bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۸۹۲۱۲

چه كسی چشم دیدن موفقیت ایران دراسكار را ندارد؟

تاریخ انتشار: ۱۲:۰۷ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۰


شفاف نوشت: اوایل این هفته روزنامه انگلیسی زبان تهران تایمز خبری چاپ كرد به این مضمون كه نماینده ایران در اسكار فیلم جدایی نادر از سیمین ساخته اصغر فرهادی خواهد بود. 

از آن جا كه نماینده رسمی ایران برای انتخاب فیلم حاضر در اسكار بنیاد سینمایی فارابی است، مدیر عامل این بنیاد، سید احمد میرعلایی در مصاحبه ای با خبرگزاری فارس اعلام كرد همه برای شناختن نماینده واقعی سینمای ایران در اسكار باید تا آخر این هفته صبر كنند.

در حالی كه با معرفی فیلم «جدایی نادر از سیمین»، به عنوان نماینده ایران در بخش فیلمهای خارجی اسكار احتمال نخستین موفقیت یك فیلم ایرانی در معتبرترین جشنواره سینمایی جهان وجود دارد، برخی شواهد حاكی از آن است كه معاونت سینمایی و تصمیم گیران رده بالا با معرفی این فیلم مخالف هستند.

پس از توقف چند هفته ای در تولید فیلم جدایی نادر از سیمین به كارگردانی اصغر فرهادی توسط معاونت سینمایی ارشاد به دلیل اظهرات وی در جشن سال گذشته خانه سینما، ظاهرا موضع منفی معاونت سینمایی ارشاد با این فیلم پایانی ندارد و در حالی كه با برنده شدن این فیلم در جشنواره برلین و نمایش موفق و بی سابقه آن در سینماهای اروپا و آمریكا احتمال موفقیت این فیلم در اسكار بیش از هر زمان دیگری در تاریخ سینمای ایران است، مسئولان معاونت سینمایی وزارت ارشاد و سازمان صداوسیما كه در این تصمیم گیری موثرند، ظاهرا به جای تلاش در این راستا، همت خود را برای جلوگیری از معرفی «جدایی نادر از سیمین» به عنوان نماینده ایران به اسكار مصروف كرده اند.

در این میان اظهارات ضرغامی، رییس سازمان صداوسیما در تمجید از فیلم آلزایمر و معرفی این فیلم به عنوان نماینده شایسته سینمای ایران در جهان حكایت از همین موضوع دارد.

ضرغامی بعد از تماشای فیلم آلزایمر گفت:به اعتقاد من فیلم سینمایی آلزایمر از هر جهت نماینده شایستۀ سینمای قدرتمند و پاك جمهوری اسلامی ایران برای مخاطبان جهانی است.

رئیس سازمان صدا و سیما به همراه احمدرضا معتمدی كارگردان فیلم آلزایمر و برخی مدیران سازمان به تماشای آخرین اثر این كارگردان نشست .

آقای ضرغامی بعد از تماشای فیلم آلزایمر گفت : این فیلم با برخورداری از توانمندی‌های بالای حرفه‌ای و نقش‌آفرینی بازیگران شایسته سینمای ایران توانسته به خوبی تفكرات فلسفه اسلامی را به مخاطبان فهیم خود منتقل كند ، تفكراتی كه عین اخلاق و آموزه‌های دینی و الهی هستند . به اعتقاد من فیلم سینمایی آلزایمر از هر جهت نماینده شایستۀ سینمای قدرتمند و پاك جمهوری اسلامی ایران برای مخاطبان جهانی است.

جالب آن كه سعید سعدی، تهیه كننده «آلزایمر» در واكنش به این گونه اظهار نظرها گفته: «فكر می‌كنم این اظهار نظر به نفع فیلم نبوده و باعث برخی جبهه گیری‌ها در مورد فیلم «آلزایمر» شد. حتی فكر می‌كنم این مطلب باعث شد كه كمی از مخاطبان ما كاسته شود.»

احمدرضا معتمدی كارگردان «آلزایمر» نیز درباره انتخاب نماینده ایران در مراسم اسكار اظهار كرد: «معتقدم انتخاب یك فیلم از سینمای ایران برای معرفی به مراسم اسكار باید كاملا به شیوه دموكراتیك صورت گیرد و برگزیدگان سینما دور هم جمع شده و فیلمی كه تناسب و سازگاری بیشتری با اسكار دارد به این مراسم ارسال كنند.»

در این میان بهمن فرمان آرا نیز در یادداشتی در مطبوعات جدایی نادر از سیمین را تنها فیلمی می داند كه احتمال موفقیت در اسكار را دارد. او در یادداشت خود در روزگار نوشته كه امسال هر فیلمی جز جدایی نادر از سیمین كاندیدای كشور ایران برای معرفی به جایزه اسكار باشد به كلی اتلاف وقت است چون این فیلم علاوه بر موفقیت مالی و هنری پخش كننده مهمی در آمریكا دارد

با این حال اگرچه آلزایمر نیز ، فیلم بامحتوا و از نظر فنی متوسطی محسوب می شود، اما با توجه به عدم كسب موفقیت آن در جشنواره فیلم فجر و گیشه های سینما در مقایسه با جدایی نادر از سیمین باید پرسید، زمانی كه این فیلم با همه حمایتها در داخل به نسبت فیلم فرهادی ناموفق است، چگونه می تواند در اسكار موفق باشد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv