bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۱۰۷۰۸

چرا ممکن است، اوباما شکست بخورد؟

تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۱


فرارو- شش ماه مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ، تحلیلها از شکست "باراک اوباما" در این انتخابات به دلایلی که شش مورد از آنها در اینجا ذکر می شود، حکایت دارد.
 
در حالی که شش ماه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده باقی است، شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد در ژانویه 2013 "باراک اوباما"نمی تواند به راحتی خود را ساکن کاخ سفید بداند، چرا که از هم اکنون نام "میت رامنی" به عنوان رقیب سرسخت وی مطرح شده است.

تحقیقات موسسه پیو نشان می دهد که هر چند تا زمان پایان روند انتخاب نامزد اصلی حزب جمهوریخواه آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری زمان زیادی مانده، اما شواهد موجود حکایت از آن دارد که میت رامنی در انتخابات ماه نوامبر با باراک اوباما رقابت خواهد کرد.

تحلیلگران دلایل زیادی را برای بالابودن احتمال شکست اوباما از این رقیب جمهوریخواه در این انتخابات عنوان می کنند که در این جا به شش مورد از آنها اشاره می شود:

1) شرایط نامساعد اقتصادی آمریکا؛ برگ برنده رامنی

در آمریکا هیچگاه در دوره اول یک رئیس جمهور نرخ بیکاری به میزان 8 درصد کنونی نرسیده است. در این وضعیت همزمان با اینکه شمار بیکاران دائما در حال افزایش است، افت شاخص های دیگر اقتصادی نیز سبب تضعیف بازار کار و سرمایه می شود؛ بی ثباتی در بازار کار، ادامه تورم در بازار مسکن، تنشهای سیاسی واشنگتن و بروز این حس که آمریکا دیگر دوران طلایی خود را از دست داده است. این عوامل به اضافه سوالاتی که در اذهان مردم آمریکا درباره علت شفاف سازی نکردن تیم اوباما در مورد بحران اقتصادی کنونی و نداشتن پاسخ شفاف برای انتقادهای مطرح شده از سوی جمهوریخواهان شکل گرفته دست به دست هم داده اند تا بر تعداد حامیان "میت رامنی" نسبت به اوباما افزوده شود.

2) رامنی در جلب حمایتهای مالی موفق تر عمل می کند

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا همواره بسیار گران تمام می شود و این در حالی است که انتخابات این دوره به گواهی شواهد موجود، گرانترین انتخابات دوران در آمریکا لقب می گیرد. برآوردها نشان می دهد هر نامزد دست کم به دو میلیارد دلار برای رقابت در مرحله نهایی نیاز خواهد داشت. از آنجا که در آمریکا بر خلاف اروپا استفاده از منابع دولتی در رقابتهای انتخاباتی مجاز نیست، نامزدها مجبورند از تامین کنندگان خصوصی این هزینه را دریافت کنند. اوباما در انتخابات 2008 به دلیل اینکه کمک مالی هنگفتی جمع آوری کرد توانست "جان مک کین" را کنار بزند. اما این بار میت رامنی حامیان قدری را دور خود جمع کرده است و در بین آنها نمایندگان تمام بخشها صنعت، صنوف و اتحادیه ها که دل خوشی نیز از سیاستهای اوباما ندارند به چشم می خورند.

3) جوانان در روز انتخابات در خانه می مانند

یکی از نقاط اتکای اوباما در انتخابات 2008 بهره گیری از آرای جوانان بود. در آن زمان نسل جوان آمریکا به امید ایجاد تغییری جدی در فضای سیاسی آمریکا و خروج از دوران "جرج بوش" به وی روی آوردند. با این حال پس از گذشت سه سال از ریاست جمهوری اوباما امیدها برای ایجاد تغییر در این کشور به ناامیدی تبدیل شده است. از این رو میل جوانان برای مشارکت در این دوره از انتخابات کمتر از هر گروه سنی دیگری است. این خطر بزرگی است که اوباما را تهدید می کند. وی در انتخابات پیشین در ایالت کلرادو توانست با بسیج کردن جوانان، رای این ایالت را از آن خود کند و این در حالی بود که پس از جنگ جهانی دوم تنها 4 نامزد دموکرات توانسته بودند اکثریت آرا را در این ایالت کسب کنند. در انتخابات 2008 میزان مشارکت جوانان زیر 30 سال در کلرادو 18 درصد بود که این میزان بیشتر از نرخ مشارکت گروه سنی میانسالان است. اگر در انتخابات نوامبر امسال هم وضع به همین منوال پیش نرود و جوانان خانه نشینی را به رفتن پای صندوقهای رای ترجیح دهند، وضعیت اوباما دشوار خواهد شد.


4) مردان سفید و سالمندان تمایل بیشتری به رامنی دارند

در انتخابات 2008 اوباما 48 درصد آرای مردان سفیدپوست آمریکا را کسب کرد، با این حال وی با کمک آرای زیاد شهروندان اسپانیایی و آفریقایی تبار توانست میزان کم آرای خود در این بخش را جبران کند. این مسئله یکی از نقاط ضعف اوباما در انتخابات پیش رو است. نظرسنجی ها نشان می دهد که رامنی از حمایت 60 درصد مردان سفید پوست آمریکا در مقابل 34 درصدی که حامی اوباما هستند، برخوردار است.

از سوی دیگر میانسالان از مخالفان جدی سیاستهای اوباما هستند. اینکه آیا این مخالفتها کاهش می یابد یا گسترده تر خواهد شد به وقایع و رقابتهای انتخاباتی جمهوریخواهان و دموکراتها در این چند ماه بستگی دارد.

5) رامنی خود را به عنوان یک سیاستمدار میانه رو تثبیت می کند

جریان رقابتهای انتخاباتی آمریکا به سمتی پیش می رود که در آن پیروزی با میانه روی است. رامنی با رقابتهای حزبی خود توانسته از چهره یک محافظه کار خارج شده و تمایل خود را به میانه روی نشان دهد. به این ترتیب تثبیت این تصور که وی سیاستمداری فرصت طلب نیست به زیان اوباما تمام می شود.

این موضع گیری رامنی در جلب حمایت زنان نیز موثر خواهد بود. اگر جمهوریخواهان بتوانند زنان را مجاب کنند که با حضور نامزدشان در کاخ سفید جنبش اجتماعی سیاسی آنان طی دهه های اخیر ادامه می یابد، می توانند روی کسب اکثریت آرای زنان حساب باز کنند.

6) اتفاقی غیرقابل پیشینی در راه است

اوباما باید امیدوار باشد که تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نوامبر امسال اتفاق خاصی در عرصه بین المللی رخ ندهد. این اتفاق می تواند واقعه ای مانند گسترش بحران اقتصادی اروپا و ورشکستگی کشورهای منطقه یورو که پیامد سنگین آن متوجه اقتصاد آمریکا می شود، باشد و یا رویدادی مانند در گرفتن جنگی دیگر در خاورمیانه، بالا گرفتن بحران فلسطین، افزایش بهای نفت که به گرانی بنزین در آمریکا می انجامد، باشد. در هر صورت چنین اتفاق غیرقابل پیش بینی به شدت به زیان اوباما تمام خواهد شد.

منبع: فرادید