bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۲۵۴۶۱
دفاع وزیر ارشاد عملکرد فرهنگی دولت

به دنبال آب گرم و سونای اختصاصی نیستیم/در مسائل فرهنگی روحانیون هم مسئول‌اند/ اجازه دهید فیلم "لاله" ساخته شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ما منکر ضعف ها و اشتباهات خود نیستیم، گفت: متاسفانه برخی نیروهای ارزشی فقط مأمور بیان ضعف های دولت شده اند و اصلا نقاط قوت را نمی بینند.

تاریخ انتشار: ۱۴:۴۲ - ۲۲ شهريور ۱۳۹۱
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ما منکر ضعف ها و اشتباهات خود نیستیم، گفت: متاسفانه برخی نیروهای ارزشی فقط مأمور بیان ضعف های دولت شده اند و اصلا نقاط قوت را نمی بینند.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در نشست تخصصی بصیرت سیاسی طلاب نخبه سراسر کشور که در تالار ابن سینای دانشگاه صنعت و آب برق(شهید عباس پور) برگزار شد، با بیان اینکه مبنای کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی براساس آموزه های دینی ترسیم شده است، افزود: ما همواره بر آموزه ها و ارزش‌های دینی تاکید داشته و داریم و درصددیم در تولیدات فرهنگی آموزه های دینی را لحاظ کنیم.

وی ادامه داد: همینطور در این وزارتخانه معاونت قرآن و عترت را راه اندازی کرده ایم و اگر این عملکرد در این وزارتخانه را به خوبی مورد بررسی قرار دهیم متوجه می شویم که در گذشته توجه به آموزه های دینی در وزارت ارشاد به این اندازه دنبال و پیگیری نمی شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: تا پایان برنامه پنجم باید یک چهارم مساجد، کانون‌های فرهنگی تشکیل دهند اما خوشبختانه در حال حاضر در 14 هزار مسجد این کانون های فرهنگی تشکیل شده است و انشاءالله این کانون ها توسعه پیدا خواهد کرد.

این عضو کابینه همچنین اظهار داشت: در زمینه انتشار کتب نیز توانسته ایم به توسعه خوبی دست یابیم به طوریکه در این حوزه رتبه اول را در منطقه بدست آورده ایم و این نشان می‌دهد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه خود را برای حمایت از انتشار کتب به نحو مطلوب انجام می دهد.

حسینی همچنین تصریح کرد: در زمینه انتشار کتب ما مسائل سیاسی و خطوط قرمز را رعایت می کنیم.

این مقام مسئول با اشاره به برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب افزود: این نمایشگاه هر ساله در تهران برگزار می شود، ضمن آنکه نمایشگاه بین المللی کتاب در منطقه نظیر ندارد. همچنین در سطح دنیا برگزاری چنین نمایشگاهی در چنین سطحی کمتر دیده می شود.

وی ادامه داد: ما منکر تخلف ها و اشتباهات در دستگاه فرهنگی نیستیم. تخلفاتی صورت می گیرد و بدون شک ما با این تخلف ها برخورد می کنیم، اما باید توجه داشته باشیم که نباید همه مسائل را سیاسی دید و با یک تخلف به فکر استیضاح وزیر افتاد. البته مقام مسئول در هر وزارتخانه باید پاسخگوی وظایف خود باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: برخی از منتقدین دولت بر این باورند که ما به دنبال فرهنگ لیبرالی هستیم در حالیکه این مواضع از سوی افرادی بیان می شود که خود آنها لیبرال هستند.

حسینی اضافه کرد: ما هر گاه به رسانه ای که تخلفی را مرتکب می شود، تذکر می دهیم صدای این افراد بلند می شود و واکنش نشان می دهند که چرا وزارت ارشاد با رسانه ها و مطبوعات برخورد می کند در حالیکه آن رسانه در جهت ترویج فرهنگ غرب گام برمی‌دارد.

این عضو کابینه افزود: همچنین برخی از نیروهای ارزشی فقط مامور بیان ضعف ها شده اند و اصلا نقاط قوت را نمی بینند در صورتیکه صدها کار موثر انجام می شود ولی آنها فقط ضعف ها را برجسته می کنند که در این راستا می توان به دامن زدن به موضوع خوانندگان لس آنجلسی اشاره کرد. یک عده آمدند و گفتند که خوانندگان لس آنجلسی به راحتی در داخل کشور فعالیت می کنند، ما به آنها گفتیم این خوانندگان کجا هستند، به ما معرفی کنید تا با این خوانندگان برخورد کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه دولتمردان در دل مردم جا دارند، خطاب به روحانیون گفت: ما در دولت به دنبال آب گرم و سونای اختصاصی نیستیم بلکه در دل مردم قرار داریم و به دنبال خدمت به مردم هستیم، ضمن آنکه از منتقدین نیز می خواهیم منصفانه مطالب و دیدگاه های خود را بیان کنند.

وی با اشاره به اینکه در مسائل فرهنگی به دولت جفا شده است، ادامه داد: به گونه ای برخی از مطالب بیان می شود که انگار هیچ اقدام فرهنگی انجام نشده است و دولت اصلا به فرهنگ توجهی نمی کنند و اگر بگوییم به دولت در مسائل فرهنگی جفا شده است، گزاف نگفته‌ایم.

این مقام مسئول درادامه تاکید کرد: در مسائل فرهنگی همه ما مسئولیم شما روحانیون نیز مسئول هستید چرا که در حوزه فرهنگی اول باید اعتقادات مردم محکم باشد اگر اعتقادات مردم محکم نباشد، دستگاه های فرهنگی به تنهایی نمی توانند انجام وظیفه کنند.

حسینی همچنین خواستار آن شد تا منتقدین و فعالان سیاسی و فرهنگی فرافکنی نکنند و مطالب و دیدگاه های خود درباره اقدامات فرهنگی را منصفانه مطرح کنند.

بنابراین گزارش، سیدمحمد حسینی در ادامه این نشست به سوالات روحانیون پاسخ داد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود واکنش های بدنه مذهبی جامعه فیلم های "گشت ارشاد" و "زندگی خصوصی" در سینماهای سراسر کشور اکران شد، افزود: نباید این گونه اظهارنظر کرد ما فیلم های بسیار خوبی داشتیم که تاثیرات خود را بر جامعه بجا گذاشت. البته نقدهایی نیز به برخی از فیلم ها وارد است.

وی خاطر نشان کرد: پس از فتنه 88 فیلمی سیاسی ساخته شد، اما این فیلم ضعیف بود و نتوانست تاثیر خود را داشته باشد، اما پس از آنکه فیلم "قلاده های طلا" اکران شد، دیدیدم که این فیلم توانست مخاطب خود را بخوبی پیدا کند، به طوریکه برخی از افرادی که در فتنه سهیم بودند پای این فیلم نشستند و آن را تماشا کردند.

این عضو کابینه همچنین با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از فیلم هایی که از محتوا و داستان خوبی برخوردار باشد، حمایت می کند، گفت: ما حمایت های خود را به صورت جدی ادامه می دهیم و امیدواریم هرسال تعداد فیلم های پرمحتوا افزایش یابد.

این مقام مسئول تصریح کرد: زمانیکه فیلم "قلاده های طلا" اکران شد، خیلی از افراد در داخل واکنش نشان دادند و خواستار آن شدند تا این فیلم متوقف شود، اما این فیلم با استقبال خوب مخاطبان روبرو شد و تایید مقامات بالا را نیز درپی داشت.

حسینی در خصوص اکران فیلم های "گشت ارشاد" و "زندگی خصوصی" نیز افزود: ما نمی‌گوییم این فیلم کاملا مناسب بود، اما انتقادات تندی که به این فیلم ها مطرح می شود را قبول نداریم؛ چرا که فیلم های مذکور در زمانی اکران شد که فیلم های خوب دیگری نیز روی پرده سینما بود.

به گفته وی یکی از انتقاداتی که می توان به اکران "گشت ارشاد" گرفت، آن است که این فیلم در ایام نوروز از سینماهای کشور پخش شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین تصریح کرد: پس از اینکه با واکنش های متعدد روبرو شدیم، اکران فیلم های "گشت ارشاد" و "زندگی خصوصی" متوقف شد و شبکه های خانوادگی نیز از پخش این دو فیلم خودداری کردند.

این عضو کابینه درباره حمایت این وزارتخانه از ساخت فیلم سینمایی "لاله" افزود: این فیلم کاملا در حمایت از زنان ایران ساخته شده است و من فیلمنامه این فیلم را به طور کاملا خوانده ام. فیلم "لاله" درصدد است چهره منطقی از زن ایرانی نشان دهد.

وی ادامه داد: در کنار فیلم "لاله"، فیلم "بیست و دو روزه لبنان"، فیلم "شیخ احمد قمی" و فیلم‌های سینمایی دیگر در حال تولید هستند و نمی توان بخاطر انتقاد از یک فیلم، فیلم های دیگر را نادیده گرفت.

حسینی گفت: اجازه دهید فیلم "لاله" ساخته شود آن را ببینید و بعد درباره فیلم مذکور اظهارنظر کنید.

این مقام مسئول در وزارت ارشاد اظهار داشت: عده ای فقط به دنبال سوژه هستند تا با این سوژه ها جنجال آفرینی کنند، در حالیکه دست اندرکاران وزارت ارشاد احساس مسئولیت می‌کنند و نمی توانند به این راحتی از وظایف خود عبور کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سوال که چرا دولت مخالف برخورد نیروی انتظامی با ناهنجاری های اجتماعی است، بیان کرد: دولت هیچگاه جلوی نیروی انتظامی برای برخورد با منکرات و ناهنجاری های اجتماعی را نگرفته است البته رئیس جمهور در مصاحبه ای تلویزیونی مواضعی را بیان کردند و آن مواضع برگرفته از فعالیت های فرهنگی بیشتر دولت است من هم این دیدگاه را قبول دارم دولت باید در حوزه فرهنگی بیشتر فعالیت کند.

وی بار دیگر خاطر نشان کرد: قوه مجریه هیچگاه مانع فعالیت های نیروی انتظامی در برخورد با منکرات نشده است.

این عضو کابینه با بیان اینکه آنچه برای دولت مهم است، عفاف و حجاب در جامعه می باشد، تاکید کرد: ما در نمایشگاه قرآن چادر می فروختیم و این اهمیت ما نسبت به پوشش چادر را نشان می دهد، من نمی دانم چرا یک عده مدام از عملکرد ما ایراد می گیرند.

این مقام مسئول در وزارتخانه افزود: دشمن بیکار ننشسته است و ما نیز در مقابل باید به نحو مطلوب کار کنیم و تا آنهایی که می توانیم وظایف خود را به نحو مطلوب و شایسته انجام می‌دهیم.

حسینی در پاسخ به این سوال که آیا معاونین مطبوعاتی و سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شما تحمیل شده اند، خاطر نشان کرد: تا نظر وزیر ارشاد نباشد هیچکس نمی تواند در این وزارتخانه به عنوان مسئول شناخته شود البته باید کسی در این وزارتخانه انجام وظیفه کند تا نسبت به آن حساسیتی ایجاد نشود.

وی گفت: افرادی همچون معاونین را با رئیس جمهور هماهنگ می کنیم تا بتوانیم حمایت های ایشان را نیز داشته باشیم اما این به منزله تحمیل نیست خوشبختانه فردی بر معاونت سینمایی وزارت ارشاد قرار گرفته است که اشراف کامل به این حوزه دارد و جزو هنرمندان مسلمان شناخته می شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص معاون مطبوعاتی خود نیز افزود: محمدزاده فردی است که اشراف کامل بر حوزه رسانه دارد، در گذشته در جام جم و صدا و سیما فعالیت می کرد و در حال حاضر نیز در معاونت مطبوعاتی این وزارتخانه خدمت می کند.

این عضو کابینه در پایان سخنانش خاطر نشان کرد: در همین دوره ای که مسئولیت وزارت ارشاد را برعهده گرفته ام، سعی کردم از روحانیون به نحو مطلوب استفاده کنیم. معاون پارلمانی، قرآنی و همچنین اکثر مدیران کل این وزارتخانه از روحانیون هستند و این نشان‌دهنده این است که ما به این قشر از جامعه اهمیت ویژه ای می دهیم.
یداله
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۳
وقتی که رابطه ها جایگزین ضابطه ها میشوند وتخصص مفهوم خود را از دست می دهد انتظاری غیر از وضع موجود بیهوده است .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۳
اگرفروش چادربه معنی اهمیت دادن به چادر است پس صنف بزازخیلی بیشتر ازوزارت ارشاد به چادر اهمیت میدهد
ناشناس
Germany
۰۸:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۳
شما ديدن اين فيلم را دليلي بر تاييد ان از مردم ميدانيد ؟ چقدر سطحي نگر هستيد؟
شاهين
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۲
فقط حرف .حرف .حرف.خودتان خسته نشده ايد؟به خدا ما خسته شديم .شما هيچ مي دانيد تيراژ نشر كتاب در كشور 75/000/000 ايران چند جلد مي باشد؟به عنوان نمونه نشر ني كه يكي از معتبر ترين ناشران ايراني است براي هر عنوان كتاب فقط 1100 جلد چاپ مي كند .اين وضع صنعت نشر مي باشد .در رابطه با نمايشگاه كتاب هم بهتر است وزارت ارشاد چيزي نگويد.كافيست مصاحبه هاي غرفه داران در زمان نمايشگاه را دوباره بخوانيد تا بفهميد.توقيف كتابها و جمع آوري آنها به صورت شبانه از ناشران شركت كننده در نمايشگاه خود گوياي خيلي چيزهاست.در مورد بي نظير و كم نظير بودن نمايشگاه هم حرفي نزنيد سنگين تريد .معلوم است تا به حال اصلا"نمايشگاه كتاب نديده ايد كه به نظرتان بي نظير آمده.
انتشار یافته: ۴
bato-adv
bato-adv