bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۱۵۰۴۸

راهکار بانک مرکزی برای جلوگیری از ضرر پیش خریداران سکه

مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی جلوگیری از ضرر و زیان پیش خریداران سکه و ایجاد فرصت دوباره برای ورود پول افرادی که به اجبار وارد بازار سکه شده بودند به چرخه پولی رسمی و بانکی کشور را دو دلیل معرفی ابزارهای جایگزین تحویل سکه پیش فروشی اعلام کرد.

تاریخ انتشار: ۱۱:۴۸ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۱

مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی جلوگیری از ضرر و زیان پیش خریداران سکه و ایجاد فرصت دوباره برای ورود پول افرادی که به اجبار وارد بازار سکه شده بودند به چرخه پولی رسمی و بانکی کشور را دو دلیل معرفی ابزارهای جایگزین تحویل سکه پیش فروشی اعلام کرد.
 
پیمان قربانی در مورد زیان خریداران سکه های پیش فروش از بانک مرکزی با توجه به خواب سرمایه به مدت 4 ماه گفت: بازار طلا ماهیتا دارای ریسک است، اما معرفی ابزارهای جایگزین توسط بانک مرکزی جهت جلوگیری از ضرر و زیان خریداران سکه های پیش فروشی بوده است.
 
مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه ابزارهای جایگزین تحویل سکه های پیش فروش متضمن ضرر برای پیش خریداران نبوده است، تصریح کرد: اگر پیش خریداران از این ابزارها استفاده کرده باشند، ضرری نکرده‌اند.
 
وی در مورد دلایل معرفی ابزارهای جایگزین توسط بانک مرکزی عنوان کرد: سال گذشته تلاطم بازار سکه افزایش یافته بود و از سوی دیگر نرخ های سود بانکی تعدیل نشده بود که در نهایت بانک مرکزی در اوایل بهمن ماه سال 90 بسته سیاستی - نظارتی جدید را ابلاغ کرد.
 
قربانی با اشاره به پائین بودن نرخ سود بانکی قبل از اصلاح سیاست‌های پولی در بسته بانک مرکزی تصریح کرد: شاید در آن مقطع یکسری از افراد خواستار ورود به بازار سکه نبودند، اما به دلیل عدم جذابیت نرخ سود بانکی این افراد وارد بازار سکه شدند.
 
این مقام مسئول در بانک مرکزی دو دلیل برای معرفی ابزارهای جایگزین تحویل سکه های پیش فروش بیان و عنوان کرد: اولین دلیل جلوگیری از ضرر و زیان افرادی بود که اقدام به خرید سکه پیش فروشی کرده بودند.
 
مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی در بیان دومین دلیل اظهارداشت: با توجه به اینکه یکسری از پیش خریداران سکه افراد حرفه ای بازار طلا نبودند و علاقه ای هم به این بازار نداشتند، بنابراین بانک مرکزی فرصتی مجدد فراهم کرد که پول این افراد وارد چرخه پولی رسمی کشور و در اصل نظام بانکی شود تا از این طریق پول و سرمایه آنها در بخش تولید به گردش درآید.
 
قربانی با بیان اینکه پس از ابلاغ بسته جدید بانک مرکزی در ابتدا بازار سکه و طلا سقوط کرد و پس از آن ثبات را تجربه نمود، گفت: می توان گفت بسته در اهداف طراحی شده خود موفق بود.
 
وی بیان کرد: بانک مرکزی از این طریق فرصتی فراهم کرد که افرادی که علاقمند هستند پول خود را در بانک سپرده گذاری کنند، زیرا نگهداری سکه در منزل از لحاظ اقتصادی عقلانی نیست.
 
مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه ابزارهای جایگزین به نحوی طراحی شدند که جذاب باشند، افزود: فرضا افرادی سکه را با نرخ 627 هزار تومان در زمان ثبت نام خریداری کردند و در زمان تحویل باید مبلغ 31 هزار و 350 تومان به عنوان مالیات بر ارزش افزوده می پرداختند، بنابراین کل مبلغ پرداختی برای این افراد برای خرید سکه طرح جدید بالغ بر 658 هزار و 350 تومان می شد.
 
