bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۱۶۰۰۷

بازی گرانی با اعصاب مردم

شنبه – ساعت 6 بعدازظهر- صف نانوایی؛ صف نسبت به همیشه خلوت‌تر به نظر می‌رسد. انتظار در هوای گرم نانوایی مردم را کلافه کرده است. این طور وقت‌ها معمولاً درد‌دل‌های مردم آغاز می‌شود. آقایی جلویی صف از گران شدن قیمت نان شکایت می‌کند که برای خانواده 3 نفره‌اش باید روزی 2هزار تومان پول نان بدهد. دیگری از گرانی‌های سرسام‌آوری می‌گوید که نان در برابرش گم می‌شود. نفر سوم اما از افرادی یاد می‌کند که «از ما بهتران» هستند، ماشین‌های صد میلیونی سوار می‌شوند و با اعصاب آن‌هایی که چنین پول‌هایی ندارند، بازی می‌کنند.

تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۱
فرارو- شنبه – ساعت 6 بعدازظهر- صف نانوایی؛ صف نسبت به همیشه خلوت‌تر به نظر می‌رسد. انتظار در هوای گرم نانوایی مردم را کلافه کرده است. این طور وقت‌ها معمولاً درد‌دل‌های مردم آغاز می‌شود. آقایی جلویی صف از گران شدن قیمت نان شکایت می‌کند که برای خانواده 3 نفره‌اش باید روزی 2هزار تومان پول نان بدهد. دیگری از گرانی‌های سرسام‌آوری می‌گوید که نان در برابرش گم می‌شود. نفر سوم اما از افرادی یاد می‌کند که «از ما بهتران» هستند، ماشین‌های صد میلیونی سوار می‌شوند و با اعصاب آن‌هایی که چنین پول‌هایی ندارند، بازی می‌کنند.

به گزارش سرویس اجتماعی فرارو؛ با گرم شدن هوا، تب گرانی هم روز به روز داغ‌تر می‌شود. با اینکه قرار بود پیش از آغاز دور دوم هدفمندی، تغییری در قیمت‌ها پدید نیاید، اما روند صعودی افزایش نرخ‌ها که از ابتدای سال 91 آغاز شد، همچنان بدون وقفه پیش می‌رود. از یک طرف بهای کالاها و اقلام خوراکی روز به روز بیشتر می‌شود و از طرفی مقدارشان دائم کم و کمتر می‌شود.

این روزها که گرانی بر گرده قشر متوسط و ضعیف اجتماع سنگینی می‌کند و بر اضطراب و فشارهای روحی آن‌ها دامن می‌زند، بسیاری از مردم از دغدغه‌های روزمره به نگرانی برای آینده اقتصادی کشور رسیده‌اند. با این حال برخی از مسؤولان همچنان تلاش می‌کنند تا با مقصر جلوه‌دادن دیگران از وظایف خود سر باز زنند.

داستان بی‌تقصیری‌های دولت
معاون جدید وزیر صنعت و تجارت از جمله افرادی است که گرانی‌های چندماهه گذشته را به شرکت‌های تولیدی منسوب می‌کند. با این استدلال که آن‌ها عمداً تولید را کاهش داده‌اند تا بتوانند هر قیمتی که می‌خواهند روی اجناس خود بگذارند. 

از سوی دیگر تولیدکنندگان افزایش هزینه‌های تولید را مانعی جدی می‌خوانند که امکان تولید با تمام ظرفیت را از آن‌ها می‌گیرد. به این دلیل بارها دست به دامان دولت شدند که سهمشان از هدفمندی پرداخت شود تا ناچار به تعدیل نیرو و کاهش تولید نشوند. در نهایت همین تولیدکنندگان که باید از یک سو با واردات بی‌رویه و از سوی دیگر با هزینه‌های کلان تولید مقابله کنند، امروز به عنوان اصلی‌ترین عوامل گرانی معرفی می‌شوند. 

علما هم زبان به انتقاد گشودند
علی لاریجانی پس از آنکه جایگاه خود بر کرسی ریاست مجلس را تثبیت کرد، راهی قم شد تا با علما دیدار کند. گرانی اصلی‌ترین موضوع مطرح شده در این جلسات بود. علما و مراجع نگرانی خود از گرانی را اعلام کردند و خواستند که این معضل ریشه‌یابی و برطرف شود.

چندی پیش نیز، آیت‌الله جوادی ‌آملی تأکید کرده بود که نباید از كنار فقر و گرانی به آسانی عبور كرد، زیرا این موضوع با موعظه و اخلاق حل نمی‌شود. البته چنین هم شد و تمام این تذکرها حتی جلوی افزایش قیمت نان را هم نگرفت و نتوانست برکت خدا را به نرخ قبل بازگرداند. با این حال لاریجانی قول داد که موضوع گرانی بی‌رویه را در مجلس پیگیری کنند.

