bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۲۷۶۸۹
معاون وزير ICT خبر داد:

مذاكره برای رفع فيلتر جی‌ميل

تاریخ انتشار: ۱۶:۵۵ - ۰۸ مهر ۱۳۹۱
 رييس سازمان فن‌آوري اطلاعات از راه‌اندازي موتورجست‌وجو و ايميل نيز با نام فخر و فجر خبر داد و در ارتباط با اين‌كه آيا ممكن است جي‌ميل رفع فيلتر شود تنها به اين پاسخ اكتفا كرد كه مذاكراتي دراين زمينه در حال انجام است.
 
علي حكيم جوادي امروز در نشستي كه به مناسبت سالگرد تاسيس سازمان فن‌آوري اطلاعات برگزار شده بود به ذكر توضيحاتي درباره دستاوردها و فعاليت‌هاي سازمان فن‌آوري اطلاعات پرداخت و پس از آن به پاسخگويي به سوالات مختلف خبرنگاران كه عمدتا به موضوع فيلتر شدن جي‌ميل و محدوديت‌هاي گوگل مربوط مي‌شد پرداخت.
 
حكيم‌جوادي در اين نشست در پاسخ به سوالي كه درباره فيلترينگ جي‌ميل مطرح شده بود اظهار كرد: ‌وظيفه ما ايجاد زيرساخت‌هاي اصلي و آماده سازي شرايط براي كاربران است.
 
وي ادامه داد: به هر حال زمينه سازي‌ها صورت گرفته كه كاربران بتوانند از منابع داخلي استفاده كنند اما برخي تصميم گيري‌ها هم در سطوح ديگري صورت مي‌گيرد و به شكل قانون به ما ابلاغ مي‌شود كه دراين زمينه ما موظف به اجراي قانون هستيم.
 
رييس سازمان فن‌آوري اطلاعات در ادامه عنوان كرد: بحث كارشكني‌هاي گوگل موضوع جديدي نيست و اگر از نظر كاربران هم قضيه را درنظر بگيريم، ممكن است برخي انتقاداتي كه نسبت به فيلتر شدن اين سايت صورت مي‌گيرد، درست باشد.
 
اما حكيم‌جودي درباره اين كه جي‌ميل يكي از بهترين پست‌هاي الكترونيكي دنيا خوانده مي‌شود و ايران در حال حاضر فاقد جايگزين مناسبي براي آن است، اظهار كرد: اگر در خيابان‌ها نگاه كنيد ممكن است مرسدس بنز هم باشد اما آيا معني اين حرف آن است كه همه بايد مرسدس سوار شوند؟!
 
وي ادامه داد: زماني در سفري كه به يكي از كشورهاي پيشرفته دنيا داشتم اين سوال را پرسيدم كه آيا دولت شما به كاربران اجازه مي‌دهد براي دسترسي به خدمات دولتي از جي‌ميل يا هات ميل يا گوگل استفاده كنند و آن‌ها تاكيد كردند كه به هيچ عنوان چنين امكاني وجود ندارد.
 
رييس سازمان فن‌آوري اطلاعات در ادامه صحبت‌هاي خود با تاكيد بر اين‌كه لازم است در بحث فيلتر شدن گوگل دغدغه‌ها به شكل دوطرفه در نظر گرفته شود يادآور شد: اصلا چه دليلي داشت كه گوگل سرويس https راه‌اندازي كند? مگر http كار نمي‌كرد? اكنون خود شما هم مي دانيد و در رسانه‌هاي بين المللي بارها مطرح شده كه نشر اطلاعات موجب اين اتفاق شده است.
 
حكيم جوادي در ادامه صحبت‌هاي خود خاطرنشان كرد: اكنون بايد تلاش شود تمهيدات لازم فراهم شود تا در داخل كشور نيازهاي كاربران به يك پست الكترونيكي قوي برطرف شود.
 
وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود در پاسخ به سوالات مختلفي كه درباره چرايي فيلتر شدن اين سايت مطرح شده بود، توضيح داد: اگر كشورهاي مختلف دنيا را بررسي كنيم مي‌بينيم كه كشورهاي بسياري هستند كه به هيچ عنوان اجازه نمي دهند كاربران پيش از احراز هويت وارد فضاي اينترنت شوند، به هر حال مسائل امنيتي موضوعات مهمي هستند كه بايد به دقت مورد توجه قرار بگيرند و بايد تلاش كنيم به سمت جايگزين مناسبي براي اين سايت‌ها برويم.
 
وي در ادامه صحبت‌هاي خود اين گونه اظهار كرد كه در حال حاضر بسياري از سازمان‌هاي داخلي و مديران آن‌ها براي خود ناپسند مي‌دانند كه بخواهند آدرس اي‌ميلي مانند ياهو يا جي‌ميل به ديگران بدهند و در اغلب موارد بر روي كارت‌هاي ويزيت آن‌ها آدرس‌هاي پست الكترونيك داخلي و حتي مختص آن سازمان ذكر مي‌شود.
 
