یکی از مهمترین مسایل روز کشور بحث فیلترینگ و محدودیتهای اعمالی بر سکوهای شبکه اجتماعی خارجی میباشد. در همین راستا وزارت ارتباطات باید هر چه سریعتر نسبت به حل این معضل و کاهش «دو درجهای» فیلترینگ و افزایش «دو درجهای» سرعت اینترنت کشور اقدام فرمایند.
رحمن پاداش؛ اخیراً به دلیل ناترازیهای موجود در صنعت برق و گاز و شروع فصل سرد سال، پویشی از طرف آقای رئیس جمهور تحت عنوان «دو درجه کمتر» راهاندازه شده که هدف آن کاهش مصرف انرژی از طرف هموطنان و کمک به صنایع و سر پا نگهداشتن تولید میباشد.
این پویش اگر چه مفید میباشد و احتمالاً باعث کاهش مصرف خواهد شد با این حال مسکنی است برای ناترازیهای موجود در حیطه انرژی. با این حال، علاوه بر ناترازی انرژی مشکلات دیگری در کشور وجود دارد که برای حل آنها نیازمند راهاندازی پویشهای دیگری در بخشهای مختلف دولت و حاکمیت میباشیم که در اینجا تحت عنوان پویشهای «دو درجهای» از آنها یاد میکنیم. به عنوان مثال؛
۱. وزارتین خارجه و کشور با در پیش گرفتن سیاست وفاق در داخل و خارج از کشور ضمن کاهش «دو درجهای» از فشارهای بینالمللی و تلاش برای رفع تحریمها سبب افزایش «دو درجهای» آرامش روانی جامعه، تمایل به همکاری، رفع تنشها و بهبود سطح رضایتمندی و افزایش کیفیت زندگی شهروندان خواهد شد.
۲. یکی از مهمترین مسایل روز کشور بحث فیلترینگ و محدودیتهای اعمالی بر سکوهای شبکه اجتماعی خارجی میباشد. در همین راستا وزارت ارتباطات باید هر چه سریعتر نسبت به حل این معضل و کاهش «دو درجهای» فیلترینگ و افزایش «دو درجهای» سرعت اینترنت کشور اقدام فرمایند.
۳. مسئله دیگر که به عامل اختلاف جدی بین مجلس و دولت بدل شده و اخیراً و با دستور شورای عالی امنیت ملی از ابلاغ آن توسط رییس مجلس خودداری گردید حجاب و عفاف است. از آنجایی که این قانون باعث ایجاد ناامنی اجتماعی، مقاومت مدنی و عدم رعایت توسط شهروندان و به هم خوردن وفاق مد نظر رییس جمهور میشود شایسته هست رییس جمهور محترم با همکاری نهادهای دیگر و اسناد بالادستی این قانون را برای همیشه مسکوت کرده و به عبارت دیگر دخالت در زندگی اجتماعی شهروندان را «دو درجه» کاهش دهند.
۴. شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست رییسجمهور در همراهی و همکاری با کمیسیون فرهنگی مجلس و دیگر نهادهای متولی فرهنگ مصوبات فرهنگی که با مبانی اعتقادی تناقض داشته و آثار اجتماعی جبران ناپذیری بر جای خواهند گذاشت را لغو کرده و با اصلاح آنها، نسبت به افزایش «دو درجه» میزان رضایتمندی عمومی اقدام نماید.
۵. وزارتین علوم و بهداشت و همینطور دانشگاه آزاد اسلامی با برگرداندن اساتید «متفاوت اندیش» به دانشگاه و لغو کلیه احکامی که به واسطه فعالیتهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی علیه دانشجویان صادر شده است به افزایش «دو درجهای» بذر امید و نشاط به نهاد علم و دانشگاه کمک شایانی کند.
۶. «تعداد مرگومیر ناشی از تصادفات در ایران با کل مرگومیر تصادفات رانندگی در اتحادیه اروپا برابری میکند» و «ایربگ هیچیک از ۲۷ مدل خودروی ایرانی در این تصادف باز نشده است». این خبرها گرچه علل اصلی تصادفات جادهای را نشان نمیدهد ولی میتوان به عواملی مثل خطای انسانی، استاندارد نبودن خودروها، استاندارد نبودن راهها و جادهها و ... اشاره کرد؛ بنابراین یکی از عوامل اصلی مرگ میر جادهای استاندارد نبودن وسایل نقلیه میباشد که متأسفانه سبب مرگ هزاران نفر و آسیب دیدن، معلولیت و ... دهها هزار نفر از هموطنانمان شده است؛ بنابراین لازم است خودروسازهای داخلی ضمن افزایش «دو درجهای» استانداردها و همینطور مجلس محترم با تصویب قوانین لازم نسبت به تسهیل افزایش «دو درجهای» واردات خودروی با کیفیت اقدام نمایند.
۷. روز به روز از ارزش پول ملی کاسته شده و کفه ترازوی ریال در برابر دلار بالاتر میرود؛ بنابراین ضروری است بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، سازمان برنامه و دیگر نهادهای اقتصادی در همکاری با همدیگر و ضمن ارایه سیاستهای اقتصادی مناسب از کاهش روزانه «دو درجهای» ارزش پول ملی جلوگیری نمایند.
۸. جامعه موزاییکی و متنوع ایران نیازمند مدیریت جامع، هماهنگ و گفتوگو در بالاترین سطوح حاکمیت است، به قسمی که بدون صحبت کردن و گفتوگو و با توجه به اختلافات فکری بین جریانات سیاسی امکان ارایه راهحل برد-برد برای جامعه ایرانی وجود نخواهد داشت و این اختلافنظر روز به روز تبدیل به انزجار میشود. برای چندمین بار تاکید میگردد که ضروریست مسولان مربوطه نسبت به پایین کشیدن «دو درجهای» فیتیله اختلافات اقدام نمایند.
۹. رسانه ملی به عنوان تنها رسانه صوتی تصویری که به صورت انحصاری در کشور فعالیت میکند در سنوات گذشته تبدیل به بنگاهی تبلیغی در اختیار جناحی خاص قرار گرفته است. این موضوع که با حذف چهرههای رسانهای منتقد مورد وثوق مردم همراه بوده سبب ریزش شدید مخاطب شده است؛ بنابراین با توجه به وضعیت پیش آمده در سطح منطقه و همینطور شرایط خاص داخل کشور نیازمند سطح بالایی از «وفاق» در کشور و افزایش «دو درجهای» فرصت گفتوگو و مصاحبه با منتقدین و مخالفین منصف در رسانه ملی هستیم.