فشار تورم بر اعصاب مردم
شب گذشته، رئیس قوه مقننه بار دیگر به تأثیرات عمیق تورم در جامعه اشاره کرد و گفت: «مسئله گرانی نان و لبنیات مشکلات روانی در جامعه ایجاد کرده که این مسائل باید به طور دقیق و جدی مورد بحث قرار بگیرد تا حل شود. چرا که مسائل اقتصادی با تصمیم‌گیری‌های آنی قابل حل نیست.»

به این ترتیب هرچه به میزان گرانی‌ها افزوده می‌شود، مشکلات روانی مردم هم بیشتر می‌شود. تحقیقات وزرات بهداشت نشان می‌دهد که آمار مبتلایان به بیماری روانی رو به افزایش است. بر اساس آمار نزدیک 22 تا 25 درصد افراد جامعه مبتلا به اختلالات روانی هستند؛ یعنی از هر 4 نفر یک نفر  به چنین اختلالاتی دچار است. 

بسیاری از مشکلات روانی که از معضلات اقتصادی نشأت می‌گیرند، خود هزینه‌های جدیدی را به اقتصاد کشور تحمیل می‌کنند و گره‌ای به گره‌های اقتصادی می‌افزایند. به گفته دبیر انجمن روان‌پزشکان تأثیر اختلالات روان پزشکی بر مسائل اقتصادی و اجتماعی در ایران 11.9 تا 31 درصد گزارش شده است.

کاهش درآمدها، نیاز به فعالیت بیشتر و استراحت کمتر از جمله عوامل افزایش اختلالات روانی هستند. همچنین هزینه بالای مسکن، گرانی امکانات زندگی و درآمد پایین نیز از علل بالا رفتن آمار تنش و اضطراب در جامعه به حساب می‌آیند.

جامعه‌شناسان بر این باورند که تورم و گرانی تأثیرات اجتماعی، روحی و روانی مخربی دارند و انواع آسیب‌ها و جرم‌ها را به همراه می‌آورند. نماینده مجلس نهم نیز گفته است با افزایش هزینه ها، سلامت مردم مورد تهدید قرار گرفته است و مردم، خصوصاً قشر متوسط جامعه از نظر روحی و روانی تحت فشار هستند. بر این اساس ضروری است مسؤولان از شعارزدگی پرهیز کنند و چاره‌ای اساسی برای معضل گرانی بیندیشند.

روح الله
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۱۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
آقای که نویسنده محترم رو ربط دادی به اجنبی.مثل اینکه که نفست از جای گرمی بلند میشه.و یا تاحالا گرونی رو درک نکردی و خرجیت با بابا جونته.همه دارن گرونی رو درک میکنن و نیازی نیست که کسی بگه تا مردم بفهمن.آنچه عیان هست چه حاجت به بیان است فقط ایشون دارن حرف مردم رو میزنن نه حرف از پیش تعیین شده صداوسیما و دولت رو
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۹
اطراف خونه رئیس جمهور یا نزدیکان فکریش یک سوپر مارکت بزرگ زده بشه تا مثل گوجه فروشی دم خونه رئیس جمهور همه چیز و ارزون بفروشه
امیر علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۹
وای که همـه چـــــــی ارزونــــه
مـــــــا چقدر بی دردیــــــــــم
...
ذره بین
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۹
اگر این گرانیها به نفع و سود دولت و حکومت باشد حرفی نیست . و در نهایت نون همه ملت روغنی می
شه ول ... نه ..... این طور نیست. یه جورایی همه دارن توی این گرونی ها دست وپا می زنند و غرق می شن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۹
البته که آرمان گرایی خوب است، ولی در کنارش واقعیت ها را باید گفت. همین علما که شما می فرمائید علم ما تا حالا چرا کارهای زیر بنایی رو درست نکردن مگه ایتا عالم نیستن بقول شما و همین علما خودشان در همه ی امور حضور دارن.
انتشار یافته: ۲۰
ناشناس
United Arab Emirates
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
شما یا تو این مملکت زندگی نمیکنی یا اگر میکنی لگو نون خور کدوم اجنبی هستی که اینجوری قلم بدست میگیریو علیه ملت مینویسی ..با این اراجیف نمیتونی مردم رو از ارمان و انقلابشون مایوس کنی...گرونی خوب بهونه شده تا هی ازش بنویسی و مردموم مایوس کنی..کور خوندی...
ناشناس
United Arab Emirates
۱۹:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
تورم و گرانی هیچ ربطی به آرمانها و ارزشهای مردم ندارد اگر امروز داد و فغان علما و مراجع تقلید هم از گرانی بلند است مربوط به ناکارآمدی مدیران نالایقی است که با دیدگاه های غیر کارشناسی و احساسی و با نادیده گرفتن نظرات نخبگان و اهل فن سعی در فرصت سوزی و اعمال سلیقه خود و به زحمت انداختن مردم دارند اسلام ، انقلاب ، شهدا و ایران و ارزشهای این ملت، عزیز تر از آن است که ابزار توجیه نابخردی دولتمردان شود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
والا ظاهرا شما تو این مملکت زندگی نمیکنی!!
سعید
Canada
۲۱:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
اختلاس، سوء مدیریت، غیب شدن میلیاردی بیت المال، تجاوز به زنان در روز روشن آرمان های انقلاب است؟
ناشناس
Russian Federation
۲۱:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
خیف که نمیشه اینجا حرفای کش دار زد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
یه نگاهی به آرا بندازی بد نیست برای نظر دادنهای بعدیت خوبه اخوی
ذره بین
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۹
عزیز دل برادر نونت یه جورایی توی یه خورشت حسابی فرو رفته و دمت حسابی گرمه که ای جوری حرف میزنی ... نه ... واقعا خودت هم حرف خودتو قبول داری!؟ ...... د نه د .
ناشناس
United Arab Emirates
۱۸:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۹
ببینم شما جز آقاراده ها نیستی ؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
دوست عزيز ، شما به آرمان هاتون برسيد . فقط لطفا" زود برسيد چون ممكنه مردم از گشنگي بميرند. آخي مي دونيد يه سري افراد عادي هم تو جامعه زندگي مي كنن!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
يادش بخير جناب دكتر سبحانيان نماينده سابق مجلس اينروزها را پيش بيني مي‌كرد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
این است نتیجه عمل کرد دولت مهر ورز و عدالت پرور که رئیس آن با پر رویی تمام دم از اجرای عدالت میزند و هم زمان با برگزاری دادگاه اختلاس گران ناپاک دولت خود را پاک ترین دولت میداند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
حالا با طرح شبنم تورم بیشتر هم میشه
به جای اینکه جلوی واردات قاچاق را بگیرند به اصناف فشار میاورند
ناشناس
United Arab Emirates
۱۸:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
کارگران و کارمندان که از درآمدی ثابت برخورداند بیشترین آسیب را از تورم و گرانی می بینند متاسفانه در بعضی از اقلام مانند اجاره مسکن هیچ قاعده ای دربالا رفتن قیمتها منظور نمیی شود حالا حساب کنید که اول سال 10 الی 15% افزایش حقوق منظور می شود و تاریخ انقضاء و تمدید اجاره مسکن در سه ماهه اول سال بیش از 30 تا 40% افزایش پیدا می کند . بخدا قسم تمام معادلات زندگی بهم می خورد و کنترل مخارج دیگر زندگی از دست می رود . بنظر می رسد بحث تطبیق پرداخت حقوق به این طبقه از جامعه حداقل باید هر ششماه یکبار مورد تجدید نظر واقع و به نسبت تورم تعیین شود .در غیر این صورت باید منتظر عواقب ناگواری چون بیماریهای روحی و روانی و افزایش طلاق و ناهنجاریهای اجتماعی در روند زندگی مردم باشیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
اینا فقط می خوان مردم نای نفس نداشته باشن این همه مالیات و عوارض ولی بابت کدام خدمات الان هم شعار بالا بودن نقدینگی سر دادن ، بابا بس کنید ، خجالت که نمی کشین
اتوبوس سوار میشی خفه میشی، مترو همینطور، ماشین نمی تونی حرکت بدی، پارکینگ گوشه خیابانها کلی پول بده، ما یحتاج که سر به فلک میزنه ، یک باره بگو برای نفس کشیدن این هوای پر از آلودگی و ریز گرد باید چقدر به شما مالیات و عوارض و باج بدیم و بعد با موشهای اندازه گربه در جوار هم زندگی کنیم، هر اداره ای هم که میریی اصلا (ارباب رجوع ) معناش بلعکس شده تازه اینا همش روز مره دارن همه میببینن. و با پوست و گوشت جونشون حس می کنن ، یه کم از این دروغ دغلتون کم کنید، هی به مرگ میگیرین، مردم به تب راضی بشن (هر چند فکر نمیکنم بزارین )
بعلت حجم بالای نظرات زود حدفش کنید. افزایش حقوق 15 درصدد تورم بقول خودتون 25 درصدد ، ببینم ما مگه بغییر از یه رفاه نسبی چیز زیادی انتظار داریم؟ اصلا حق زندگی داریم ؟
ناشناس
Russian Federation
۲۱:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
انقلاب کردیم اون دنیامون درست بشه، اون دنیا رو که از دست دادیم هیچ، این دنیا هم از دست رفت.