معاون وزير ارتباطات در پاسخ به اين سوال كه تاكنون اي‌ميل‌هاي داخلي به طور دائم دچار قطعي‌هايي بوده‌اند و حال چه تضميني وجود دارد كه كاربران براي فعاليت با اين اي‌ميل‌ها دستخوش مشكل نشوند توضيح داد: از مدتي قبل پروژه‌اي به نام فخر و فجر را در سازمان فن‌آوري اطلاعات آغاز كرده بوديم تا بدين ترتيب موتور جست‌وجو و پست الكترونيك ملي جديدي به مردم ارائه كنيم. اكنون هم مجوز تاسيس و بهره‌برداري از اين موارد ابلاغ شده و ما اميدواريم در آينده‌اي نزديك اين موتور جست‌وجو و پست الكترونيكي در خدمت كاربران قرار گيرد.
 
حكيم جوادي در عين حال از اعلام آمادگي برخي شركت‌هاي بزرگ در اين زمينه خبر داد.
 
اما رييس سازمان فن‌آوري اطلاعات در پاسخ به اين سوال كه با وجود گذشت چندين روز از فيلتر شدن سايت جي‌ميل هنوز توضيح مشخصي درباره چرايي اين موضوع ارائه نشده و گاه علت اقدامات تحريمي عليه گوگل انتشار فيلم موهن عنوان مي‌شود و گاه دامنه‌هاي جي ميل و در اين ميان برخي مقامات هم از رفع فيلتر شدن جي‌ميل در آينده‌اي نزديك خبر مي‌دهند توضيح داد: حوزه فن‌آوري اطلاعات حوزه خاصي است كه در آن هر روز با يك اتفاق جديد مواجه مي‌شويم. اكنون ما در بحث فني مشكل خاصي در زمينه ارتباط با جي‌ميل يا گوگل نداريم. موضوع توهين آن‌ها به پيامبر عظيم‌الشان اسلام در چنين سطح وسيعي چيزي نبوده كه در هيچ كجاي دنيا جاي سكوت داشته باشد اكنون شاهديم كه هر روز مسلمانان در نقاط مختلف دنيا به اعتراض‌هاي شديد در اين زمينه مي‌پردازند اما واقعا نحوه عملكرد گوگل در كشور ما جاي بررسي دارد.
 
وي ادامه داد: ما طي دوران گذشته بارها از اين شركت خواسته‌ايم كه در زمينه سياست‌گذاري‌هايش در ايران با ما وارد مذاكره شود. اما اين اتفاق هيچ گاه صورت نگرفته و اين در حالي است كه برخورد گوگل در كشورهاي ديگر دنيا اين گونه نيست.
 
او ادامه داد: اكنون اگر عكس‌العملي صورت مي‌گيرد ممكن است اين عكس‌العمل‌ها تا حدي طبيعي باشد چراكه پيش ازاين و در ارتباط با بحث خليج فارس ما اعتراض‌هاي متعددي را مطرح كرديم و حتي نمايندگان كشور در وزارت امور خارجه به پيگيري اين موضوع پرداختند. در ارتباط با اهانت صورت گرفته هم پيشنهاد ما به مردم اين بود كه خود آن‌ها تلاش كنند تا استفاده كمتري از اين موتور جست‌وجو به عمل آورند و همان طور كه ديديم هم در روزهاي دوشنبه و سه‌شنبه هفته گذشته بسياري از كشورهاي مسلمان در سراسر دنيا اين سايت را تحريم كردند.
 
حكيم جوادي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود هم به نكته جالبي اشاره كرد و گفت: خود من نه جي‌ميل دارم و نه هات ميل و مدت‌هاست از پست‌هاي الكترونيكي داخلي استفاده مي‌كنم و حقيقتا مشكلي هم ندارم. اكنون هم نمي‌خواهم شعار بدهم و يا تبليغ كنم اما طي روزهاي گذشته گاه اين گونه مطرح شده است كه اعمال چنين تصميمي درست نبوده و ما جايگزيني براي جي‌ميل نداريم اما شما اين گونه در نظر بگيريد كه اگر خود شركت گوگل اين خدمات را براي ما تحريم مي‌كرد چه ميشد؟
 
معاون وزير ICT در پاسخ به اين سوال كه آيا بالاخره جي‌ميل بار ديگر فعاليت‌هاي خود را در ايران از سر مي‌گيرد و رفع فيلتر مي شود هم تنها به ذكر اين نكته بسنده كرد كه درحال حاضر مذاكراتي در حال انجام است.
 
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا وزارت ارتباطات و سازمان فن‌آوري اطلاعات نماينده‌اي در كميته تعيين مصاديق مجرمانه رايانه‌يي ندارند هم گفت: دكتر فرقاني نماينده ما در اين كميته هستند.
 
رييس سازمان فن‌آوري اطلاعات در بحث‌هاي ديگري از اين نشست هم به ذكر توضيحاتي درباره دستاوردها و عملكردهاي سازمان فن‌آوري اطلاعات پرداخت و از تعريف 70 استاندارد در زمينه فن‌آوري اطلاعات خبر داد و گفت: در حال حاضر با سازمان استاندارد جلساتي داشته‌ايم و اميدواريم به زودي اين استانداردها به 140 مورد برسد.
 
وي حضور در مجامع بين‌المللي را هم از ديگر دستاوردهاي سازمان فن‌آوري اطلاعات در دو سال گذشته دانست و يادآور شد: در حال حاضر فعاليت‌هاي متعددي براي اجلاس وزراي ارتباطات كشورهاي عضو اكو در حال انجام است كه در اين زمينه حضور و فعاليت بخش خصوصي مي‌تواند كمك بسزايي به گسترش ارتباطات اين كشورها و به ويژه ارتباطات شركت‌هاي خصوصي با يكديگر خواهد داشت.