلال که «این واقعیت را در نظر گرفته‌ایم که مبارزه با تروریسم در خاورمیانه تمام نشده است و حضور و پایگاه روسیه در حمیمیم نقش مهمی در زمینه مبارزه کلی با تروریسم بین‌المللی ایفا می‌کند»، گفت: «درباره پایگاه‌های نظامی روسیه در خاک سوریه هیچ تصمیمی اتخاذ نشده است.»

تاریخ انتشار: ۱۵:۲۷ - ۲۶ آذر ۱۴۰۳

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، گفت: «در مورد پایگاه‌های نظامی روسیه در سوریه تصمیمات نهایی گرفته نشده است. این تصمیمات در گفت‌و‌گو‌ها اتخاذ خواهد شد.»

به گزارش ایرنا به نقل از ریانووستی، دیمیتری پسکوف در این باره افزود: در حال حاضر، هیچ تصمیم نهایی در این زمینه اتخاذ نشده است.

پیش از این، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفته بود: روسیه با کمیته سیاسی هیات تحریر الشام ارتباط مستقیم برقرار کرده است تا پایگاه‌های نظامی خود در سوریه را حفظ کند.

میخائیل بوگدانوف افزود که پایگاه‌های روسیه در خاک سوریه باقی مانده و تاکنون هیچ تصمیم دیگری اتخاذ نشده است.

وی تصریح کرد: این واقعیت را در نظر گرفته‌ایم که مبارزه با تروریسم در خاورمیانه تمام نشده است و حضور و پایگاه روسیه در حمیمیم نقش مهمی در زمینه مبارزه کلی با تروریسم بین‌المللی ایفا می‌کند.

معارضان مسلح در سوریه صبح روز یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل دمشق را به دست گرفتند و پس از آن فرماندهی ارتش سوریه نیز در بیانیه‌ای، سقوط حکومت بشار اسد را اعلام کرد.

در همین راستا، «محمد البشیر» که روز دوشنبه به عنوان رئیس دوره انتقالی سوریه تعیین شده بود، به طور رسمی ریاست دولت انتقالی این کشور تا ماه مارس آینده را بر عهده گرفت.

در پی این تحولات، چهار مسئول سوری به پایگاه خبری العربی الجدید اعلام کردند که مسکو نیروهایش را از شمال سوریه و از مواضعی در ساحل این کشور بیرون برده، اما دو پایگاه اصلی خود یعنی پایگاه هوایی حمیمیم در لاذقیه و مرکز دریایی خود در طرطوس را ترک نکرده است.

آمادگی روسیه برای از سرگیری مذاکرات درباره اوکراین بر اساس توافق استانبول

سخنگوی دفتر ریاست‌جمهوری روسیه همچنین روز دوشنبه باری دیگر، آمادگی این کشور را برای از سرگیری مذاکرات درباره اوکراین بر اساس توافقات استانبول یادآور شد.

وی به خبرنگاران گفت: ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه بار‌ها تکرار کرده است که مذاکرات می‌تواند بر اساس توافقات استانبول از سر گرفته شود، اما پس از آن، طرف اوکراینی میز مذاکره را ترک کرد و همچنان از مذاکره با روسیه خودداری می‌کند.

هنوز تیم بایدن حاکم است

پسکوف در پاسخ به پرسشی درباره گزارش‌هایی مبنی بر آمادگی تیم دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب آمریکا برای بررسی پیشنهاد ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان درباره آتش بس در اوکراین نیز اظهار داشت: تیم ترامپ هنوز مسئولیت کاخ سفید را بر عهده ندارد، تیم بایدن در حال حاضر در آنجا حضور دارد.

پیش از این، مایک والنز مشاور امنیت ملی آینده رئیس جمهور آمریکا گفته بود که تیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، پیشنهاد ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان برای آتش بس در اوکراین را بررسی خواهد کرد.

صحبت درباره نیرو‌های حافظ صلح در اوکراین زود است

سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسشی درباره مباحث مطرح شده درباره استقرار نیرو‌های حافظ صلح در اوکراین نیز گفت: صحبت در این باره زود است.

پیش از این، پولیتیکو گزارش داده بود که رهبران اروپایی قصد دارند با رئیس جمهور اوکراین و دبیرکل ناتو برای گفت‌و‌گو در مورد طرح‌های صلح و استقرار بالقوه نیرو‌های حافظ صلح در اوکراین دیدار کنند.

از وزارت دفاع بپرسید

خبرنگاری نیز از پسکوف پرسید: آیا کرملین می‌تواند درباره بیانیه اداره اطلاعات نظامی اوکراین مبنی بر کشف جسد ۳۰ سرباز کشته شده در منطقه کورسک با تابعیت کره شمالی نیز گفت: این سوال، مربوط به وزارت دفاع است.

نیرو‌های اوکراینی روز سه‌شنبه ۶ اوت (۱۶ مرداد) با عبور از مرز روسیه وارد خاک این کشور شدند و منطقه «کورسک» روسیه را هدف حمله گسترده قرار دادند. عملیات نیرو‌های نظامی روسیه برای بازپس‌گیری این بخش از سرزمینشان همچنان ادامه دارد.

رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv