bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۱۶۳۵۷

صحنه اعدام؛ اين همه مشتاق چرا؟

صبح امروز 4 متجاوز به عنف، در تهران به دار مجازات آویخته شدند. یکی از مجرمان مرد جوانی بود که سه سال قبل یک شب در حوالی میدان آزادی یک دختر دانشجو را با تهدید چاقو وحشیانه مورد تجاوز قرار داده بود اما به دلیل باقی ماندن تلفن همراهش در صحنه وقوع جرم مأموران پلیس موفق شدند او را دستگیر کنند.

تاریخ انتشار: ۱۳:۴۰ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۱

صبح امروز 4 متجاوز به عنف، در تهران به دار مجازات آویخته شدند. یکی از مجرمان مرد جوانی بود که سه سال قبل یک شب در حوالی میدان آزادی یک دختر دانشجو را با تهدید چاقو وحشیانه مورد تجاوز قرار داده بود اما به دلیل باقی ماندن تلفن همراهش در صحنه وقوع جرم مأموران پلیس موفق شدند او را دستگیر کنند.
 
در پرونده دیگر فردی در تیرماه سال 87 خود را به عنوان یکی از دوستان شوهر یک زن معرفی کرده و به بهانه دادن یک بسته از سوی شوهرش به او در خانه‌اش تجاوز کرده است.
 
همچنین در پرونده سوم مرد جوانی در پوشش مسافربر اقدام به سوار کردن زنان جوان کرده و سپس با تغییر مسیر در محلی خلوت به آنها تجاوز کرده است. جبار سینگ یا همان احسان متهم دیگری است که در سال 85 پسر جوان 17 ساله‌ای را مورد تجاوز قرار داده و از اشرار سابقه دار بوده است.
 
در این که این افراد باید مجازات می شدند تردیدی نیست، چه آن که عدم برخورد جدی با کسانی که متعرض ناموس مردم می شوند، موجب گسترش ناامنی در جامعه می شود و از این رو، اصل دستگیری مجرمان توسط نیروی انتظامی و مجازاتشان به حکم قوه قضاییه، جای قدردانی دارد.
 
با این حال، از کنار نکاتی چند نمی توان به راحتی گذشت: 
1 - درست است که این افراد قطعاً و بلاشک مجرم هستند و قربانیانی مظلوم داشته اند ، اما از دیدگاهی عمیق تر، خود اینان نیز قربانی اند (البته این سخن به معنای مظلوم نمایی نسبت به این متجاوزان نیست و بحث فراتر از چند فرد خاص است.)
 
همیشه در هر جامعه ای افرادی وجود دارند به که برغم برخورداری از امکانات مادی و معنوی، دست به جرم می زنند و از این رو، وجود سارقانی که تمکن مالی هم دارند یا وجود متجاوزان به عنفی که دارای همسر هستند، دور از ذهن نیست. اما گذشته از این واقعیت غیرفراگیر، آنچه عمومیت دارد این است که بخش عمده ای از مجرمان، محصولات ناخودآگاه جامعه و کاستی های آن هستند.
 
نقل است که روزی جوانی را به اتهام "خودارضایی" نزد حضرت علی علیه السلام آوردند، امام دستور دادند برای تنبیه وی، با ترکه ای چند ضربه بر دستان او بزنند و سپس از محل بیت المال، هزینه ازدواج او را بپردازند تا دیگر نیازی به این کارها نداشته باشد.
 
در واقع، مشی حکومتی امام علی علیه السلام ، صرفاً بر برخورد و تنبیه استوار نبود بلکه ناظر به رفع نیازهای مردم بود کما این که وقتی پیرمردی را دیدند که گدایی می کند، فرمودند: او جوانی اش را برای جامعه کار کرده و باید در این سن و سال از بیت المال مستمری بگیرد (حقوق بازنشستگی)... و چنین هم شد.
 
واقعیت این است که بسیاری از بزهکارانی که دست در جیب مردم می کنند یا مرتکب جرائم جنسی می شوند، "نیازهای پاسخ داده نشده" دارند و این، وظیفه حکومت است که با کارآمدی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی را به سمت تأمین نیازهای مادی و معنوی مردم مدیریت کند و از جمله پاسخی در خور و غیرشعاری به نیاز مفرط جنسی جامعه جوان ایرانی بدهد.
 
البته این بدان معنا نیست که هر کس نیاز جنسی داشته باشد، لابد دست به جرم جنسی می زند؛ ولی باید توجه داشت که میزان رواداری افراد متفاوت است و بسترهای ناسالم اجتماعی ، زمینه ساز جرائمی مانند آنچه در سطور آغازین گذشت، می شوند.
 
2 - ابتدا این بخش از گزارش خبرگزاری مهر درباره اعدام های امروز را بخوانید:
« ساعت 4 بامداد است و باران شدیدی در حال بارش است. خیابانهای منتهی به چهار راه میثم واقع در خیابان شهید محلاتی تهران پر از خودروهای پلیس است و مردم از محله های اطراف برای دیدن مراسم اعدام خود را به محل اجرای حکم می رسانند.
 
هر چه به محل اجرای حکم نزدیکتر می شویم تراکم جمعیت بیشتر می شود. جوانان و نوجوانان بیشترین تماشاچیان مراسم اعدام را تشکیل می دهند. از یکی از اهالی محل سوال کردم آیا می دانید چه کسانی امروز اعدام می شوند گفت: از شب گذشته که داربستهایی را نصب کردند و پلاکاردی بزرگ که روی آن نوشته شده بود مراسم اعدام  چهار متجاوز به عنف و اراذل و اوباش نصب شد این خبر مثل بمب در محل پیچید و همه برای هم پیامک می زدند.
 
وی افزود: من خانه ام درست مقابل جایگاه مراسم اعدام است و به جرات می توانم بگویم بیش از صد نفر از ساعت 10 شب در این مکان تجمع کرده اند و همینطور که می بینید الان ساعت 4 صبح است و حدود سه هزار نفر جمعیت آمده است. »
 
در این باره چند نکته قابل تأمل است:
الف - این سؤالی است که جامعه شناسان باید با دغدغه و نگرانی به آن پاسخ دهند: دلیل این همه اشتیاق عمومی برای دیدن صحنه اعدام در جامعه ما چیست؟ این اولین بار نیست که مردم - چه در تهران و چه در شهرستان ها - چنان با ذوق و شوق به سوی مراسم اعدام می شتابند که گویا قرار است در آنجا پول و سکه بین شان توزیع کنند!
 
واقعاً دیدن مرگ چند نفر مجرم، این قدر جذابیت دارد که مردم از نیمه های شب یا در ساعت 4 بامداد زیر بارش باران هم که شده، از خواب و استراحشان می زنند و ساعت ها سر پا می مانند تا به تماشای جان کندن چند نفر مجرم بپردازند و فیلم و عکس بگیرند؟! خیلی ها هم هم برای این که حتی یک لحظه از این "مستند" را از دست ندهند ، از در و دیوار و تیر برق بالا می روند.
 
بررسی چرایی این "اشتیاق" در کنار مؤلفه هایی مانند عصبی بودن درصد قابل ملاحظه ای از مردم و افزایش خشونت ورزی در جامعه می تواند نتایج هشدار آمیزی به همراه داشته باشد.
به نظر نمی رسد در یک جامعه سالم ، این همه اشتیاق وصف ناپذیر برای دیدن صحنه اعدام وجود داشته باشد.
 
ب - هم اکنون در همه دنیا و از جمله در ایران رایج است که اگر فیلمی دارای صحنه های خشونت بار باشد، در ابتدای فیلم به خانواده ها هشدار داده می شود که این اثر برای افراد زیر 13 سال یا زیر 16 سال مناسب نیست زیرا دیدن صحنه های خشن در روحیه کودکان و نوجوانان، آثار روحی منفی فراوانی دارد و می تواند به ترسو و یا برعکس به خشن شدن آنها بینجامد.
 
وقتی در خصوص فیلم ها چنین تمهیداتی وجود دارد، باید به طریق اولی در خصوص صحنه های زنده و واقعی نیز این ملاحظات جدی گرفته شود.

واقعاً چه معنایی دارد پدری دختر 5 ساله یا پسر نوجوانش را با خود به مراسم اعدام ببرد و در راه هم از دستفروشان برایشان بستنی بخرد و آنها را وادار به تماشای لحظات رقت انگیز و دردناک دست و پا زدن اعدامی ها بر فراز چوبه دار بنماید؟!
 
اگر قرار است بنا به مصالحی، برخی اعدام ها در ملأ عام صورت گیرد، باید به خانواده ها درباره عواقب روحی دیدن چنین صحنه هایی توسط کودکان و نوجوانان هشدار داده شود.

به علاوه اگر پدر و مادری از سر نادانی یا وظیفه نشناسی فرزندان خود را به این قبیل مراسم ببرند، پلیس باید موظف شود که آنها را از محل اجرای حکم دور کند چه آن که این کودکان گناهی نکرده اند که بابت آن گناه، زجر تماشای صحنه های مرگ را ببینند و تا آخر عمر با این صحنه ها - که فراموش هم نمی شوند - درگیر باشند.

حراست از فرزندان ایران، وظیفه ای مهم تر از اعدام مجرمان است.

آزادمرد
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۹
مقاله خوبي بود
اي کاش همه مسئولين ما آسيب شناسي ميکردند بحران جوانان را.
در ضمن براي بعضي از دوستان کامنت گذار متاسفم که ا زسر بيکاري توي سايت مي چرخن نخوانده و نسنجيده نظر ميدن.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۴
مردم تهران اون قدر فشار زندگی رو تحمل کردن که دیدن این چیزها عادی شده.نه تنها عادی بلکه هر دفعه تازگی داره.
از بیکاری بگو تا تهیه شهریه دانشگاه و...........
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۳
واقعا تحليل عالي بود٠
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۳
واقعا تحليل عالي بود٠
ناشناس
United Arab Emirates
۱۹:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۳
زمانی مردم از دیدن کاروان های شاد عروسی در خیابان( ملاء عام) مسرور می شدند و برای جوانان دعای عاقبت به خیری می کردند یادم است میدان آزادی محلی بود برای دیدن این صحنه ها و غالبا خانواده ها آخر شب محوطه سبز میدان آزادی را برای تفرج و اشتراک گذاری شادیهایشان با عروس و دامادهای جوانی که چشمها را به خود خیره می کردند لبریز می کردند . حالا وقتی به پشت سرم نگاه می کنم می بینم ما مردم چقدر تفاوت کرده ایم زیر انداز و چای فلاکسمان را هزینه دیدن چه صحنه هایی میکنیم . یا غیاث المستغیثین
انتشار یافته: ۴۹
ناشناس
United States of America
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۱
از خودتون بپرسین !!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۳
99 درصد جرائم تجاوز به عنف فقط به خاطر عدم تامین نیاز جنسی جوانان است. از اونطرفم با این وضعیت مملکت ازدواج یه رویاست
ناشناس
United Arab Emirates
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۱
نويسنده گرامي فراموش كرده اند كه اصولا عصبي كردن، تحريك خوي وحشي گري، لذت از اعدام و جان دادن همنوع (هر چند مفسد و متجاوز)، ايجاد زمينه براي افسردگي هر چه بيشتر جامعه و در يك كلام به انحطاط كشيدن جامعه ايران از جمله برنامه هاي اين زمانه است كه به خوبي در حال اجرا است. نگاهي به جايگاه پليس در جامعه بياندازيد، خود گوياي بسياري از مسائل است
امید
Seychelles
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۱
من کسایی رو توی مراسم اعدام دیدم که با فلاکس چای و زیر انداز می یان.تفریح مردم ما شده تماشای اعدام..دیگه چه می شه کرد؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۱
پس خودتم رفته بودی!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۳
فلاسك منظورتونه ديگه؟
خدايا املاي مردم ايران را قوي گردان!!
ناشناس
Finland
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۱
بسیار موشکافانه به نقاط تاریک ذهن ما ایرانی ها پرداخته شده. نیاز به بررسی آسیب شناختی این فرایند در ایران می تواند نتایج خوبی در بر داشته باشد و زمینه را برای یک تحول فرهنگی و اجتماعی باز کند. تشویق به خشونت در بیشتر فرهنگها تقبیح می شود و در بعد کلامی هم در ایران همین طور است ولی با حرکتهایی اینجنین نشان داده ایم در بعد عملی خیلی کم کاری شده. فیلم برداری با موبایل از صحنه های دلخراش تصادف یا درگیری یا مردن افراد به جای کمک کردن به آنها به خودی خود نشان دهنده خشونت فزاینده در کشور است. کشتن الاغ بیجاره و خرس بی زبان و فیلم برداری و پخش آن هم داستان دیگری است. لازم است مولفه های خشونت از طریق رسانه ها و کارهای فرهنگی حذف شوند.
ناشناس
United Arab Emirates
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۱
رواني هستيم به خدا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۱
خیلی مطلب جالبی بود .یه وقتایی از خودم میپرسم ایران واقعا داره کجا میره.خیلی از این مشکلات رو اگه بخوان میتونن حل کنن(مثل طرح خانه عفاف).اگه هم جرمی هست اعدام در ملا عام در دراز مدت فقط ترس اینگونه جرایم رو از بین میبره و خشونت رو تو جامعه نهادینه میکنه..که کرده
ناشناس
United States of America
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۱
عالی بود . آیا رفع نیازهای جنسی جوانان نباید دغدغه مسئولین باشد؟ قسمتی از گناه این افراد حکومت را هم در بر میگیرد.
سعید
Iraq
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۱
مشکل فرهنگی داریم مشکل فرهنگی داریم مشکل فرهنگی داریم هیییییییییییییییییچ کس بفکر نیست.
فریبا
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۱
ما در مملکتی زندگی میکنیم که مردمانش به صحنه بوسیدن دو عاشق با تنفر بیشتری نگاه می کنند تا صحنه اعدام
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۲
این دکتر شریعتی هم کسیه ها حرفش الان داره بهبه چه چه میاندازه بین مردم مرسی از تو و دکتر که شاید بیش از 100 سال پیش این حرفو زده و الان داره به وقوع میپیونده این مشکلو از خیلی وقت پیش داشتیم
ناشناس
United Arab Emirates
۲۳:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۲
افرین افرین ....
MEHDI
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۱
احسنت به این تیتر
حرف دل منو زدی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۱
مرسی از نگارنده ی این مطلب. ازین قشنگ تر نمیتونستین حرفِ دلِ من یکی رو بزنین... امیدوارم روزی به نتیجه برسند که این اعدام ها نه تنها اثری نداشته و ندارد، بلکه به مرورِ زمان باعثِ خشونت پروری و تقویت خوی وحشی گری به خصوص بین جوانان میشه. به جای اینکه معضلِ اصلی رو از ریشه ریشه کن کنند، فقط صورت مسئله رو پاک میکنند . این بدترین کاره...
عبدالله
United Arab Emirates
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۱
اگه به خانواده ی خودتون کوچکترین تعرضی بشه اونوقت متوجه میشین چرا اینهمه تماشاچی داره اعدام ؟دلم خنک شد اعدامشون کردن
مصطفی
Finland
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۱
سلام عبدالله جان شما مطلبو نگرفتی این مطلب در مخالفت با اعدام متجاوزین و... نوشته نشده است لطفا یکبار دیگه این مطلبو بخون
+
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۲
عبدالله از تو بعیده
گلي
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۳
مسئله مهم اعدام اين چند نفر نيست كه مجرمند كه دراينجا سخن از پيشگيري مي باشد ، مسئله اصلي ترويج خوي حيواني و بيرحمي هست!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۳
هیچ کس در هیچ شرایطی هیچ زشتی را زیبا نمی بیند حتی مجرمان اما مجازات را چگونهاجرا کردن خیلی مهم است و این که مجازات تدریس جنایت نشود و بچه ها و جوانان ما را با مرگ و کشتن آشنا نکند
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۳
برادر من این نوشته نقد حضور افراد جامعه در مراسم اعدام بوده ونه نقد این مجازات . که در این نوشتار بدان پرداخته نشده است . بحث براین است که چرا افراد ازجان دادن انسانی دیگر لذت میبرند؟؟
حامد
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۱
مقاله ای از سر کوته فکری و ایده ال نگری، آنهم در بند اول آن. در این وضعیت نامنی همین قدر برخورد اگر نباشد سنگ روی سنگ بند نمی شود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۱
ممنون از تحليل منطقي و بجا.
كاش موثر بود!
ناشناس
United States of America
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۳
سطحی بین نباشید لطفا
نویسنده این متن علل افزایش این نوع جرایم و اشتیاق یه سری افراد کوته بین رو به دیدن این مراسم رو نقد کرده.
دیدن صحنه های آخرین لحظات نعمت بزرگ زندگی که به بطالت گذشت وکج راهه کشیده شد دردناک هس .
به امید روزی که جرم هایی از این قبیل نباشه تا این اعدام ها هم نباشد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۱
واقعا لذت بردم مقاله تحلیلی و روشنگری بود که من کم دیده بودم و با ان کاملا موافقم . چرا امضا نداره ؟
ناشناس
United Arab Emirates
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۱
کاملا درست فرمودید بالاخره یکی یه حرف حساب زد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۱
آفرین بر نویسنده که دست بر نقطه حساس نهاده و وظیفه حکومتها را در زمینه تربیت جوانان ایران زمین پیش کشیده و مسولیتشان را گوشزد کرده است.
خوب توجه کنید به کاری که حضرت امیر انجام داده و با این عمل مسولیت حکومت را یادآور شده است فراهم کردن هزینه ازدواج و حقوق بازنشستگی پیر مرد سائل الق که این همه تعریف و تمجید برازنده آن وجود گرامی است
گجایند مسولین مملکت که بجای ادای وظیفه باهم سر نزاع دارند و سر جوانان مملکت بالای دار می رود و جوانی که بایستی اطلاعات و ثمره مطالعات خود را به پای ملتش بریزد سرش را در راه ارضاء میل جنسی که خواسته هر موجود زنده ای است می بازد
ای حیف یه آن چهره های زیبا که در اثر غفلت مسوولان بر بالای دار رفته است.
اینان باید بدانند یا باید کنار روند ویا خود را آماده پاسخ پروردگار کنند که هر کسی را بهر کاری ساختند کسی که قادر به تقسیم جو دو چارپا نمی باشد فلان کاره می شود و بعد از چندی مشکلات سازمان زیر مجموعه اش چندین برابر می شود!
اگر بلد نیستی درست کنی بگذار کسانی که توانش را دارند عهده دار شوند.
ناشناس
Kazakhstan
۱۶:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۱
متاسفانه بی توجهی خانواده ها به اثار بد تماشای صحنه اعدام برای کودکان در خانواده های ایرانی امری عادیست تا چه رسد تماشای فیلم ها
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۱
خسته نباشی ، خدا میدونه چقدر فکر کردی تا این مضخرفیات رو بنویسی .
ناشناس
United Arab Emirates
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۱
مردم ايران بخصوص تهران رواني و پرخاشگر شده اند . دليلش هم مشخص است فشارهاي شديد عصبي از بابت زندگي روزانه و عدم اسايش فکري و عصبي.
عباس
United Arab Emirates
۱۷:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۱
واقعا ممنون از این گزارش علمی.کاش فرصت این باشد تا به مطالعه و تفسیر مباحث فوق از طریق علمای حقوق وجامعه شناس و... باشد .تا بیندیشیم و باور کنیم پیشگیری بهتر از درمان است.اگر مکانی باشد برای رفع نیاز اینگونه جوانان حتما کمتر چنین صحنه های را مشاهده میکنیم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۱
دوستی عراقی تعریف می کرد در آن کشور ناامنی هست مشکلات اقتصادی فراوانی وجود دارد گرد و غبار که نقل مجلس شهرهاست برق فقط چند ساعت در شبانه روز هست ولی " مردم آنجا افسرده و خمود نیستند و بسیار خوش و سرحال هستند نمی دانم در ایران چرا مردم اینقدر افسرده و پریشان حال هستند"
حالا یکی از عاج نشینان میتونه پاسخی به این موضوع دهد!!!!!؟
پويا
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۱
ساعت چهار صبح خريد بستني آنهم از دست فروش ؟
تاریخ پژوه
Finland
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۱
حدود 140 سال پیش در 8 نوامبر 1875 میرزا فتحعلی آخوند زاده در نامه ای در نقد رساله یک کلمه به میرزا یوسف مستشار، نویسنده ی رساله ی «یک کلمه» می نویسد:
(در دنیا ‏هیچ نعمت عوض حیات نیست و آن را به هر جزویات بمقتضای عدالت تام از احرار نمی توان گرفت.‏.. قتل نفس و قطع اعضا و چوب زدن صفت طوایف بربریان و وحشیانست و شایسته ی شأن الوهیت نیست. رای سیاست مجرمان و آسایش مردم در یوروپا تدابیر دیگر معمول است زیرا که به تحقیق فیلسوفان انگلیس به ثبوت رسیده ‏است که قتل نفس دیگر نه این که این قسم جرم را برای آسایش دیگران رفع نمی کند بلکه کم هم نمی کند.)
آثار میرزافتعلی آخوندزاده، جلد دوم، باکو، 1961‏.ص 308 تا 316.
بعد از 140 سال هنوز نفهمیدیم اعدام نه تنها جرم را رفع نمی کند که کم هم نمی کند.
مجید
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۱
ریشه اکثر جرمهای منجر به اعدام مسائل جنسی است.لازم است راه حلی اندیشیده شود.اعدام راه حل مشکل نیست
محسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۱
خوبه که همه نظریه پرداز شدن وخدا وکیلی از چیزی هم سر در نمیارند فقط حرف بی ربط میزنندعده ای دوزار دستشون پول رسیده ادم شدند حالا صحنه ی اعدام چند نفر فاسد رو و تبلیغ وانتشار این اعدامهارو بد میدونند اخه نوابغ این تبلیغ صحنه های دلخراش نیست اینها باد منتشربشن تا درس عبرتی برای متجاوزین به مال ونوامیس مردم باشه.
علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۲
عالی بود ، محشر بود ، حرف دلمو زدی ، ممنون از تحلیل موشکافانتون و مقاله علمی شما اما هیچ کس برای برطرف شدن این معضلات راهکار ارائه نکرد . اعدام و جاری ساختن حد برای مجرمان اجرای دستور خداست حالا میخواد نتیجه بده یا نتیجه عکس بده . اگه این حدیث امام حسن مجتبی علیه السلام به نظر من 20% اجرا بشه همه این معضلات برچیده میشه "" آنچه برخویش می پسندی بر دیگر نیز بپسند "" همه اخلاق ، نوعدوستی ، مروت ، شفقت ، مهربانی و هرچه خصوصیت خوب تو دنیا وجود دارد توی این حدیث است کاربران محترم روی این حدیث تفکر کنند کجاش لنگ میزنه یک سخن جهانی که باز هم تکرار میکنم به نظر من اگه 20% اجرا بشه دنیا گلستان میشه و آنوقت فقط تو دنیا زیبائی می بینیم و زیبائی به امید آن روز .
ناشناس
United Arab Emirates
۲۳:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۲
بنظر میرسه اشکال اصلی جای دیگری است اداره جامعه با قوانین منسوخ که بسیاری از آنها نیز برداشت سطحی نگرانه وشخصی است معضل اصلی است
ممل
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۳
شاید بتوان گفت که غالب آنانی که برای دیدن چنین صحنه ای می روند خود و یا اشنایانشان زخم خورده اعدامیها هستند و رفته اند تا کمی آتش انتقام درونشان فروکش کند
مسعود
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۳
آقا یا خانم ناشناسی که ازدوستی عراقی نقل قول کردی؛خودت اونجا بودی.من بودم هیچ خوشی وجودنداره الکی جوسازی نکن.
دست نیروی انتظامی دردنکنه.
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۳
این ها اعدام شدند. تمام. حالا بیایید فکری کنیم که چگونه این داستان ها ادامه پیدا نکند.
جایی مثل شهر نو درست کنیم؟
صیغه را رونق دهیم؟آخه نمیشه
نه امکان ازدواج وجود داشته باشه نه امکان بازار آزاد بعد بگوییم جنایت نکن. خب از بین 10 میلیون نفر 4 نفر هم گیر می افتن. مسئله را حل کنید و گر نه باید 4 نفر دیگه و بعد 4 نفر دیگه . ... اعدام کنید...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۳
معمولا اعدام در مكانهاي عمومي رو براي تنبيه و هشدار جامعه در نظر مي گيرند . در ايران تكرار اعدام در ملا عام قبح و خشونت رفتاري خودرا از دست داده و به تفريح تبديل شده
md
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۳
من در مملکتی زندگی میکنم که در آن مردمش به بوسه ی دو عاشق با نفرت بیشتری مینگرند تا به صحنه ی یک اعدام!!!!!!!!!!
bato-adv
bato-adv