وی ادامه داد: ضمن اینکه پول این افراد هم برای مدت زمان چند ماه در بانک به اصطلاح خوابیده بود، اگر هزینه - فرصت را لحاظ نکنیم باز هم ضرر کرده است.
 
قربانی اظهارداشت: طی روزهای اخیر نرخ سکه به واسطه افزایش نرخ طلا در بازارهای جهانی بالا رفته است اما در بسیاری از موارد قیمت خرید سکه در بازار کمتر از 650 هزار تومان بوده است، اگر کسی خود را در این سناریو قرار دهد و سکه پیش فروش را تحویل گرفته و در خارج از بانک بفروشد، در بسیاری از روزها متضمن ضرر بوده است و البته این وضعیت ماهیت بازار طلا است.
 
وی با اشاره به اینکه بازارهایی مانند طلا و سکه دارای ریسک هستند و از بازارهای جهانی تاثیر می گیرند و تحت کنترل یک کشور خاص نیستند، گفت: همیشه ریسک به سمت بالا نیست و ممکن است به سمت پائین هم باشد.
 
این مقام مسئول در بانک مرکزی گفته رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر اینکه خریداران سکه در طرح پیش فروش سکه را با نرخ 630 هزار تومان خریداری کردند و با گذشت مدت زمانی حدود 4 ماه مجبور می شوند که سکه را به قیمت 650 هزار تومان در بازار بفروشند، تصدیق کرد و گفت: گرچه پیش خریداران در این سناریو ممکن است ضرر کنند، اما می توانستند از فرصت استفاده از ابزارهای جایگزین استفاده و از ضرر جلوگیری کنند.
 
وی عنوان کرد: با افزایش نرخ سود بانکی افراد می توانند در بانکها سپرده گذاری کرده و نرخ های سود مناسبی بدون پرداخت مالیات کسب کنند.

منبع: فرادید
حق جو
Germany
۱۹:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۹
اصولا چه دلیلی دارد که بانک مرکزی وظیفه خودرا از حفظ ارزش پول ملی به حفظ منافع افرادی که به منظور سودجویی وکسب منافع با کاهش ارزش پول ملی از هیچ اقدامی دریغ ندارند تقلیل دهد یعنی آقایان آنقدر وقت دارند وآنقدر نظام بانکی بی مشکل ویا کم مشکل شده که فقط باید مراقب باشند دلالان سکه زیان نبینند؟
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۹
خوب برادر عزیز چرا سکه ها رو گرون بفروشی که مردم ضرر کنند بعدش هم 5 % مالیات بر ارزش افزوده روش بزنی ؟این چه کاریه بعد هم بگین ما اوراق میدیم مردم ضرر نکنن اصلا چرا سکه ها رو از 546هزار تومن بردین به 627 هزار تومن تازه با 5 % ارزش افزوده ؟ اصلا خودتون میخواین سکه گرون شه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۹
دلار و بیار پایین که رانت خوری به حد هشدار رسید و سوء استفاده گری بازاریان به بهانه دلار هم بماند که درصد بالایی مایحتاج و کالاها را گران کرده اند تا زمانی ارز تک نرخی نشود همین رانت خوریها و گرانیها ادامه دارد یا اینکه لا اغل نزدیک به هم کنید که دلال بازی از بین برود چون نزدیک باشد دیگه کسی دنبال دلار و سکه نمیره و پول طرف بانکها میره و به چرخه اقتصادی کمک میشه یعنی تا به کی مسئولین بانک مرکزی میخواهند دلار بازار سیاه را با مرجع نزدیک کنند خدا میداند . به خدا این بازار سیاه هم دست خودشان است به اون قران قسم میخورم که اینها خودشان نمیخواهند وگرنه اگه بخوان قیمتهای مایحتاج و کالا هم پایین میاد و رانت خوری و سوء استفاده گری هم محو میشه *
انتشار یافته: ۳